Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co byście wybrali miłość życia czy własna duma

Polecane posty

Gość gość

rozsypało się to na czym mi zależało, moja urażona duma nie pozwala na nic. Nie potrafię nawet zadzwonić, choć cierpię z tego powodu.Wmówiłam sobie "nie". Minął rok a mi dalej on siedzi w głowie.. co byście zrobili na moim miejscu? Trzymali się dumy, honor jest przecież ważny, nie można podważać własnego "ja" , czy wybralibyście uczucie?

Gość gość
wybrałabym rozmowę

zalezy co sie stalo, ze tak bardzo duma Ci nie pozwala... Ja bym na Twoim miejscu sprobowala, kontakt z kims, nie oznacza od razu zaproszenia do wspolnego zycia, jesli boisz sie ze tak to bedzie wygladalo. Po drugie, jesli byliscie juz razem, nie jest niczym zlym, odezwac sie, chocby zapytac co slychac? jak zyjesz?, takie proste, niewinne zapytanie, a moze z niego wyniknac dluzsza rozmowa, nawet jesli nie, jesli on juz ulozyl soebie zycie z kims innym (rok to dosyc sporo czasu), nie bedziesz czuc sie zarzenowana tym, ze skontaktowalas sie jako pierwsza..

Hahah dobre ! Facet nie odzywa się do Ciebie rok a Ty to nazywasz "miłością życia" :D ? Gdyby mu choć trochę na Tobie zależało sam by zadzwonił przez ten czas i zapytał się co słychać. Koleś ma Cie ewidentnie w du/pie a Ty sie zastanawiasz czy go olać :D ?

Gość gość
duma, każda kobieta nie powinna pozwolić sobie na tzw. "pomiatanie", chociaż jak widzę durne baby, co są w stanie wszystko dla faceta zrobić to mi się chce śmiać, one są nawet w stanie 13 dzieci urodzić aby mieć chłopa.

Gość gość
jaka duma

Gość gość
milosc jest najwazniejsza.

Gość gość
To nie duma, tylko chore ego i narcyzm. A gdyby ktoś dał ci wybór... poniżyć się lub śmierć, to co byś wybrała? Odpowiadać nie musisz :P

O czym wy piszecie ? Facet leje na autorkę ciepłym moczem a wy jej doradzacie robienie z siebie idiotki.

Gość gość
miałambym go w głębokim poważaniu dla mnie duma to godność i jej nikomu nie dam podeptać szanuj się,a będziesz szanowaną

Gość gość
Tylko, żeby się dowiedziała jak się sprawy mają. A nie żeby za kimś biegała.

Gość gość
A czym ta niby duma została urażona? Pewnie jakimś głupstwem, strzeliłaś focha i ciągnie się to do dziś :)

Gość gość
czym cie urazil?

Gość gość
jak z nim porozmawia to nie bedzie sie szanowac?

Gość gość
ja bym z nim porozmawiala.jak nie zechce to trudno.

jak z nim porozmawia to nie bedzie sie szanowac? <><><> Facet już pewnie dawno zapomniał o całej sprawie i obraca sobie teraz inną panienkę a tu jak filip z konopi autorka będzie dzwonić. Dajcie spokój. Gdyby mu CHOĆ TROCHĘ zależało dałby znać przez tak długi czas.

Gość gość
A od kiedy to duma nie pozwala z kimś rozmawiać, co ma duma do zerwania kontaktów? Mi się wydaje to że zwykły foch i tyle :P

skad te hejty? skad wiecie czy on na nia leje?? nie znamy sytuacji ani troche, nie wiemy jak bylo w ich zwiazku i dlaczego sie zakonczyl. moze on ma takie sae mysli jak ona ale tak samo jak ona nie chce sie kontaktowac, bo mysli, ze ona go nie chce i nic z tego nie bedzie? nie oceniajmy tak pochopnie.

Mało danych, żeby ustosunkować się w tym konkretnym przypadku ale w miłości, podobnie zresztą jak w wielu innych aspektach życia, trzeba czasem dumę zawiesić na kołku. Nie można jednak stracić przy tym szacunku do samego siebie. Tak że nic za wszelką cenę

Gość gość
dududum dum dum dum

Gość gość
no własnie tylko jak to rozgraniczyć, kiedy kończy się duma, a zaczyna szacunek.

no własnie tylko jak to rozgraniczyć, kiedy kończy się duma, a zaczyna szacunek xx To niestety jest każdorazowo subiektywny i indywidualny osąd:)

Gość gość
Tak jak ktoś wyżej napisał - owszem był i foch,ale miałam powód. Nie wiem czy on o mnie myśli czy obraca inną panienkę. Czasami mi się wydawało że jednak chciałby poruszyć ze mną ten temat, ale nie miałam odwagi bo nie byłam pewna czy nie nadinterpretowałam. Nie stać mnie na to żeby zadzwonić, odezwać się. Na samą myśl paraliżuje mnie, tylko nie wiem czy ze strachu przed odrzuceniem, ośmieszeniem czy przed poniżeniem swojego ego.

Gość gość
pewnie tak, chociaż ja bym wybrała dumę, albo inaczej właśnie szacunek do siebie, a na pewno nie starałabym się ratować relacji, jeżeli drugiej stronie bardzo by nie zależało. Zaufanie zniszczyć bardzo łatwo, ale odbudować, bardzo trudno.

Gość gość
zależy jak dobry seks ona oferuje

Gość gość
ja bym odpuściła, gdyby jemu tak zależało, coś by z tym zrobił, to Ty jest pokrzywdzoną, bez sensu byś to Ty się starała czy wychodziła z inicjatywą.

nie wiem czy ze strachu przed odrzuceniem, ośmieszeniem czy przed poniżeniem swojego ego xx To może zacznij od zdecydowania czego się obawiasz. Powodzenia

Gość gość
Niech CI będzie, obawiam się że ucierpi moje ego, ponize sie. To nie jest tak że on nie zrobił nic. Probował się ze mną skontaktować 3 razy, ale słabo mu poszło, pewnie z nudów, albo chciał wywęszyć czy kogoś mam. Jakoś nie wierzę w jego szczere intencje. Jednak czasami coś mi mówi ze to nie tak, że to dobry człowiek, dlatego coraz gorzej sobie z tym radzę i zwracam się z prośbą o pomoc na forum. Skąd takie mieszane odczucia u mnie?

Gość gość
a co zrobił jeśli można spytać? jak Cię uraził?

Gość gość
Ja pierdzielę, ale ty jesteś niezdecydowana i nieogarnięta. Daj sobie spokój ze związkami póki sama nie dowiesz się czego chcesz i dopóki nie wydoroślejesz. A na przyszłość zamiast focha, lepsza rozmowa, bo fochy strzelają jedynie osoby niedorozwinięte emocjonalnie.