Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przyszli teściowie to ślązacy

Polecane posty

Gość gość
Tylko, ze większość hanysów jest prymitywna, dlatego tak tępią innych ludzi!

>>>Może i nikt nie lubi warszawiaków, ale Ślązaków też nie. Właśnie przez ten pogardliwy stosunek do każdego, kto Ślązakiem nie jest.<<< x Nie. Ślązaków nie lubią, bo w każdym środowisku wyróżniają się swoją gwarą, która jako jedyna przetrwała w Polsce :). x A Warszawioków wszyscy nie lubią za charakter :D. x >>>Ślązak wszystko wie i umie, a gorola to tylko zutylizować.<<< x Ja tam goroli utylizować zamiaru nie mam, ale żyję na Śląsku od urodzenia i wiele różnych rzeczy zrozumiałem i zauważyłem. Prawda jest taka, że pracownicy pochodzenia śląskiego są bardziej sumienni, dokładni i obowiązkowi. Oczywiście od wszystkiego są wyjątki, ale zarówno wśród pracowników podległych mojemu ojcu, mojemu wujowi, jak i moich własnych, taką regułę wyraźnie dostrzegłem. Druga prawda jest taka, że najgorsze gnidy, które w życiu poznałem, były na Śląsk napływowe (zazwyczaj w pierwszym pokoleniu).

>>>Tylko że gdyby nie gorolskie podatki, to te wasze kopalnie już by dawno zdechły.<<< x Mnie kopalnie g_wno obchodzą, za to doskonale wiem: jaki region Polski odprowadza do budżetu najwięcej pieniędzy, nawet w postaci składek zdrowotnych. Więc ryja zamknij, zamiast nim klepać kłamstwa. x >>>Tylko zakładać związki zawodowe<<< x To chyba do stoczniowców pijesz :P. x >>>n*******lać się z policją<<< x Piszesz o kibolach z warszawskiej Legii :P :P :P ? x >>>i wyciągać rękę po pieniądze potraficie.<<< x Ty mi pokaż te cudze pieniądze. Bo na razie bilans tego, co odprowadzamy i dostajemy jest dla Śląska UJEMNY na ponad 30%. Z czegoś stolicę (bezproduktywną) utrzymywać trzeba :D. x >>>kiedy po 1989 państwowe zakłady pracy zaczęły padać jak muchy, to nikt się nie interesował, czy dzieci zwalnianych pracowników mają co jeść. A wasze to mają może inne, lepsze żołądki?<<< x Nie :). Nasze dzieci mają MĄDRYCH rodziców, którzy nie dali się namówić związkowcom i dzięki temu część naszych zakładów przetrwała :). x >>>Jest gospodarka wolnorynkowa i dlaczego was ma ona nie dotyczyć?<<< x A niby kogo nie dotyczy ? x >>>Bo wydobywacie węgiel? I tak wydobycie nie zaspokaja zapotrzebowania energetycznego kraju.<<< x Bo bydło z Warszawki akcyzę na węgiel nałożyło. Dlatego jest taki drogi. To samo bydło, oddało Niemcom, NASZĄ technologię taniego przerobu węgla na benzynę. To bydło, podpisuje też niekorzystne dla Polski umowy, które wykluczają węgiel spośród źródeł energii w Polsce. x >>>Ja bym wam najchętniej dała tę autonomię, o której część Ślązaków marzy i radźcie sobie sami.<<< x Niestety samodzielnego Śląska nigdy nie będzie :(. A szkoda. Może dopchałbym się wtedy do specjalisty, przyjmującego w szpitalu, wybudowanym za pieniądze Ślązaków, stada goroli z całej Polski :D.

Gość gość
Pochodzę ze śląskiej rodziny i zgadzam się, ze panuje wielka nienawiść do ludzi z innych części polski

Gość gość
Pamiętam dzień tępienia goroli ze studiów;) ślązacy są mega zacofani i daremi! Wystarczyło pomachać tyłkiem miec blond włosy, duże usta i oczy, żeby cię omijało tępienie!!! Inni nie mieli tak dobrze!!!

Gość gość
Tak, ślązacy sa nie dośc, ze daremni, to jeszcze bardzo prymitywni! mam koleżankę, skończyła studia, jest niby osobą wykształconą, a wciąż kieruje się stereotypami, że gorol to nie człowiek- tak też mówi, że własnie gorole to nie ludzie, a podgatunek

Gość gość
o to hitler też miał taką fazę na podludzi ,to niebezpieczne myślenie,dobrze że nie mogą rządzić innymi skoro tacy nietolerancyjni i pełni jadu

Gość gość
Zabiłabym śmiechem, gdyby mnie ktoś w Polsce dyskryminowal ze względu na miejsce urodzenia :-D Dziwne, Autorko, że ich jeszcze nie wysmiałaś.

Gość jak nas widzą
Hej Rodacy! Co z wami? Polak to Polak i nikt tego nie zmieni.Nie skaczmy sobie do oczu. Jestem Ślązaczką i wychowano mnie na tolerancyjną osobę,bez uprzedzeń.Dla mnie nie ma znaczenia ,czy to góral,gorol,ślązak,"scyzoryk",poznaniak itd.jakie to ma znaczenie skąd jesteśmy.Ważne jest wychowanie,z jakiego domu pochodzimy... Nigdy nie wstydziłam się swojego pochodzenia i swoich rodziców.Szanuję wszystkich.Jestem dumna,że jestem ŚLĄZACZKĄ.Nie musimy kochać się,ale szanujmy się Polacy.

Gość Fjodor

Jakby niy te nasze gruby i cołki Slonsk to by łod 35 lot ta Wasza śmieszna Legia przy świeczkach szpilała :) 

A jak ślonskie ferajny z fusbalistów łokradała (Szymkowiak, Pohl, Kempny i inksi)? Wejrzyjcie se choby na to:

https://youtu.be/0VBdhTmck4o

Z łodbudowom stolycy było podobnie - kasa z cołkiego kraju szła na Warszawa.

To je prowda, że som różniste zwady Hanysów z Gorolami, ale to gańba godać, że to ino Hanysów wina. Jo żech sie w blank wielu maistach Polski spotkoł z nienawiściom do Hanysów, z napisami "Duma Polaka zaj**ać Niemca Ślązaka".  Wiync to niy je tak, coby ino Hanysy gorolami gardzili, w drugo strona je genau to samo. Co było piyrwsze, jajko abo kura, niy poradza pedzieć.

Gość OnTom

Do autorki tematu: nie chcę Cię martwic ale odpowiem szczerze. Mam bardzo podobną sytuację jak Ty. Według mnie to się nigdy nie zmieni i zawsze będą się wobec Ciebie tak zachowywać. Na pocieszenie powiem, że z mojej obserwacji wynika, że oni tak się zachowują wobec każdego kto "ślązakiem nie jest" i nie "godo". Każdego innego niż Ty, kto nie był by "od nich" traktowali by tak samo i co byś nie zrobiła to tego nei zmienisz. Tacy ludzie. Niech sobie żyją uprzykrzając życie swoje i przy okazji innych. Nam nie pozostaje nic więcej jak ograniczyć kontakty do minimum aby się nie denerwować. Nic z tym nie zrobisz, mimo dobrej woli. Naprawdę.