Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ich przekonać ?

Polecane posty

Gość gość

Hej, mój problem jest trochę bardziej nietypowy. A już wszystko polega na tym, że moi rodzice nie żyją i pieczę zastępczą nade mną sprawuje moja ciocia i jej mąż. Ogólnie jest mi dobrze i wszystko jest git, po za jednym: na prawie nic mi nie pozwalają. Ciocia jest bardzo specyficzna osobą, wujek prawie nie ma nic do gadania. Ale gdy chcę gdzieś wyjść- na jakieś ognisko, grilla, urodziny oni muszą wiedzieć wszystko, gdzie to jest, kto będzie i zostawić numer i adres i nazwisko do osoby która się tym zajmuje. A kiedy np ostatnio ze swoim chłopakiem chciałam jechać do Warszawy na jeden dzień bo wakacje, to usłyszałam, że nie mogę, bo kto za mnie będzie odpowiadał, jeśli mi się coś stanie. Nie mogę, bo potem cała rodzina będzie się ich czepiać, że mi pozwolili, sąd się tym zainteresuje itp. Ze jak skończę 18 lat to będę mogła już sobie robić co będę chciała. Ja ją rozumiem poniekąd, ale dlaczego od razu zaklada, że ma się coś stać? No ale teraz największy problem w tym, że chce nocować u mojego chłopaka, oboje mamy po 17 lat, razem jesteśmy prawie rok. Znają go, wujek go bardzo lubi, wujek nawet poznał jego tatę. No ale jak przekonać ich, żebym mogła u niego nocowac? Nie chcemy uprawiać seksu, żeby to robić, nie muszę u niego spać.. jesteśmy rozsądni, żadne z nas nie chce sobie zepsuc przyszłości dzieckiem.. po prostu chcemy spędzić razem wieczór i moc usnąć przy ukochanej osobie, w dodatku będzie też noc spadających gwiazd a u niego jest naprawdę świetne miejsce żeby je oglądać. Ale jak przekonać ciocie? Przepraszam za długi tekst, ale chciałam trochę przybliżyć sytuację :)

Gość gość
wcale się im nie dziwię, że się tak o ciebie trzęsą - jak ci się coś stanie to przestaną dostawać na ciebie kasę i do tego mogą mieć sprawę w sądzie o niedopilnowanie a na spanie z facetami masz jeszcze czas