Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koko koko

jak chłodzic mieszkanie opracowałam hardkorowy sposób sprubujcie

Polecane posty

Gość koko koko

Mieszkam na poddaszu i ciepło z całej kamienicy idzie do mnie, w nocy budynek także oddaje ciepło do mnie. 35 stopni to była norma, takze w nocy. Wietrzenie nic nie daje bo przeciągu nie zrobię (okna po 1 stronie). Oto NAPRAWDĘ SKUTECZNE SPOSOBY ktore opracowalismy z rodziną: - wczesnym ranem otworz okno i postaw na parapecie zewnetrzym wentylator (przywiaż go by nie spadł;) uruchom wentylator -zimne powietrze szybko bedzie wtłaczane do twojego mieszkania. Wadą jest to ze musisz czuwac****atrzec czy nie zbiera sie na deszcz;) - na okna od zewnatrz przyklej tasma dwustronna białe kartony/kawałki białego materiału jak przescieradło. Mozesz tez uchylic okno od gory i przewiesic przescieradło, a potem na ile to mozliwe domknąc okna. Bialy materiał będzie odbijał promienie słoneczne. Wersja hard: pod materiał naklej folię aluminiową wystarczy spozywcza. Będzie izolować. -zamroź butelki z woda w zamrażarce i ustaw przed wentylatorem w dzień - chłód będzie rozprowadzany po mieszkaniu. -jedyna dobra porada to wanienka dziecieca/duzy garnek/miednica z zimna woda.

Gość gość
sory, wszystkie porady sa dobre oczywiscie

Gość gość
35 stopni w mieszkaniu? nie przeżyłabym ;-( może lepiej klimę zamontować?

Gość gość
powieś w oknach maty samochodowe,ja takie mam,przed powieszeniem w pokoju 35 a po 27.

Gość koko koko
Miałam klimatyzację, ale powodowała u dziecka NOTORYCZNE zapalenia ucha/gardła i infekcje a takze u mnie.