Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najbardziej wstrząsająca książka jaką przeczytałyście?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie. Podaję pierwsza: Malowany ptak - Kosińskiego, przeczytałam pół i dalej nie dałam rady. Z chęcią za to poczytam inne książki wstrząsające, bo do malowanego ptaka dojrzałam i będę go kończyć ;)

Gość gość
Nie pamiętam niestety tytułu,ale była to książka o wykorzystywaniu seksualnym małej dziewczynki najpierw przez ojca, potem przez braci, przez matkę i sąsiada. Horror po prostu. Płakałam jak bóbr przy jej czytaniu. Myślałam sobie wtedy, że jednak człowiek nie ma tak źle na tym świecie, a mimo to narzeka. Też nie mogłam dokończyć jej czytać.

Gość gość
Z czasów szkoly- medaliony... do dzis to pamietam :/ polecam modlitwa za owena-irvinga

Gość gość
Kwiaty na poddaszu

Gość gość
Zniszczone dziecinstwo Shy Keenan

Gość gość
też kwiaty na poddaszu i ukryte żony

Gość gość
kiedys miasto slepcow, a ostatnio niebezpieczne zwiazki bronislawa komorowskiego- pierwsza wstrzasnela mnie i dala do myslenia do czego zdolni sa ludzie, druga wstrzasnela i wqrwila na maksa ile osob zamieszanych jest w wielkie przekrety i nadal sa przy korycie. Co dziwne, choc duzo osob jest tam umoczonych zarowno z polityki jak i z show biz- zadnych procesow nie bylo wiec wszystko prawda.... no i to mnie wkurza jeszcze bardziej :/

Gość gość
Też czytałam książkę o kobiecie, którą ojciec od dziecka gwałcił, urodziła mu 2 dzieci, w tym jedno żywe i zabiła je jej matka. Walczyła później, jako dorosła, o uznanie jej za matkę tych dzieci, ponieważ jej rodzice wyrzucili ich zwłoki i policja nie była w stanie odszukać matki. Oczywiście rodzinka kazała jej trzymać język za zębami... Co najgorsze matka nieraz spała w tym samym pokoju, w którym gwałcił ją ojciec... Jakaś masakra emocjonalna.

Gość gość
Aha i jeszcze czytałam "Emma i ja"- bardzo smutna, też o wykorzystywaniu seksualnym dziewczynki przez ojczyma :O płakałam i gdybym wiedziała, nie czytałabym. Zbyt przykre.

Gość gość
Długa droga do domu Daniell Stell

Gość gość
Ogolnie nie czytam wstrzasajcych ksiazek, bo za bardzo sie przejmuje bohaterami i zwyczajnie nie daje rade dokonczyc ich, szczegolnie jesli chodzi o krzywde dzieci lub g***ty. Dlatego u mnie taka ktora przeczytalam do konca to "My dzieci z dworca zoo", film nawet sie nie umywa do ksiazki.

Gość gość
Chłopcy z placu broni

Gość gość
Kubuś Puchatek i Hefalumpy

Gość gość
biały hotel

Gość gość
Kamienie na szaniec ale mialam wtedy 13 lat

Gość gość
Inny swiat Grudzińskiego, jak ktos nie czytał, to polecam. Dymy nad Birkenau Szmaglewskiej

Gość gość
O eksperymentach medycznych na dzieciach w czasie II w.ś

Gość gość
Wołyń 43 , tydzień nie mogłam dojść do siebie po przeczytaniu tej książki

Gość gość
Pachnidło Suskinda chyba. A ostatnio Pieśń Lodu i Ognia (przez niektóre opisy naprawdę ciężko było mi przebrnąć). Książki i filmy, które wiem, że będą drastyczne omijam szerokim łukiem. Natomiast do dziś mam traumę po Antku...

Gość gość
"Szepty. Życie w stalinowskiej Rosji". Jeszcze nie skonczylam, mam za sobą 3/4 mniej więcej, bo nie daję rady czytać tego hurtowo, treść przytłacza straszliwie, potrzebuję przerw, żeby to przegryźć, starać się zrozumieć.

Gość gość
Lolita Nabokova. O pedofilu i jego fascynacji dziewczynką. Nie dobrnęłam nawet do połowy :O

Gość gość
To był chyba taki tyttuł "banitka" bardzo dawno temu czytałam straszne

Gość gość
Auschwitz medycyna III rzeszy i jej ofiary.

Gość gość
wszystkie pamietniki zydowskie z drugiej wojny. a takze historia kobiet niemieckich ANonyma-eine frau in berlin. die flucht

Gość gość
"Sadako chcę żyć". Nie wiem czy obecnie by mną wstrząsnęła, bo czytałam ją w wieku gimnazjalnym, a teraz jestem już nakarmiona różnymi tragediami z książek i filmów.

Gość gość
* "Poczwarka" Dorota Terakowska

Gość gość
Np. "Opowiadania" Tadeusza Borowskiego :/

Gość gość
Ja rowniez "malowany ptak" Kosinskiego. Przeczytalam cala ksiazka ale nie potrafilam potem dojsc do ladu ze swoimi myslami.

Gość gość
biale na czarnym, autor ruben gallego(nie jestem do konca pewna pisowni imienia i nazwiska autora) jedna z najlepszych i bardzo wstrzasajaca ksiazka,polecam