Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gruba mama na siłowni

Polecane posty

Gość gość

Jestem gruba, nawet bardzo. Kiedys byłam szczuplutka i wysportowana. Zachorowałam, groziło mi usunięcie nerki. Długotrwałe leczenie sterydami, przytyłam 30 kg. Stwierdzono, że jestem bezpłodna, pogodziłam się z losem, a tu nagle niespodzianka. Zaszłam w ciążę, z upragnionego udchudzania nici. W ciązy przytyłam 15 kg, teraz córa ma 3 miesiące, przyszedł czas na odchudzanie. Dietkę mam, musze jeszcze poćwiczyć, ale strasznie się wstydzę. co myslicie o grubych babach na siłowni?

Gość gość
właśnie w moim miasteczku jest po to by się polansować, niestety ;( Kurczę, same wysportowane laski, a ja taki waleń!

Gość gość
Jak widzę, że takie grube lochy trenują, to śmiać mi się chce.

Gość gość
No jasne, lepiej jak siedzą na tyłku i płaczą nad sobą... Autorko, odwagi - jezeli będziesz konsekwentna i będą efekty nikt nie będzie z ciebie kpil. Zresztą kim się przejmujesz? Dzieciarnią? Nie wierzę, ze normalni ludzie byliby w stanie wyśmiać kogoś dlatego, ze jest otyly i probuje z tym walczyć. Może popytaj obsługi czy ktos by się toba zajął, a potem słuchawki na uszy i robisz swoje nie oglądając sie na ludzi.

Gość gość
Autorko wszystkim nigdy nie dogodzisz. Widzą grubą osobę na ulicy/w sklepie itp. - "na pewno się obżera, dlaczego nie zacznie się ruszać?" itp. Widzą taką uprawiającą sport to wyśmiewają. Tak jest i tego nie da się zmienić. Zawsze znajdzie się ktoś kto będzie się smiał/komentował itp. Pozostaje założyć grubą skórę i się nie przejmować. Co najwyżej życie może takie osoby nauczyć jak sami znajdą się na miejscu takiej osoby.

Gość gość
Autorko dietę masz od dietetyka? Ja sama zamierzam odchudzać się ale tym razem już z dietetykiem.

Gość gość
Tak, dietę mam od dietetyka. Przed moją niespodziewaną ciążą, chodziłam i zrzuciłam 8 kg. Potem wiadomo, ciąża, choć dbałam o dietę, i tak przybyło mi 15 kg. Teraz dostałam od mojego lekarza zielone światło, z nerkami ok, mogę ćwiczyć i stosować racjonalną dietę. 1300 -1500 kcal.

Gość gość
Szukasz wymówki żeby nie ćwiczyć tyle.

Gość gość
U mnie na siłowni jest więcej grubszych kobiet niż z super figurą. A najgrubsza ze wszystkich jest tak porozciągana, że tylko pozazdrościć. Bije nawet instruktorkę. Wydaje mi się, że za bardzo jesteśmy wychowani na reklamach siłowni, gdzie roześmiane laski z pięknie zarysowanymi mięśniami zasuwają na rowerkach świeże i bez kropli potu. Tymczasem rzeczywistość jest zupełnie inna. Wczoraj widziałam bardzo grubego faceta, który biegał w parku. Przy czym określenie "biegał" jest bardzo umowne, bo poruszał się w tempie dwulatka. Ale byłam dla niego pełna podziwu, że postanowił coś zrobić ze swoja otyłością i wyruszył biegać zamiast narzekać.

Gość Zdrowieprzedewszystkim
Najważniejsze Jest Odchudzanie Zdrowe i Skuteczne Bez jo-jo. Moje drogie cały czas apeluję nie stosujcie tabletek i proszków to bardzo szkodliwa chemia typu DNP czy Chiński Meizitang, błędne koło, pewna choroba i efekt jo-jo!!!. Różne diety typu: Dieta proteinowa dr Dukana, Dieta 1000 kalorii ,Dieta 1200 kcal, Dieta 1500 kcal i inne prowadzą do odwitaminizowania i odmineralizowania organizmu z powodu mono-diety to bardzo nie zdrowe. Z własnego doświadczenia jeżeli już to zachęcam do zaparzania i picia naturalnego suszu Ziół Tybetańskich ale tylko suszu i oryginalnych Tibetan Herbs. Nigdy tabletki czy proszki typu DNP, Meizitang, Zelixa, T3, Retard, Alli, Term Line, Vitaslim, Alveo, Elvia, Lida, Linea, Sibutril, Sibutramin, Adipex Novoslim, Asystorslim, Meridia i …..itp TRUCIZNY. TO TOKSYCZNE (CHIŃSKE I NIE TYLKO) ALE ZAWSZE CHEMICZNE SRODKI. Stosujcie zawsze tylko parzony naturalny susz ziołowy oraz dodatkowo oprócz ziół trochę ruchu to naprawdę klucz do szybkiego i zdrowego schudnięcia bez jo-jo no i oczywiście mądre efektywne odżywianie. Światowa organizacja zdrowia ( WHO ) oficjalnie uznała zioła Tybetańskie za zdrową naturalną i bardzo skuteczną metodę odchudzania oraz skuteczny sposób zmiany metabolizmu człowieka na szybki nagradzając je w 2013 roku pierwszym miejscem w kategorii – „Natural Product for Slimming”. Ja ostrzegam przed chemią a namawiam na naturalny susz ziołowy TibetanHerbs , ponieważ przez 5 miesięcy bez diet i bez wyrzeczeń pijąc Tybetańskie Zioła i dbając o trochę ruchu schudłam i odmieniłam naprawdę swoje życie.

Gość gość
absolutnie nie ma się czego wstydzic. To tylko w Polsce jest jakiś dziwny kult szczupłego ciała, tzn. że tylkos szczupli mogą chodzić na siłownie, basen, plażę. Grubym nie wolno chodzić na siłowanię, bo wstyd i śmiech, na basen też coby nie urazić nikogo swoim tłuszczem, na plażę tez nie, do resturacji tez nie wypada, bo powiedza, że grubas przyszedł żreć, a jak nie daj boże taki grubszy człowiek zje kanapkę na ulicy czy w autobusie to na bank będą się na niego gapić z pogardą. Ja jestem szczupła osobą, zawsze byłam, ale zachorowałam kiedyś i przytyłam 20kg, nie moja wina, że się pochorowałam. Wyjechałam wtedy za granicę (min się leczyć) i byłam w szoku, ze nie byłam traktowana jak ktoś gorszej kategorii.

Gość gość
A ja jak widzę na siłowni grubsze kobiety to właśnie pełen szacun. Że im się chciało, że się zdecydowały poprawić sylwetkę.

Gość gość
Jeśli masz obiekcje przed pokazaniem się na siłowni to może spróbujesz najpierw porozciągać się w domu z jakąś Chodakowską? A po miesiącu, dwóch iść dopiero na siłownię?