Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 20 tys starczy mi na nowy dach?

Polecane posty

Gość gość

czy 20 tysięcy dach nowy calkiem mi starczy? i komin też, konstrukcja nowa też ocieplenie,okna dwa, dach dwuspadowy małutki hm z 100 m2 domek nawet nie.Chodzi o najtansze z rynnami oczywiscie.

Gość prawictwo pospolite 193
na wsi powinno wystarczyć

Gość gość
wszystko zależy od tego jaka firma będzie wykonywać dach, ile ma metrów dach no i z czego ma być wykonany. Skontaktuj się z firmą http://chareza-dach.pl/. Oni wykonują prace dekarskie przy budowie i remontach dachów w Polsce i w Niemczech, to solidna firma, na pewno udzielą ci informacji jaki byłby łączny koszt budowy dachu.

Zależy od materiałów, dachu i regionu;) przy wyborze blachy powinno wystarczyć, jednak jeśli już robi się dach to może warto dołożyć i zrobić coś porządniejszego, żeby za jakiś czas nie trzeba było znowu wymieniać. Najlepiej skontaktuj się z firmą, która robi dachy, niech zrobią wycenę, będziesz wiedzieć na czym stoisz, u mnie dach robiła firma http://www.bauen.pl/ z Mińska Mazowieckiego, cena dobra, wszystko w terminie;)

Gość gość
wiadomo, wiele czynników jest koniecznych aby wziąć je pod uwagę. Chyba lepiej będzie też większość spraw przekazać w ręce http://www.top-dach.com.pl/ - prowadzili u nas prace dekarskie podczas modernizacji dachu.

Gość gość
Jak się oblicza koszty dachu to trzeba w to też wliczyć instalację odgromową bo tutaj nie widzę aby była wymieniona. I nie ma co na takich rzeczach oszczędzać. Co do firm które się tym zajmują polecam Fhu Partner. Porządni i nie zamontują byle czego (robili u mnie 4 lata temu).

Gość gość
Wszystko zależy przede wszystkim od wielkości dachu i pokrycia, które wybierzesz. Skontaktuj się z firmą www.superdach.com.pl - nie biorą dużych pieniędzy za dach, a wykonują go solidnie. I zdecyduj sie czym chcesz pokryć dach:D

Gość gość
Może i starczy, poszukaj mnie więcej jakie chcesz materiały i podlicz ile by kosztowały plus pewnie robocizna. Rynny i np gonty bitumiczne możesz kupić od producenta www.scaladachy.pl, mają duży wybór i świetne ceny

Gość gość
Ja zatrudniłem firmę www.veldach.com.pl do zajęcia się moim dachem. To bardzo solidna firma, wiec możesz się z nimi skontaktować a wszystko ci wycenia i będziesz wiedział na czym stoisz.

Gość gość
jezeli znajdziesz dobre miejsce do kupna dachu to na pewno wystarczy, osobiście mogę polecic ci sklep www.dachstyl-ryki.pl maja bardzo dobrej jakosci dachowke w korzystnych cenach

Gość paweł leski
zobacz sobie bauen.pl mają tam świetnej jakości dachówki

Gość gość
Wszystko zalezy od cen fim dostępnych na rynku. Dla mnie najtansza okazala sie firma edachy. Skontaktuj sie z nimi :) Pan Krzysztof na pewno doradzi wybor najlepszych materialow i sporządzi wstepny kosztorys.

Gość gość
Myślę, że jeśli chcesz poznać faktyczną cenę takiego dachu to najpewniej będzie poprosić o to fachowców, którzy zrobią analizę, kosztorys i w razie czego, gdy oferta będzie Ci odpowiadała zamontują taki dach. U mnie trzeba było już tylko samego pokrycia z blachodachówki, ale zleciłem to http://jak2002.pl/oferta/. Przejrzyj sobie tę ofertę, bo myślę, że zdecydowanie spełni Twoje oczekiwania i dach za taką kwotę powstanie.

Pozwólcie, że podepnę się pod ten wątek. Jesli już mowa o cenie rynien i dachu, to jaka jest różnica cenowa między rynnami metalowymi, a plastikowymi. I jaka jest różnica między cenami poszczególnych rodzajów rynien z metalu - aluminiowych, stalowych, tytancynkowych, miedzianych, z ocynku... Czy w ogóle produkuje się rynny ciągłe z innych materiałów, niż tu wymieniłem?

Gość emiiisia
Wiadomo, cena zależy od ilości metrów, etc. Myślę że warto zainwestować z coś porządnego, coś co nie rozpadnie się po kilku latach. Kiedyś z polecenia trafiłam na firmę gdabramczyk.pl , skorzystałam z usługi i jestem bardzo zadowolona.

Na stronie nie znalazłem jednak zadowalających mnie informacji, a jedynie enigmatyczne hasło, że zajmują się montażem systemów rynnowych, zupełny brak szczegółów. Jesli już inwestować raz a dobrze, wolałbym wybrać firmę zajmującą się stricte wytwarzaniem rynien ciągłych. Wiele dobrego słyszałem o rynni.pl I nie mówię tu jedynie o bardzo przyjaźnie brzmiącej i łatwej do zapamiętania nazwie. Można u nich znaleźć online sporo informacji dla laika i specjalisty dekarza. To mi się podoba. Chciałbym też uzyskać odpowiedzi na nurtujące mnie pytania, które zadałem we wcześniejszym poście. Byłbym wdzięczny za rzetelne odpowiedzi.

Gość Darek002
No to musisz wszystko dokładnie przeliczyć, jednak wybierajc teraz dachówke betonową Cisar z Rozkreconej Promocji która trwa do 31 siepnia myslę, że jak najabrdziej Ci się uda ;)

Gość Rafał366
No teraz na pewno może być łatwiej dzięki Jesiennemu Dachobraniu 2017 które trwa do końca października obejmując praktycznie całą ich ofertę :)

Gość gość
Koszt dachu zależy od rodzaju materiałów jakie wykorzystamy, kształtu i rozmiaru dachu. Jeżeli jesteście z Szczecina lub okolic to mogę wam polecić firmę www.veldach.com.pl, która ma szeroką ofertę dachówek i innych elementów niezbędnych do budowy dachu w bardzo dobrych cenach.

Gość gość
poproś hurtownię budowlaną, to ci wycenią.Mają na pewno dział handlowy.

Gość Gragik77
No to już muslisz przeliczyc, teraz masz możliwość skorzystania z Jesiennego Dachobrania 2017 do 31.10 na pewno będzie sporo taniej niz w normalnym okresie :)

Gość gość
No zalezy jaki dach sobie wybierzesz :) Mozna zrobic tak,żeby wystarczyło, a można tak,żeby nie:) Najlepiej zajrzyj sobie na http://panoramadachow.pl/ i porównaj cenych różnych pokryć dachowych, zobaczysz które ci sie najbardizej podoba - wizualnie i cenowo.

Gość Pondort3
Może wystarczyć, zależy jak to wyceni poszczególny dekarz. U nas dach kładli Panowie z http://www.dekarze-szczecin.pl i wyszło bardzo dobrze z mega akceptowalną ceną :)

Gość Moriz
Możesz jeszcze polowac na promocje producentów jak np. Braas dzięki temu sporo zaoszczędzisz i w przypadku dachówki betonowej taka kwota może Ci wystarczyć w zależności o dpowierzchni :)

Gość gość
Sporą część kosztów budowy dachu stanowią materiały budowlane. Dobre i tanie materiały do budowy dachu oferuje Szczecińska firma www.serwisdach.com.pl Jeżeli mieszkacie w tych okolicach to polecam wam się do nich zgłosić.

Gość Darekk43
Zgadza się dlatego warto szukać promocji w ofercie Braas a często się pojawiają bądź wcześniej obejrzyj modele dachówek i blachodachowek które przypadły CI do gustu.