Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie dam rady wyjść z długów.

Polecane posty

Gość twój problem to nie długi
Twoim problemem nie są długi tylko kiepski i leniwy facet. Ciągniesz tą prowizoryczną wegetację tak dla idei? To nie ma sensu. Jeśli nie możesz znaleźć pracy w swoim mieście - szukaj w innym. Z dzieckiem też wolno się przeprowadzać, naprawdę. Wolno też mieszkać z dzieckiem w wynajętym lokum/pokoju, nie trzeba żyć w urojeniach że leniwy i kompletnie niemęski chłoptaś zadba o warunki bytowe dla żony i dziecka. Te JEGO długi na wyjazdy i gruszki na wierzbie olej, niech sobie je spłaca z urojonych zleceń.

Gość gość
Ciekawe że nie macie takich obiekcji jak to facet całe życie holuje z sobą niepracującą żonę. Przypominam że facet pracował i ciągle pracuje. To on utrzymuje tę rodzinę jakbyście nie zauważyły.

Gość gość
Polecam stronkę na której kupisz markowe rzeczy prawie jak za darmo, zapraszam : http://42x.pl/jl

Gość Kuba gość
Przezylem cos takiego ale w Twojej sytuacji bylem w roli Twojego dziecka. Z perspektywy czasu dobrze Ci poradze. Kochasz /nie kochasz meza, to jest nie wazne. Zostaw go poki jestes mloda, na pewno pozniej pokochasz innego, lepszego. Poszukaj jakiegos wsparcia najlepiej u rodziny, moze rodzice czy rodzenstwo pomogo Ci na starcie. Jezeli dobrze znasz jezyk niem. to sama powysylaj swoje CV za granice, troche moze w nim naklam zeby lepsze bylo i cos sie trafi. Ciezko Ci bedzie na poczatku ale uwierz mi, ze potrzebujesz zmian a jak nie teraz to kiedy ? Pozniej bedzie ciezej i bedziesz zalowac

Gość gość
Takiś pewien że "lepszego"? W imię czego właściwie dzieciakowi rodzinę rozwalić? Bo tata nie zarabia wystarczajaco dużo żeby mamusia mogła do 18 roku życia dziecka siedzieć w domu?

Gość gość
Witajcie... Czytam wasze zdania, opinie, porady i zaczynam widzieć to czego wcześniej nie dostrzegalam... Dzisiaj po powrocie męża z pracy dowiedziałam się że telefon kontaktowy który nuner mają wszystkie instytucje, w tym bank ma od tygodnia wyłączony. Wkurzyłam się jak cholera. Prosiłam go by odbierał telefony z banku i zwyczajnie pogadal. Ba, nawet tam poszedł. A wiecie co on na ti? A po co jak i tak nie mam kasy na raty!!! To po co będę odbierał i wysłuchiwal żeby płacić. Ok, ale tłumacze mu by poszedł fo banku, dogadal się. (nid ma wpływów na konto) umowę na czas trzy miesiące która kończy się za dwa tygodnie... Ale on uparcie twierdzi ze nie pojdzie.... Ręce mi opadają.

Gość gość
a ty jeszcze tu jeczysz... wszystko co masz to twoja wina, bo się na to zgadzasz i przestan juz smęcic bo widac ze gowno chcesz zrobic ze swoim zyciem wolisz tylko narzekać

Gość gość
Gość z 10.08 z godź 13:10 ha ha ha..Nie wiem jak trzeba mieć nasrane w głowie żeby brać kredyty na wesela swoich dzieci do tego wiedząc,że partner nie pomoże a wszystko na glowie matki.Matka brała to niech głupia matka spłaca a nie jeszcze niezamężną córkę w to wciąga..Coż weselicha były,goście się najedli,wytańczyli..corki prezenty-najczęściej kasę zabrały a matka w prezencie ma raty :-) Nierozumiem jak można być tak bezmyślnym.Ja,chociaż jestem jedynaczką nie miałąm dużego wesela tylko takie przyjęcie na 60 osób.Rodzice od razu mi powiedzieli,że maja tyle odłożone a kredytu brać nie będą i że albo takie wesele albo muszę poczekać ze dwa lata to będzie większe,sukienkę i buty kupilam za swoje pieniądze.Na szczęście ani moja ani rodzina męża nie miała wygórowananych wymagań typu:Zesraj się a pokaż się więc mieliśmy malutkie wesele i bardzo fajne.Na pewno nie spłacalabym kredytów zaciągniętych na wesela swoich sióstr...- nie wiem dlaczego one nie spłacają.

Gość gość
GREEN systemy sanitarne, GREEN, toalety przenośne, systemy sanitarne, wynajem toalet, serwis toalet, chemia i preparaty biologiczne, atrakcyjne ceny, dostawa do odbiorcy, promocje, rabaty, toilet, kabiny przenośne, kabiny wc toaletowe, sanitariaty, usługi asenizacyjne, wywóz odpadów. Wynajem m.in.: Tarnów, Rzeszów, Kraków, Jasło, Brzesko, Bochnia, Dębica, Dąbrowa Tarnowska, Mielec, Łańcut, Przemyśl, Krosno, Kielce, Buzko Zdrój. e-wc.pl

Gość gość
nie wiem czy dobrym pomyslem sa rady wyjazdu do Niemiec samej z dzieckiem. W wiekszosci przedszkola w Niemczech czynne sa tylko do poludnia. Malo jest placowek czynnych od np 6 rano do 16. A na miejsce w takiej czeka sie latami. Poza tym znalezc prace dla samotnej matki z dzieckiem tez trudno.

Gość gość
a czemu to z mężem nie pojedziesz? ty możesz iść do pracy bo znasz język a mąż niech w domu z dzieckiem siedzi

Gość gość
Po pierwsze to mąż się nauczył, że ktoś za niego weźmie kredyt, znajdzie pracę, ogarnie dziecko. on po prostu nie jest odpowiedzialny. przykład z wyłączonym telefonem to ewidentne uciekanie od problemów. .. zamiata je pod dywan. oczywiście praca za granicą jest extra ! bo jest z dala od kredytów od ciebie i dziecka . Nie musi się martwić o kasę na czynsz itd. w końcu go tam nie ma a jemu do drzwi nie zapuka wierzyciel. konsolidacja - TRZEBA mieć zdolności kredytową. czyli dobrą historię kredytową (bez opóźnień itd.) ale skoro są telefony z banku to opóźnienia na pewno są. jeżeli ktoś pani obieca konsolidację to będzie to lichwa. Proszę się na to nie godzić. Proszę zacząć od zmiany mieszkania. jeden pokój z kuchnią itd. cokolwiek aby na maksa obniżyć koszta utrzymania. spróbować się starać o lokal socjalny. o dodatki z mopsu itd. cokolwiek aby uzyskać jakiś grosz. szukać pracy. jeżeli kredyty nie będą spłacane to komornik zajmie pani pensje. pani wzięła kredyty. Mąż nie czuje chyba powagi sprawy. bo to Pani je za ciągnęła. przed wszystkimi myśleć o dziecku. nie o mężu bo on wie że się pani nim zatroszczy jak dzieckiem więc połowę problemów ma mniej. potem pomyśleć o sobie. A na szarym końcu o mężu. to że jest ślub i życie na dobre i złe to nie znaczy że pani ma dawać a mąż brać. skoro nie ma jaj. powodzenia.

Gość gość
A pomyślałaś nad zmianą męża ? Miłość miłością, ale co Ci po niej jak wykończysz się psychicznie. Jest dużo fajnych , zaradnych facetów z kasa i łbem na karku. Moja kumpela była w podobnej sytuacji. Jak już komornik wlazł na chałupę to powiedziała dość i zaczęła się rozglądać i znalazła fajnego, starszego faceta ,który pokochał ja i dziecko i nawet przystojny jest jak diabli. Jej życie zaczęło się dopiero teraz, a małżonek jak powiedziała,że odejdzie jeśli nie rzuci fajek i piwska ,bo brakuje nawet na chleb powiedział jej TO SPADAJ twoja sprawa

Gość ddaee
Fachowo pomagają dłużnikom prawnicy z kancelarii ECPU – www.ecpu.pl. Ogłosili mi upadłość konsumencką. Tylko, że… można ją ogłosić w Anglii. Ja niestety nie znam języka aż tak dobrze.

Gość gość
oj takie sprawy są najtrudniejsze. Nawet dla wielu komorników. Z jednym z nich http://www.komornikbytom.eu/ współpracuje i nie raz słysze od niego ze ludzie nie mają już wyjscia i muszą zostac zlicytowani. I to dla komorika nie jest łatwe rozwiązanie.

Gość gość
Ogłoś upadłość. Powiem szczerze, że się poważnie nad tym zastanawiam, bo już innych możliwości nie widzę. Prawnicy z centrum ECPU – www.ecpu.pl, się zajmują dobrze całym procesem upadłości w Anglii gdzie są korzystniejsze przepisy.

Gość gość
Daj sobie spokój. Ja tak trwałam w toskycznym zwiazku i teraz musze splacac długi byłego

Gość coralky
Spłacasz długi byłego? Ja bym się na coś takiego nie zgodziła! Jak to u ciebie wygląda? Płacisz długi, które są na ciebie czy na niego? Bo jeśli to tylko i wyłącznie jego długi a ty dostajesz jakieś nakazy zapłaty to przecież nie masz obowiązku spłacania ich! Nie daj się wrobić. Koniecznie poszukaj pomocy u prawnika. Są przecież firmy, które zajmują się sprzeciwami od nakazu zapłaty. Ostatnio wyczytałam na http://antyepu.pl/strona/zarzuty-od-nakazu-zaplaty że niektóre z nich nie pobierają opłat za swoje długi tylko ściągają je później od windykatora.

Gość upadlosckonsumencka
Szanowni Państwo, jeżeli ktoś nie ma pieniędzy na przeżycie, zwyczajnie mu na nic nie starcza, a do tego dodatkowo może mieć nawet kredyty, to być może kwalifikuje się do ogłoszenia upadłości konsumenckiej. Upadłość konsumencka to możliwość rozpoczęcia życia od nowa. Bez długów i bez ciągłych problemów. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to serdecznie zapraszamy do nas, a jesteśmy w stanie odmienić Państwa życie i pomóc pokonać problemy: http://upadlosckonsumencka.com.pl/ Pozdrawiamy

Gość gość
TrafficMonsoon - Moim zdaniem obecnie najlepsza firma tego typu online dla każdego do zarabiania w internecie oraz reklamowania innych biznesów, stron internetowych czy blogów. https://trafficmonsoon.com/?ref=adii3 Wystarczy się zarejestrować i od razu możemy zarabiać na klikaniu reklam nawet 2$ dziennie!!!

Gość Krycek
Najlepszy zarobek 30c-40c dziennie. Miesięcznie można 10$ zarobić. Dodatkowo mamy 100% od kliknięć poleconego. 10 osób 100$ miesięcznie!!! Oczywiście nic nie trzeba inwestować. Darmowa rejestracja. Trzeba posiadać konto paypal. Warto, można sobie dorobić. Do przeżycia każdy grosz się liczy. https://trafficmonsoon.com/?ref=Mooman7.

Gość gość
ja kiedyś tez miałam spory problem z długami. Tak właściwie, to wszystko było winą mojego byłego męża, no ale cóż za naiwność się płaci. Udało mi się odroczyć egzekucję i rodzina pożyczyła mi pieniądze. Moim zdaniem warto wypróbować wszelkich środków prawnych jeśli macie taki problem. Na stronie tego komornika są wzory przydatnych wniosków komorniczych http://www.jkrukkomornik.pl/wnioski-egzekucyjne.

Gość lucasss
Hej! W moim przypadku w stu procentach się sprawdziła upadłość konsumencka w Anglii. Zadłużona była spółka cywilna i cały dług jest już umorzony. Jak skorzystać z prawa do upadłości poza naszym krajem to jest na stronie www.ecpu.pl dobrze opisane.

Gość gość
Mi z długów pomogła wyjść platforma LendOn, która zajmuje się pożyczkami refinansującymi. Czyli to Oni spłacają za mnie ratę, dając w ten sposób mi czas na zebranie pieniędzy. Uratowało to mnie od długów. W końcu udało się spłacić wszystkie raty.

Gość gość
Nie załamuj się! Pamiętaj, że możesz szukać pomocy u doświadczonych osób, które zajmują się takimi sprawami. To na przykład www.rozwiazywacz.pl. Może pomogą Ci z upadłością konsumencką?

Gość Malwinta
Jasne, że wyjście z długów jest rozwiązaniem - ale trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że to jest długi i trudny proces. Kancelaria Egidon https://egidon.pl fachowo zajmuje się takimi sprawami.Są specjalistami w tej dziedzinie i wiem, że z ich pomocą można zacząć życie od nowa.

nie można sie załamywać, na pewno da sie rade wyjść z niejednej opresji. A jak sami nie możemy sobie poradzić to należy poprosić ekspertów o pomoc. Jedną z możliwości mamy umieszczona na stronie https://kredyt123.pl/upadlosc-konsumencka Sprawdźcie sami czy takie rozwiązanie nie jest odpowiednie dla was.

Gość gość
Wyjscie z długów to kwestia ruszenia głową. Też miałam długi i wszystkie spłaciłam dzięki pożyczkom. Pożyczałam tutaj https://mikrorata.pl/ i spłacałam ługi. A niskie raty pożyczki pozwoliły mi wyjść na prostą :)

Gość gość
Wobec mnie i mojej żony wszczęto postępowanie windykacyjne na setki tysięcy złotych, a nie było w tym nawet odrobiny naszej winy (długi dzieci... ale to wciąż dzieci i trzeba je kochać, nawet, jak popełniają błędy). Gdyby nie prawnicy kancelarii prawnej lexa z Krakowa i ich szybkie działania (jeden tydzień), pewnie nie mielibyśmy gdzie mieszkać, a wynagrodzenie żony byłoby w całości zajęte przez komorników.