Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

PORÓD W 33. TYGODNIU.

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj skonczylam 32. tydzien i juz leci mi 33. Jutro mam miec cesarke ze wzgledu na problemy z kregoslupmem i mala ilosc wod plodowych. Czy dziecko z 33. tygodnia ma szanse na zdrowe zycie?

Gość gość
Kochana głowa do góry. Ja co prawda swojej dzieci urodziłam w terminie,ale sama jestem wcześniakiem z 30 tyg ciąży. Mam 28 lat. Byłam i jestem zdrowa. A wierz mi, że 28 lat temu nikt nie dawał mi szansy, bo sama wiesz na jakim poziomie była wówczas medycyna. Także odpowiadając na pytanie tak, dzieciątko Twoje ma szansę na normalne życie

mój syn urodził się w 33 tyg , to było 11 lat temu . syn zawsze rozwijał się dobrze , siedział w wieku 5 miesięcy, w wiek 8-9 miesięcy chodził , bardzo szybko zaczął mówić a w tym roku skończył 4 klasę szkoły podstawowej że średnią 5,27 bez szczególnego wysiłku z jego strony. gra w piłkę w małej lidze jest bramkarzem i świetnie pływa :) uwielbia sport. także dziecko urodzone w 33 tyg może być w pełni sprawne a nawet ponad przeciętna ,może wyprzedzić swoich rówieśników . nie martw się ,wczesniactwo nie oznacza nic zlego