Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W ktorym miesiącu było po was widac ze jestescie w ciazy?

Polecane posty

Gość gość
Za tydzień zaczynam szosty miesiąc i zaczyna byc widać ze to ciaza a nie tylko zjedzenie duzego obiadu, nawet lekarz wie ostatni smial czy rzeczywiście jestem w ciazy bo nie widać.

Gość gość
Zalezy jak widać :D ja po zaokrąglonym brzuszku dowiedziałam sie ze jestem w ciazy :) A tak ,, naprawde,, to było juz widać w połowie czwartego. :D

Gość gość
No wlasnie tak dla otoczenia. Jestem w drugiej ciazy (6tc) i nie chciałabym nic nikomu mowić (w pracy) do przynajmniej 12tc lub tez do pierwszego usg ktore wykonuje sie miedzy 12-14 tc. No i tak sie wlasnie zastanawiam. A szczupła jestem i w pracy mamy obcisłe bluzki.

Gość gość
Tez jestem szczupla i w 13"tc juz wyskoczyl brzuszek maly. A w 17 tc to juz normalnie kazdy widzial. Szybko dostalam brzucha i mialam ogromny pod koniec jak na blizniaki i dziecko ogromne

Gość gość
w 12-14tc już zazwyczaj widać porządnie, zwłaszcza dla ludz w pracy. Bo widzą Cię na codzień, brzuszek odstaje, biust się powiększa itd. Co innego obcy na ulicy a co innego w pracy. A w drugiej ciąży podobno mocniej widać, szybciej się brzuch pojawia. Ja w 12tc już miałam wystający brzuszek.

Gość gość
Jesteś w drugiej ciąży to sama wiesz kiedy u ciebie się pojawił...

Gość gość
Na początku 4 znajomy gin powiedział, że już bym nie ukryła ciąży

Gość gość
u mnie około 5 m-ca było widać

Gość gość
W pierwszej ciazy pojawił mi sie około 6-7miesiaca. Dla niezorientowanych nie było to takie oczywiste czy to ciaza czy nie. Ale słyszałam ze w drugiej ciazy szybciej widac brzuch.

Gość gość
U mnie już na dobre na początku drugiego trymestru.

Gość gość
Pierwsza ciaza około 22 tyg zaczęło być widać. Druga około 6tyg.

Gość gość
ja widziałam już szybko, ale np sąsiadki mojej mamy dopiero na początku 7 miesiąca mnie zapytały nieśmiało czy może w ciąży nie jestem ? :-D faktycznie miałam malutki brzuch z tego względu że nie poszedł do przodu a na boki bardziej jak szłam do porodu to położne mówiły że wyglądam jak kobieta w 7 miesiącu ciąży a nie do porodu w ciąży przytyłam 22 kg, w najszerszym miejscu przed porodem miałam 103 cm / 170 wzrostu

Gość Przyszła Mamma Córki
Spuchłam już w 2 miesiącu - nie mogłam zmieścić się w żadne dotychczasowe spodnie. W 3 miesiącu brzuszek lekko odstawał, ale dał się zakryć luźniejszą bluzką. Widać konkretniej było dopiero w 4-5 miesiącu.

Gość gość
Poczatek 5-go miesiaca, wtedy tez powiedzilam o ciazy szefowi (dostalam awans i mialam zmienic ekipe to musialam sie przyznac) Zmienilam ekipe i zaczelam ubierac luzniejsze ubrania.

Gość gość
5/6 miesiąc.