Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

julekkgreg

Osuszacz

Polecane posty

Witam wszystkich serdecznie, mam nadzieję, że Wasz tydzień rozpoczął się w lepszy sposób niż mój. Sąsiadce z dołu pękła rura w łazience i zalała naszą piwnicę. Nieprzyjemna sytuacja. Po pracy staraliśmy się ogarnąć wszystko w piwnicy. Jednak, żeby w pełni osuszyć naszą piwnicę, będzie nam niezbędny osuszacz powietrza. Nie opłaca nam się kupować nowy osuszacz. Dlatego szukam jakiejś firmy, która specjalizuje się wynajmem takich urządzeń? Czy korzystaliście może z usług takiej firmy? Gdzie najszybciej znajdę taką firmę?

Z tego, co mi wiadomo takie firmy często się reklamują na słupach czy też informacjach w miastach. Korzystałem z takiej firmy gdzie osuszali mi mieszkanie, ponieważ dach przeciekał co najgorsze nie wiedziałam o tym więc dopiero się kapnęłam jak zaczęło przemakać na sufit. Nie wiem skąd jesteś tak to, jak bym wiedział mogłabym jakoś pomóc, bo może znam z okolic jakieś firmy ;)

Witaj generalnie nie słyszałam od nikogo znajomego gdzie można zakupić takie urządzenie. Jeśli chodzi o poszukiwanie takiej firmy to chyba najlepiej skorzystać z prasy oraz z internetu. Na pewno znajdziesz coś sensownego. Powodzenia.

To faktycznie macie problem, chyba najgorsze co może się stać w domu to zalanie mieszkania. Co do firmy to wydaje mi się że najlepszym źródłem jest internet i tam znajdziesz mnóstwo ogłoszeń, ale warto też pomyśleć właśnie o jakiejś o suszarce, na pewno przyda wam sie też w przyszłości bo zazwyczaj są one wielofunkcyjne, a kupić można je w każdym sklepie agd i rtv, a jeżeli nie to możecie ja wypożyczyć http://www.osuszacze.watersmile.pl/wynajem/

szukaj takich urządzeń przez internet. Chyba będzie najszybciej. Gdzieś na pewno ogłasza się firma która zajmuje się osuszaniem lub wypożycza takie urządzenia. Dodatkowo może zapytaj sąsiadkę jak już wyrządziła szkodę to czy może Ci jakoś pomóc. Albo administratora budynku zapytaj czy nie ma dojścia do takich urządzeń.

Osuszenie po zalaniu to nie jest wstawienie byle jakiego osuszacza. Urządzenie powinno być dobrane do kubatury zalanych pomieszczeń. Może być bardziej wydajne niż trzeba, jeśli jednak źle dobierzesz wydajność nie będzie odpowiednich efektów lub nie powstrzymasz wystąpienia zagrzybienia. Urządzeń jest mnóstwo, wybierz odpowiedni przepływ powietrza w urządzeniu. Troszke więcej do poczytania ( http://www.pro-dry.pl/osuszanie-wynajem/wypozyczalnia-osuszaczy-powietrza.html )