Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

upał już nie daje rady

Polecane posty

Gość gość

siedzę na golasa w domu, właśnie zjadłam pół litra lodów i leje się ze mnie , cała się kleje, w pracy nie lepiej załozyli nam filtry na krany i ustawili wiatraki w przejściu u uważają że wszystko jest ok robią tak by nie skracać czasu pracy

Gość gość
Taka pogoda ma być do końca sierpnia :O Można sobie w łeb palnąć :O

Nie straszcie ze do konca sierpnia :( a ogladalam dzis na necie ze od 22 sierpnia po 24 , 23 stopnie rany tak mozna sobie palnac w leb :(

Gość gość
o co chodzi z tymi filtrami na krany?

Gość gość
Zobacz sobie pogodę na 16 dni twoja pogoda pl

Gość gość
pracodawca ma nas zaopatrzyć w wodę jeśli temp jest bardzo wysoka to wynika z kodeksu pracy a pracodawca zamiast tych butelek założył na krany filtry i że niby to ma być ta woda w którą nas zaopatruje, druga sprawa zbudowali oszklony budynek pod klimę ale k***a z oszczędności nie założyli klimy i siedzimy jak w piekarniku a pracodawca zamiast założyć klimę wystawił na 1 wiatraku na kazdy korytarz i to jest niby ta klima, tylko w polsce takie robienie w balona

Gość gość
Cipke ma kto ci wytarmosić?

Gość gość
w dodatku od tych upałó zaczeły mi włosy wypadać więc nim skonczy się sierpień i upały będę całkowicie łysa :(

O kur.......a na tej pogodzie. Pl pokazuje ze upaly maja byc dluzej niz myslalam nie ja tego nie wytrzymam :(

Gość gość
Tylko tą twoją pogodę pl trzeba brać przez pół. U mnie np. kiedyś pokazywało że jest piękna pogoda i 25 stopni a w rzeczywistości było może z 18 i do tego zachmurzone niebo i deszcz. W sumie ta pogoda na ich stronie co godzinę jest inna.

Gość gość
u mnie też nie do wytrzymania w mieszkaniu bez klimatyzacji polecam odpoczynek na siedząco ze stopami z chłodnej wodzie (w misce) nie wiem na jakim stanowisku pracujesz, ja mam pracę biurową, na szczęście mój szef zakupił wodę mineralna w butelkach, w pokoju w pracy mam też lodówkę, (wylądowała u mnie w pokoju, bo nikt inny jej nie chciał, że to niby zajmuje za dużo miejsca) kupiłam sobie wiatrak podłączany do komputera na kabel usb, umiarkowany zefirek wieje prosto na mnie, mam nadzieję, że nie skończy się to jakąś anginą, stosuje te metody i czekam aż gorąc zelżeje uprzedzam, że jeśli od września będzie zimno i deszcz to też będę głośno narzekać :classic_cool:

Gość gość
Heh :D też moczę nogi w misce :D

Mam nadzieje ze ta pogoda .pl klamie. Ja wogole jak ogladam fakty lub wydarzenie i zaczyna sie pogoda to mam ochote wywalic telewizor przez okno. Nie znosze takich upalow. Wczoraj wieczorem poszlam na lawke tak fajnie wialo w jednym miejscu na osiedlu musialam uciec bo komary mnie pogryzly :( Masakra!!!!

Gość gość
ja też mam już dość. A zaraz po upałach przywita nas chłód i deszcz, deszcz, deszcz...I koniec radości z lata.

Gość gość
A ja lubię ciepło. Niech upaly trwają jak najdłużej.

Gość gość
ja az do tego lata lubilam lato i upaly.ale w tym roku zaczelam sie mocniej pocic(nie wiem czy faktycznie jest tak gorąco jak nigdy czy moj organizm sie starzeje i buntuje). teraz mam urlop siedze w chacie i jest ok.ale za tydzien ide do pracy. nie mamy klimy tylko wiatrak w biurze. nie wiem jak to wytrzymam . siedziec 8h i rozplywac sie w pocie.ale i tak gorzej maja ci co pracuja fizycznie.szczerze wspolczuje.

Gość gość
na zewnatrz jest juz chlodniej,ale w domu nadal 29 stopni. okna otwarte le jakos poeietre z zewnatrz nie chce zchlodzic mieszkania

Gość gość
dwa tygodnie jescze tego ognia będzie:D

Gość oszkaa
No to ja sie wykoncze :/

Nie dobrze Piwoszsz, nie dobrze :/ Urlop mam od 17, chcę gdzieś wyruszyć, a w taki upał to ja się rozpłynę po drodze. Dla mnie górna granica temp. to 25 stopni, chociaż nie powiem, bo opalać się lubię :P

polecam spanie na balkonie ok. 10 st. mniej niż w domu serio, juz sobie pościeliłam, to będzie 3 lub 4 noc na balkonie śpię jak niemowlę, tylko ptaszyska budzą mnie o 5 nad ranem w porównaniu z duchotą w pokoju - jest nieźle

Gość gość
Gdyby chociaż noce były chłodniejsze... ale jak nawet w nocy jest po 25 st to ciężko mieszkanie przewietrzyć, a spać w takiej duchocie koszmar :(

Gość akimke
Męczą was bo jesteście alkoholikami grubasami bez kondycji.:) Mi jest dobrze.

Gość gość
a na murzynów nadajecie że leniwi, teraz ich rozumiecie mam nadzieje

Gość gość
ja nie pamiętam kiedy takie upały trwały tak długo. Mam 30 lat i chyba za mojego życia tego nie było. Pamiętacie taką falę upałów? I jaka jest nadzieja, że za dwa tygodnie coś się zmieni?

Gość gość
na czym śpisz na tym balkonie? masz łóżko polowe ?

Gość gość
Na upały POlecam walenie konia.

Ewa333333 dziś Na balkonie w bloku, to tak ujowo spać, sąsiedzi się jeszcze napatrzą :P, ale jak masz domek, to nawet fajny pomysł i w ogródku można pospać :)

dwie karimaty samonadmuchujące się 3 cm, kołdra i koc pod spód, lekki kocyk na wierzch, bo ok. 2-3 nad ranem robi się chłodno pierwszą noc spałam na materacu takim tradycyjnym dmuchanym, ale jest dla mnie za miękki nigdy nie spałam na łóżku polowym, kojarzy mi sie tylko z ruskim targiem