Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Bóg może cofnąć czas?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś to było do gościa z 10:13 x A moja odpowiedź do ciebie ;) Ale to mam nadzieję wiemy obaj ;)

Gość gość
banda debili. W gumisie też wierzycie.? Przecież nawet bajki o nich są...

Teologiem nie jestem ale: 1. Bóg może cofnąć czas, może wszystko 2. Raczej tego nie zrobi 3. Jest w stanie natomiast zniwelować złe skutki Twoich czynów i wyborów 4. Nie cofnie ważności Twoich zobowiązań, np Twojej małżeńskiej przysięgi 5. Pomoże Ci natomiast nawet największe zło przekuć w dobro

Gość gość
Jeżeli bóg wie ze twoje zamiary są dobre ,szczere i ok to moze tak sprawić ze wszystko wróci tylko w innych okolicznosciach,jeżeli jestes zly/a i myslisz jak jak kogoś skrzywdzić to nie licz,ze bóg cofnie czas.A tak w ogóle po co cofać czas miales/as ja/jego nalezalo to szanować a nie liczyć ze czas sie cofnie.Dla ludzi zlych nie warto czasu cofać.

Gość gość
ludzie to nie średniowiecze. Przestańcie z tym bogiem. Nie ma kogoś takiego!!!! Idioci!!!!!

Gość gość
gość dziś Jeżeli bóg wie... x ,,bóg wie'' Myśl człowieku.

Gość gość
istnieje tylko to co jest teraz.

Gość gość
Bog wszystko stworzyl.

Gość gość
gość dziś istnieje tylko to co jest teraz. x Obserwowana rzeczywistość czyli realne wydarzenia. Wyobrażenia to nie jest rzeczywistość!!!

Jak trwoga to do Boga. Ciekawe, czy też tak p*********e, jak macie świadomość, że ktoś z Waszych bliskich umiera. Do kogo wtedy się zwracacie? Albo jak zagraża komuś z Was niebezpieczeństwo i sracie ze strachu w gacie. Nie modlicie się wtedy? Nie wzywacie Boga?

Gość gość
Wujcio Dobra Rada dziś Jak trwoga to do Boga. Ciekawe, czy też tak p*********e, jak macie świadomość, że ktoś z Waszych bliskich umiera. Do kogo wtedy się zwracacie? Albo jak zagraża komuś z Was niebezpieczeństwo i sracie ze strachu w gacie. Nie modlicie się wtedy? Nie wzywacie Boga? x Nie. Ludzie inteligentni nie zachowują się niekonsekwentnie i w każdej bez wyjątku sytuacji zdają sobie sprawę z tego że modlitwa pomoże tyle samo co na przykład smarowanie twarzy psim gównem. Modlą się tylko i wyłącznie bezmózgie debile.

Gość gość
gość dziś Wujcio Dobra Rada dziś Jak trwoga to do Boga. Ciekawe, czy też tak p*********e, jak macie świadomość, że ktoś z Waszych bliskich umiera. Do kogo wtedy się zwracacie? Albo jak zagraża komuś z Was niebezpieczeństwo i sracie ze strachu w gacie. Nie modlicie się wtedy? Nie wzywacie Boga? x Nie. Ludzie inteligentni nie zachowują się niekonsekwentnie i w każdej bez wyjątku sytuacji zdają sobie sprawę z tego że modlitwa pomoże tyle samo co na przykład smarowanie twarzy psim gównem. Modlą się tylko i wyłącznie bezmózgie debile. Wierzę, że z powodu słów , które tu napisałeś upadniesz kiedyś tak nisko, że umażesz sobie twarz psim gównem o ile już nie jesteś nim wysmarowany i cuchniesz na kilometr.

Gość gość
nie nie moze

Gość gość
Tez byłem zatwardzialym ateista w d***e mialem wszystko i wszystkich zylem jak chcialem. Nie bylem jakiś zly ale nie liczylem się z Bogiem wielokrotnie go przeklinalem. A teraz mam tak w życiu przesrane że moje jedyne zajecia w życiu to modlenie i kosciol bo nie mam jak zyc i bez cudu się nie obejdzie i jak mi Bog nie zechce pomoc to pozostaje mi smierc.

Gość gość
oj tu chyba ksiadz dobra rada :D najweikszy dupczyciel

Gość gość
gość dziś Wierzę, że z powodu słów , które tu napisałeś upadniesz kiedyś tak nisko, że umażesz sobie twarz psim gównem o ile już nie jesteś nim wysmarowany i cuchniesz na kilometr. x A wierz sobie w co tylko zechcesz. Nawet w moc modlitwy skoro taka twoja wola ale nie świadczy to dobrze o poziomie twojej inteligencji. Nasłuchałaś sie od rodziców na religii i na mszy o pierdołach w które bezkrytycznie wierzysz jakbyś nie miała w ogóle mózgu.

Gość gość
A wierz sobie w co tylko zechcesz. Nawet w moc modlitwy skoro taka twoja wola ale nie świadczy to dobrze o poziomie twojej inteligencji. Nasłuchałaś sie od rodziców na religii i na mszy o pierdołach w które bezkrytycznie wierzysz jakbyś nie miała w ogóle mózgu. I tu się mylisz. Według mnie mam niedosyt nauk Kościoła Katolickiego, który moim zdaniem pomija takie wartości jak rozwój świadomości duchowej człowieka a uczy dzieci tylko prawd wiary/mały katechizm/. Również uważam, że zostałam zbyt mało ukierunkowana duchowo przez rodziców/taki był czas/. Umocnienie wiary przychodzi do człowieka w znakach, które się otrzymuje. Ale trzeba to zauważyć, że oprócz nas jest jeszcze Siła Wyższa, która czuwa nad nami i daje takie puk...puk. Do tego by to zauważyć potrzeba uwagi i wyciszenia swojego umysłu od napływających myśli oraz krótkiej rozmowy z Bogiem i opiekunami duchowymi. Zawsze otrzymuję odpowiedź w symbolach.

Gość gość
boga nie ma. Dowód? Gdyby istniał bóg to byłby największym skur.....nem w całym wszechświecie, a przecież bóg jest najwspanialszy itd. Wniosek. Bóg nie może istnieć :-D proste i logiczne. Wystarczy pomyśleć.

Gość gosc
Dnia 8.08.2015 o 13:15, Unreal Superhero napisał:

Teologiem nie jestem ale: 1. Bóg może cofnąć czas, może wszystko 2. Raczej tego nie zrobi 3. Jest w stanie natomiast zniwelować złe skutki Twoich czynów i wyborów 4. Nie cofnie ważności Twoich zobowiązań, np Twojej małżeńskiej przysięgi 5. Pomoże Ci natomiast nawet największe zło przekuć w dobro

To wszystko brzmi okropnie. Żyć sie odechciewa

Gość gosc
Dnia 8.08.2015 o 13:22, Gość gość napisał:

Jeżeli bóg wie ze twoje zamiary są dobre ,szczere i ok to moze tak sprawić ze wszystko wróci tylko w innych okolicznosciach,jeżeli jestes zly/a i myslisz jak jak kogoś skrzywdzić to nie licz,ze bóg cofnie czas.A tak w ogóle po co cofać czas miales/as ja/jego nalezalo to szanować a nie liczyć ze czas sie cofnie.Dla ludzi zlych nie warto czasu cofać.

To, że ktoś raz popełnił błąd to znaczy, że ma za to płacić aż po wieczność ? Ja już wystarczającą karę poniosłam za swój czyn. Nawet uważam, że nieadekwatnie ogromną w porównaniu do czynu. A człowiek nie stoi w miejscu. Człowiek  się rozwija, zmienia poglądy, nabywa wiedzy. To, że kiedyś wykazał się nieświadomością to za to ma cierpieć po wsze czasy ? jak ty byłaś mądra od urodzenia to brawo ty