Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

upał już nie daje rady

Polecane posty

Gość gość
ja na balkonie bym nie spał, choć np dzisiaj mam ochotę, bo jest trochę chłodniej i wprost nie chce się z tego balkonu wyjść. No ale że mieszkam na parterze to nie bardzo.

Gość gość
Na balkonie spoko, ale komary :O

mieszkam na ostatnim piętrze i nikt mi na balkon nie ma szansy zajrzeć poza tym wątpię, żeby ktoś filował po balkonach w godz. 23,00-5,30

Gość akimke
Tez sypialem na balkonie w lato gdy mieszkałem w domku jednorodzinnym spoko sprawa. W blokach to malo miejsca i nie jazdy ma nawet balkon. Ps mialem dwa duże tarasy :p

ja też luksusów nie mam, balkon 90 cm, wyrko mam szersze, więc trochę mi ciasno, zwłaszcza z kotami ale jakoś sobie radzę lepsze to, niz spanie w pokoju, gdzie jest... zerkam... 32 stopnie w tym momencie, wiatrak juz zaczyna śmierdzieć, nogi w misce z wodą, ale spać tak sie nie da...

Gość gość
Ja robię taki mini klimatyzator w domu, przed wiatrakiem stawiam dwie zamrożone butelki wody całkiem całkiem w pokoju robi się przyjemnie ale od jutra koniec urlopu nie wiem jak ja to wytrzymam.

Gość akimke
Najgorzej mój kot znosi temperatury dlatego dostaje zimne oklady przemywanie zimna woda i butelki schłodzone na jego fotelu. Senior ma u mnie dobrze:D :)

Gość gość
Akime mój kot również leży jak zdechly polewam go zimna woda chociaż tego nie lubi:)

no moje też ciężko znoszą te upały, ale jak je próbuję włożyć do wody, to prawie palpitacji serca dostają, jak zmoczę, to potem tracą energie na wylizywanie całego ciała, to chyba summa summarum zmęczą sie bardziej tym myciem niż by sobie leżały suche; sama nie wiem mają wodę w dużych pojemnikach, miska do prania, wiadro do podlewania balkonu, no i miski swoje i jakoś żyją....

Gość akimke
Niektórzy z moich sąsiadów na okna rozwieszają zasłony zmoczone woda przy grzejniku mokre szmaty i daje to efekty. Wiatraki i macie lodóweczkę;)

Gość gość
to gdzie wy mieszkacie, ze macie jeszcze w domach taki upał? W tej chwili najcieplej w Polsce jest we wrocławiu 27, stopni, ale reszta kraju ok. 20-25

Ja tej nocy mam okropnie okna otwarte na osciez zero wiatru upal byl okropny za dnia nawet listek nie drgnal na drzewie zadnej burzy zadnej nadziei na chlodniejsze dni nie spie do tej pory teraz czuje powiew dopiero teraz. Leze na podlodze pod oknem. Wiatrak mi sie spalil w nim silnik wzielam drugi to dzis tak sie zagrzal ze przestal dzialac. Jutro musze kupic trzeci wiatrak mam dosc :(. Ktos tam pisal ze ma 30 lat i nie pamieta takiego lata ja mam 32 lata i tez sobie nie przypominam byly upaly ale nie tak dlugo i noce nie byly tak cieple. Wydaje mi sie ze w 2003 roku byly upaly ale nie tak dlugo. Pamietam ten rok bo wtedy urodzilam corke i lato bylo upalne ale napewno nie tak albo i tak juz nie wiem :). Pozdrawiam wszystkich. Jutro zrobie tak jak piszecie powiesze mokre przescieradla na oknach bo to mozna zemdlec.

Wlasnie okolice Wroclawia i okoloce Opola jest nieustanny upal i nie ma nadzieji nawet na burze :( ogladalam pogode jutro w niektorych miejscowosciach ma byc chlodniej ale na dolnym slasku nie a we wtorek na dolnym slasku 37 st znowu :( :( :(

Gość gość
O ludzie!!! Jest lato i ma być ciepło!!! Naprawdę wolicie zimę.... odśniezanie,problemy z dojazdem do pracy,grube kurtki,czapki,szaliki wszystko zamarznięte! Aaaa...przypomnijcie sobie " Ksawerego" tez narzekaliscie! Albo jesień...ciągle pada,wieje i jest ogólnie stan depresyjny :( Lato to lato....kocham go!! Ogólnie lato w Polsce bywa tak zmienne, że cieszę się z każdego ciepłego dnia!

co innego ciepło 25-27 st. a co innego upał 35 st. i brak wytchnienia nawet nocą to jeszcze jesteśmy zdrowi, a co mają powiedziec osoby starsze lub te z problemami krążeniowymi czy oddechowymi? a ja w miarę rześka po nocy balkonowej :) chociaż kawki zaczęły gadać juz o 4:30, ale potem jeszcze trochę dospałam tak straszyli burzami i wichurami na dzisiejszą noc i nic.....