Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sun girl

Opalanie intymnych części. Czy słońce im nie zaszkodzi?

Polecane posty

Gość sun girl

Mam tak położone mieszkanie, że aby się opalać nie muszę nawet wychodzić na balkon. Wystarczy, że otworzę drzwi balkonowe, rozsunę firany i już mam plażę słoneczną na własnym dywanie. Oczywiście podczas takiego domowego opalania nie zakładam żadnego stroju kąpielowego, bo nie mam się przed kim wstydzić. Siostra wraca z pracy dopiero po południu więc cały słoneczny czas mam dla siebie. Jednak kiedy leżę na wznak zauważyłam, że pieczenie od słońca między nogami jest wyraźnie silniejsze. Dodam, że wargi sromowe wewnętrzne mam znacznie większe i wystające ponad wargi zewnętrzne. Myślałam nawet o chirurgii plastycznej, żeby mi je przycięli po prostu, ale taki zabieg nie jest tani więc na razie ta kwestia pozostaje w sferze marzeń. Pytanie moje jest następujące. Czy silne słońce może jakoś zaszkodzić delikatnej intymnej skórze?

Gość gość
Jak bys niegolila ciapary ro nic by ci niezaszkodzilo. Jak ześ lysa to slonce ci zaszkodzi a i muchy nasrać mogą:-P

Gość gość naturystka
Jestem naturystka i zapewniam Cie ze opalanie calego ciala nie szkodzi bez wzgledu czy opalasz plecy czy tylek. Opalaja sie tak samo.

Gość prawictwo pospolite 193
a musisz sie opalać ? słonce szkodzi i powoduje raki skóry, czerniaki Najlepiej nie przesadzac z opalaniem .. Jasne mozna byc na sloncu , ale nie wiecej niz 30 minut

Jasne mozna byc na sloncu , ale nie wiecej niz 30 minut dziennie przy takich temperaturach jak obecnie .. Bo w Kwietniu to wiadomo mozna byc o wiele dluzej

Gość gość
a musisz sie opalać ? słonce szkodzi i powoduje raki skóry, czerniaki x kolejny idiota który dał się nabrac na propagande mediów i koncernów farmaceutycznych oraz kosmetycznych...

co sie nabrał ? slonce niszczy komórki skóry .. wnika głęboko i powoduje ich degeneracje , wieloletnie opalanie moze prowadzic do czerniaka

poza tym osoby ktore mają dużo pieprzyków na ciele opalanie jest nie polecane.. Wlasnie przerosniete pieprzyki sa niebezpieczne. Jak nie masz pieprzykow to jak najbardziej mozesz sie opalać

Gość sun girl
@ gość naturystka dziś Jestem naturystka i zapewniam Cie ze opalanie calego ciala nie szkodzi bez wzgledu czy opalasz plecy czy tylek. Opalaja sie tak samo. x No właśnie nie! Z moich obserwacji wynika, że rejony intymne są jakoś bardziej wrażliwe na słońce niż reszta ciała. Prosty przykład. Leżę na plecach, stopami do słońca i czuję przyjemne ciepło. Lecz gdy rozchylę nogi i jeszcze palcami rozewrę wargi sromowe to nagle zaczynam tam czuć już nie tylko ciepło ale wręcz pieczenie i to nieprzyjemne. Czyli że chyba cipka jest bardziej wrażliwa, a przynajmniej jej wnętrze jest wrażliwsze na słońce niż plecy czy tyłek, jak napisałaś.

Gość gość
znów ten zbok kopiuje ten sam tekst