Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Typowy obraz kafeterianki

Polecane posty

Gość gość

Zobaczymy, czy macie do siebie dystans ;) (uwaga dla czepiających się : poszczególne punkty mogą się wykluczać, to tylko ironia) 1. Obojętnie ile ma dzieci, jest wiecznie zmęczona i nie ma na nic czasu, bo mąż w domu nie pomaga 2. Nie pracuje (ale szuka pracy) lub pracuje za najniższą krajową, bo "innej pracy nie ma". 3. Pochwę ma węższą niż przed porodem :classic_cool: 4. Obiady gotują się same, w tym czasie kafeterianka oddaje się swemu hobby - szydełkuje, maluje, jeździ na rowerze, lub sprząta. 5. Mieszka z teściami lub rodzicami 6. Na wakacje wyjeżdża nad Bałtyk, jej motto to "cudze chwalicie, swojego nie znacie" 7. Ma prawo jazdy, ale wszędzie wozi ją mąż. Nawet nad Bałtyk w środku nocy i nawet gdy (mąż) zasypia ze zmęczenia. 8. Na plac zabaw ubiera się "odświętnie", do tego zakłada szpilki od Manolo Blahnika (ten tekst mnie kiedyś zwalił z krzesła). Dresy to niej rozciągnięte szmaty (na marginesie: ja często jeżdżę do marketu w dresach i kilkakrotnie zdarzyło się, ze chciano mnie poderwać :P) 9. Wygląda na co najmniej 10 lat młodziej niż ma. Ma idealną figurę i twarz nastolatki. 10. Ma pralkę w kuchni lub (o zgroza) w łazience 11. Przybyłym gościom każe zdejmować buty, bo myje podłogę 2 x dziennie. 12. Opala się na węgiel, jednak równocześnie krytykuje opalanie na solarium (na co nie ma kasy :P)

Gość gość
10.co zlego jest w tym ze ktoś ma pralke w kuchni lub łazience?

Gość gość
malo smieszne ale odniose sie 1.mam dwoje dzieci, jestem czesto zmeczona ale maz mi we wszytskim pomaga 2.nie pracuje, nie szukam pracy , pracy wszedzie pelno ( nie mieszkam w pl) 3.pochwa nie jest taka sama jak przed porodem 4.dzis mam na obiad gotowa rybe ale wiekszosci niestety musze stac w kuchn, ktorej nie lubie.Nie mam zadnego hobby 5.mieszkam sama setki kilometrow od rodzicow i tesciow, czego zaluje 6.marze o wakacjach nad Baltykiem :P 7.mam prawo jazdy i wszedzie jezdze sama, podczas dlugich podriozy zmnieniamy sie z mezem co godzine,d wie 8. nie chodze w dresach ani sie nie stroje w szpilki 9.wygladam przynjamniej 5 lat mlodziej, taka dziecinna twarz :P niestety zmarszczki juz sa 10.Mam pralke w kuchni. A gdzie mam miec ??? serio pytam co w tym zlego ? 11. podlogi myje 2 razy na tydzien 12.nie znosze slonca i cenie sobie swoja blada twarz i d**e :D

Gość gość
Ja mam w łazience. Tez nie widzę problemu

Gość gość
Kocham Bałtyk i bede tam jeździła ile bedę mogła. Obce kultury mnie nie pociągają. Pralkę mam w łazience i nie widze w tym nic złego jeśli mieszkam w bloku. Gdzie miałąbym ją postawić??? w pokoju? Reszta do śmieci.

Gość gość
a i 12. się zgadza. tak - NIEZNOSZĘ SŁOŃCA i upałów. Nawet nad morzem smaruję się kremem z filtrem 50. swoje się naopalałam w dzieciństwie teraz już mnie to nie kręci i lubię być jasna.

Gość gość
No normalni ludzie (tj. zagranica i Polacy na poziomie mieszkający w domach jednorodzinnych) mają takie pomieszczenie jak PRALNIA. Ale co kafeterianki mogą o tym wiedzieć, pralka do łazienki, szafa na ubrania do sypialni lub (jeśli nie ma sypialni, bo i tak się zdarza) to do przedpokoju. Plus oczywiście nieśmiertelny PAWLACZ :D Dobrze, że nie mieszkam w pl i nie muszę wegetować w takich warunkach, hihi :)

Gość gość
No i doszła kolejna cecha: napastliwy ton wypowiedzi ;-) Nie zapominajmy, ze kafeterianki zazwyczaj sa "sflustrowane" punktami od 1 do 12....

Gość gość
a ja mieszkam w PL ;) PRALKĘ mam w kuchni . Nie mam sypialni, nie mam pralni , suszarni i ŻYJĘ i cieszę się życiem;) Mam dorosłą córkę , spokój, na wakacje nie wyjeżdżam bo mieszkam w kurorcie.

Gość gość
Znowu to samo? a ty kim jesteś autorko jak nie kafeterianką?? a zapomniałam ty tu wchodzisz raz na 3 lata, zupełnie przez przypadek, a w ogóle to dla beki - to jest twój obraz autorko obraz typowej kafe kretynki :D Tak więc zanim cokolwiek jeszcze napiszesz to przypomnij sobie takie powiedzenie: Przyganiał kocioł garnkowi :D

Gość gość
Co ty pieprzysz? Mnóstwo porządnych, dużych i zadbanych domów nie ma pralni tylko pralka stoi w zabudowie kuchennej. Nie wiem w czym to przeszkadza. I to ZAGRANICO! Ty chyba się naogladalas amerykańskich seriali, gdzie pralkę ma się w piwnicy albo wcale.

Gość gość
Nie mam pralni , bo tam śpi pomoc domowa z Filipin . Pralka ma miejsce w kuchni :p

Gość baby pany
gość dziś No normalni ludzie (tj. zagranica i Polacy na poziomie mieszkający w domach jednorodzinnych) mają takie pomieszczenie jak PRALNIA. Ale co kafeterianki mogą o tym wiedzieć, pralka do łazienki, szafa na ubrania do sypialni lub (jeśli nie ma sypialni, bo i tak się zdarza) to do przedpokoju. Plus oczywiście nieśmiertelny PAWLACZ smiech.gif Dobrze, że nie mieszkam w pl i nie muszę wegetować w takich warunkach, hihi xxx Normalni ludzie i ludzie na poziomie nie piszą takich kretynizmów i nie traktują w ten sposób drugiego człowieka. Ty choćbyś w pałacu mieszkała to pozostaniesz prostakiem, zwykłą szczotą bez klasy jakich wiele na emigracji, bo klasy, kultury i normalności nie kupisz za dolary, euro czy funty :)

Gość gość
1. jeszcze nie mam dzieci, tylko futrzaka, a mąż nie tylko nie pomaga ale dosrywa mi roboty więc bywam zmęczona 2. Nie pracuje bo jestem w ciąży a przed szukałam ale mieszkając w pipidówku to ciężko 3. jak urodzę to sprawdzę stan swojej pochwy i przekażę tę wiedzę pokoleniom 4. niektóre Obiady gotują się same, ale z tych korzystam tylko awaryjnie, bo lubię gotować więc oddaję się swemu hobby, a poza tym chodzę na spacery z futrzakiem lub sprzątam:P 5. nie mam rodziców ani teściów 6. Chciałabym 7. nie mam prawa jazdy, wszędzie wozi mnie mąż ale go nie nadwyrężam;P 8. buahaha ja i manolo :D dres to dla mnie ciuch po domu i taki ma użytek 9. Zależy kto patrzy:P ale figurę mam jak modelka w ciąży:P 10. Mam pralkę w łazience czyżbym była nienormalna?:P 11. Nie każę ale mnie wkurwiają bo myje podłogę 2 x dziennie bo mój mąż robi to samo (tzn wkurwia mnie chodzeniem w butach a nie że myje podłogę:P). 12. Nie opalam się bo to niezdrowe jestem biała aż niebieska przynajmniej łatwo mnie znaleźć w tłumie (niebieska modelka w ciąży):) Średnio pasuję ale przede mną lata praktyki bo przecież będę się musiała zająć dzieckiem więc moim obowiązkiem jest przesiadywanie na kafe ciążowym;)

Gość gość
ja jestem normalnym ludziem piszacym z Nemiec, zyje jak tyciace innych rodzin w bloku i wyobraz sobie, ze nie mam pralni.Kosztem niby ktorego pomieszczenia ? a Pani 14.38 nie pojmuje, ze nie kazdy mieszka w domu rodzinnym ? aha

Gość gość
gość dziś o matko jaka milejdi :o pojechała na zmywak i rżnie panią :P Ludzie na poziomie którym się powodzi nie odzywają się w ten sposób więc za robotę się weź zamiast się tu dowartościowywac prostaku

Gość gość
Bo typowa kafeterianka to typowa polska kura domowa, spadkobierczyni Dulskiej:) czyli bardzo ja interesuje to jak żyją inni, i to zwłaszcza codzienne ale i prywatne sprawy innych ludzi. Jak karmią dzieci i czym, czy okna na święta umyte, stosunki rodzinne sąsiadów i ich panele, ściany, żyrandole. Choćby kredyt gonił kredytem ona musi mieć nowe meble, koniecznie musi na forum zapytać jakie, bo jeszcze stanie się tragedia i kupi niemodne. Jak juz za krwawice męża wymieni podłogę to szoruje ja 3 razy dziennie i obsesyjnie obserwuje obuwie odwiedzających:)

Gość gość
gość dziś wiesz, większośc ludzi ma też mózg w czaszce a u ciebie głowa to jakby sama grzechotka.

Gość gość
O rany! To gdzie mam postawić pralkę?Pracuje,zarabiam więcej niż średnia krajowa,jeżdżę nad Bałtyk ale i na Mazury i w Bieszczady,Tatry,dresów nie mam ale mam legginsy,szpilek nie noszę,nie mam nadwagi,lubię gotować,mam hobby,lubię czytać.Łapie się?

Gość gość
1. Mąż pomaga mi w domu. Mam czas na swoje zajęcia. 2. Nie pracuję, bo studiuję. W przyszłym roku bronię magistra. 3. Pochwę mam taką samą jak przed porodem, bo miałam cc. 4. Nienawidzę gotować, dlatego staram się robić szybkie, ale jednocześnie zdrowe potrawy. Nie mam pojęcia jakie obiady robią się same . 5 . Mieszkam z babcią ( we własnym domu). Babcia wynajęła swoje mieszkanie. 6 . Nie. Na wakacje wyjeżdżam zawsze za granicę, nie znoszę polskiego morza 7. Nie mam prawa jazdy. 8. Uwielbiam sportowe ubrania :). 9. Owszem, wyglądam młodo. Figurę też mam super, ale dużo ćwiczę. Mam sztuczny biust ;). 10. Pralki mam w pralni. 11. Nikomu nie każę ściągać butów, z reguły moi goście sami to robią 12. Nie opalam się zbyt dużo, niestety mam ciemną karnację i wyglądam jakbym spędzała 20 min dziennie na solarium.

Gość gość
14:38 Kur.... to teraz szafa w sypialni to dno i nędza.... ciekawe bo widziałam w wielu luksusowych katalogach i aranżacjach właśnie szafy w sypialniach. Pomieszczenia w kamienicach jak i willach. Podobnie pralki były tam w łazienkach i kuchniach. No tak ale co tam jakiś projektant Jeff Andrews czy inny Rodriguez jak tu Mariola z Polski, czyścicielka niemieckich kibli wyłożyła nam kawę na ławę i objawiła prawdę o normalności, klasie i dizajnie :D

Gość gość
Hahaha, czyścicielka kibli, uśmiałam się :D To, że ludzie z twojego otoczenia wyjeżdżając za granicę TAK kończą, to nie znaczy, że każdy. Ja mam wyższe wykształcenie i pracuję w zawodzie, także ten :) I nie, ludzie na poziomie nie mają szaf w sypialni, od tego jest garderoba :)

Gość gość
a masz bidet? to idź się podmyj , bo gwiazdorzysz .Wyjazd za granicę jest łatwy , połowa moich znajomych tam mieszka.Czym chcesz zaimponować? Biletem za 500 zł na samolot w jedną stronę?

Gość gość
Waćpanno garderoba nie świadczy o klasie i poziomie człowieka ale skoro jesteś dorosła i tego nie rozumiesz to nie ma sensu ci tego tłumaczyć. Wiejesz prostakiem na kilometr skoro dla ciebie człowiekiem na poziomie może być cham, prostak, damski bokser, nieuk i prostytutka byleby mieli garderobę i pralnię. Miałam rację jesteś zwykłą polską Mariolką i jako taka umrzesz :)

Gość gość
gość dziś ty to teraz pokazałaś poziom :o faktycznie powiało wielkim światem. Moja siostra i szwagier oboje lekarze. Mieszkaja w XIX wiecznej krakowskiej kamienicy. Mieszkanie im urządzał architekt wnętrz i w takich budynkach często nie ma opcji zrobienia garderoby. Mają piękne dębowe wpasowane szafy zabudowane w holu i sypialni. Mieszkanie cudo, z gustem i smakiem. Było nawet w kilku drogich czasopismach ale owszem angol na zasiłku który mieszka w socjalce ale ma tojtojkę na ubrania to jest gość z klasą, a moja siostra to plebs :)

Gość gość
Opis z 14:51 bardziej trafiony

Gość gość
gość dziś Ja mam wyższe wykształcenie i pracuję w zawodzie, także ten usmiech.gif I nie, ludzie na poziomie nie mają szaf w sypialni xxx "także ten" wyjmij słomę z butów dziadówo :o

Gość tu autorka tematu
zaznaczyłam przecież, że to ironia. o matko i córko :O x nie możecie przez chwilę pożartować?

Gość gość
autorko, troche ci sie ten temat nie udal...:O

Gość gość
Typowy obraz kafeterianki dokladnie zaprezentowala swoja osoba - autorka :-D ,nic dodac,nic ujac...