Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoras z Was brala regularnie Nospe przez pół ciąży???

Polecane posty

Gość gość

W 26. tygodniu zaczely mi sie skurcze. Od tamtej pory biore 3 razy dzienie Nospe i luteine podjezykowo. Potem w 30. tyg lezalam pare dni w szpitalu i tam bralam 3xdziennie Nospa forte + 2x dziennie w kroplowce. Potem w domu znow 3x dziennie. Stwierdzilam, ze troche za duzo tego biore i probowalam powoli zmniejszac dawke, ale wtedy skurcze szybko wracaja. Czy jestem wiec skazana na Nospe do konca ciazy? To dopiero 33.tydzien. Czy nie bedzie to mialo zadnego wplywu na dziecko? Martwie sie.

Gość gość
Nospę brałam praktycznie przez cała ciążę, po 3 tab dziennie. Jak tylko próbowałam odstawić zaczynały sie bóle brzucha. Dwie pierwsze ciąże poroniłam a dzięki nospie i tabletkom na podtrzymanie udało mi się urodzić, na szczęście zdrowe dziecko.

Gość gość
Ja brałam od 28tyg do chyba 35-36. Brałam 2xdziennie po 1 tabl Nospy forte

Gość kokoszka123
ja brałam od 5-go miesiaca, dawka zwiększana do 3x2 forte. urodziłam w 36/37 tyg. Dziecko super. Nie baw się nospą, bo skurcze mogą powodowac niedotlenienie dziecka. Jak brzuch twardnieje tomusisz bezwzglednie odpocząć.

Gość gość
Tez bralam praiw cala ciaze. Odpuscilam dopiero w koncowce. Mi twardnial brzuch kilkanascie razy dziennie,bezbolesnie. Twardnial,wykrzywial sie i puszczal. Nospa na to nie pomagala, wiec przestalam ja brac. U mnie twardnienie oznaczalo,ze macica cwiczy do porodu i bylo normalne,szyjka sie nie skracala,ale czesto takie skurcze u dziewczyn nie sa normalne. Jesli lekarz zalecil Ci nospe, to bierz ja w zaleconej dawce i nie martw sie

Gość gość
Mi tez brzuch się stawiał i to znacznie wcześniej niż tobie od ok 20 tyg, Natomiast ma naiwność i nie wiedza nie stresowały mnie, póki u lekarza, jak się położyłam mi brzuch nie postawił się, wtedy pani zapytała jak często tak się dzieje, mówiłam, że czasami, właśnie szczególnie jak się kładę. Kazała brać magnez, właściwie przeszło, szyjka cały czas się nie skracała, a skurcze pojawiały się już sporadycznie. Nospy nie wzięłam nawet razu tylko właśnie dożo magnezu w tabletkach i w pestkach dyni to skarbnica magnezu. Dobry magnez jest Magnefarb6 albo jakiś z cytrynianem magnezu w składzie. Słyszałam ze nospa może działać na układ nerwowy płodu, ale czy to prawda to nie wiem, i tez pewnie zależy właśnie od ilości jej przyjmowania.

Gość gość
Przeciez te skurcze to normalne skurcze HB! Nigdzie na swiecie nie przepisujw sie lekow rozkurczowych, tylko w Pl. A potem co drugie dziecko ze zwiotczeniem miesni...bosz....

Gość eRzecznikNoSpa
Szanowna Pani, informuję, iż o podaniu leku No-Spa w okresie ciąży zawsze decyduje lekarz. Ze względu na brak wystarczających badań, produkt No-Spa można stosować u pacjentek w okresie ciąży jedynie w przypadkach, gdy korzyść jego zastosowania przewyższa czynniki ryzyka. W razie wątpliwości proszę skontaktować się z lekarzem prowadzącym.

Gość gość
Brałam 3x1 od 15 tygodnia, dziecko zdrowe - Nospa Forte