Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przekłucie ucha igłą w domu

Polecane posty

Gość gość

Strasznie chciałabym mieć 3 kolczyka w uchu. Niestety jest za mało miejsca by pistoletem dało rade. Rozważam igłą w domu. Moja mama tak robila i jej koleżanki też i mają się świetnie. Moja koleżanka ostatnio sama w domu igłą przekłuwała i też jest ok. A jaka igłą to zrobić? Mam jedynie pod ręką do szycia hehe :-D

Gość gość
Na prawdę żadna z was nie miała?

Gość gość
Najlepiej idź do piercera. Dużo to nie kosztuje a jest bezpieczniej. Sama robiłam sobie 3 dziurkę w domu. NIE rób tego zwykłą igłą! Zakażenie gwarantowane. Kup wenflon w aptece (kosztuje 2-3zł) i kolczyk jałowy. Najpierw zdezynfekuj płatek ucha i przyłóż np. kostkę lodu (z obu stron ucha) ,która ci je znieczuli bo 3 dziurka wiąże się z przebiciem chrząstki. Załóż jałowe rękawiczki i otwórz wenflon. Przebij szybkim i zdecydowanym ruchem ucho i wyjmij iglę (igła jest otoczona osłonką , której nie wyciągaj z igłą tylko zostaw w uchu) . Przytnij z obu stron osłonkę igły , włóż kolczyk i wyjmij osłonkę. Zapnij kolczyk a następnie zdezynfekuj. Kilka razy dziennie odkażaj przekłucie i delikatnie ,,kręć" kolczykiem żeby nie wrósł w ucho .Pod żadnym pozorem nie wyjmuj kolczyka , aż się nie zagoi. Jeżeli coś by się działo , zbierała się ropa i by bolało idź do lekarza. I nie śpi na tym uchu jakiś czas . Mam nadzieję ,że pomogłam . W razie potrzeby na YouTube na kanale Redlipstickmonster masz filmy na temat piercingu :)

Gość gość
moja ciocia przebijala mi igla do szycia, na ziemniaku. szybki ****** przebite :) zaraz wlozyla kolczyki srebrne. to bylo 35 lat temu. pamietam, ze chyba przemywalam rumiankiem, ale dzisiaj bym przemyla najpierw porzadnie jakims odkazaczem z apteki, potem rumiankiem.

Na ziemniaku ? Oo Co to wiejskie sposoby ? Wiadomo ze do pierca trza isc. W domu to najwyzej jak sie potem zrasta to ja wode utleniona uzywam zeby odkazic

Gość gość
zadne wiejskie sposoby, tylko troche pomyslunku:) przekrojony na pol ziemniak kladzie sie pod miejsce do przeklucia, wtedy jest wygodniej wbic igle.

Gość gość
Brunetos, no tak ziemniakiem :-) jeszcze jest sposób na mydło :-)

Ja bym sama nie przebijała, nawet na ziemniaka;D lepiej przejść się do salonu, dużo to nie kosztuje, a przynajmniej bezpieczniej;)