Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oszczędzanie pieniędzy tylko na tym mogę zarobić troszkę porady!

Polecane posty

Gość gość

oszczędzanie pieniędzy tylko na tym mogę zarobić troszkę porady!

Gość gość
Mam od 5 do 6700 zł miesięcznie zalezy od ile mąż będzie robił.Daje mi wszystkie pieniadze bo mówi że mnie kocha. Opłaty : 600 zł rachunki raty 1200 zł jedzenie na 3 osoby - 1500 zł paliwo 500 zł to jest =3800 zł. Nie mogę nic oszczędzić i zbierać kasę, a to wydatki niespodziewane: leki drogie,coś dla dziecka,naprawa auta,macie jakieś porady jak oszczędzić? liczę na porady a nie hejty:)

Gość gość
to proste, zrób spis wszystkich rzeczy, które używasz i produktów, które jadasz i znajdź tańsze odpowiedniki. przemyśl, czy z niektórych nie możesz zrezygnować. w auchan jest fajny żel pod prysznic 500ml za 3,50zł ;)

Gość gość
na jedzeniu możesz zaoszczędzić kilka stówek. teraz bardzo tania jest cukinia, więc polecam obiady z cukinią w roli głównej

Gość gość
no właśnie:) ja wkładam do koszyka wszystko co zapragnę to samo mąż:)( nie patrzę na ceny bo myślę że mnie stać . pomocy!

Gość gość
próbuj tańszych rzeczy, odkładaj drobne z zakupów np 1,2,5 zł nie mniej. Do sklepu rób liste zakupów i nie bierz nic z poza listy tylko najpotrzebniejsze rzeczy

Gość gość
nie potrafie, a mąż powiedział że mam nie oszczędzać sobie na jedzenia i kupować to co najdzie mi ochota

Gość gość
d3 zakupy w sklepie kartą, unikasz opłaty za nią 4 jeżeli używasz pianki do golenia, to spokojnie ogolisz sie robiąc pianę z szamponu, żelu pod prysznic 5 drobne wrzucasz do skarbonki, po czasię zbierze się tego sporo

Gość gość
przecież po zaplaceniu wszystkiego i kupieniu potrzebnych rzeczy zostaje ci jeszcze w miare duzo pieniedzy do wydania na głupoty wiec po co jeszcze oszczedzac

Gość gość
Wiecej propzycji nie wpisze, bo wyskakuje mi spam :o

Gość gość
chce oszczedzac na remont domu, np na nowy dach, albo na pgrzewanie domu lub na tynkowanie ścian sufitu robienie podłóg

Gość gość
Hmm. Sama kiedyś też tyle wydawałam ale potem zachorowałam na pewną chorobę metaboliczną, która wymaga zdrowego odżywiania się. I wiesz co? Zaczęłam wydawać o wiele mniej. Tak wiec spokojnie możesz na tym zaoszczędzić. Czego nie kupuj? Słodyczy, półproduktów. Przetworzonego mięsa. Podstawa to owoce oraz warzywa ( ale te polskie , nie te importowane). Mięso na stole maksymalnie 2-3 razy w tygodniu. Wydasz na pewno 500 zł mniej miesięcznie.

Gość gość
Polka nie umiejaca oszczedzac, a to nowosc :)

Gość gość
Na jedzenie mowisz 1500 zl. Łopatka jest po 10 zl za kg. To za 500zl kupisz 50kg na 3 osoby,przejesz to za miesiac? Pacz jak mozna zaoszczedzic:-P