Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mamamaturzysty

Kursy maturalne dla naszych dzieci :)

Polecane posty

Cześć, Nie wiadomo kiedy, nadeszła ta chwila, kiedy nasze dzieci zaczynają się przygotowywać do egzaminów dojrzałości. Oh! Jak to możliwe? Dopiero co kupowałyśmy pierwsze plecaczki i elementarze, a tu okazuje się, że za chwilę pociechy wyfruną z gniazd i pojadą w świat jako dorośli studenci.. No, ale żeby miały szansę zostać tymi studentami, my mamusie, musimy zadbać, żeby nasze lenie porządnie zdały maturę :D Mój syn planuje studiować historię sztuki (ciężki kawałek chleba, ale staram się nie wtrącać). Niestety, obawiam się, ze z jego systematycznością, matura może okazać się porażką. Wiem jaki to wiek - koledzy, dziewczyny, pierwsze miłości, wieczne rozkojarzenie.. Nie wiem na ile mu starczy zapału do nauki. Zaczęłam szukać kursów przygotowujących, uzgodniliśmy, że zacznie na taki kurs chodzić już od września, żeby potem nie było efektu "nagle wszystko zwaliło się na głowę". Może są tu jeszcze jakieś mamy maturzystów i przeanalizujemy oferty kursów wspólnie? Albo studentów, którzy dzięki takim kursom dobrze zdali maturę i mogą podpowiedzieć gdzie warto się kierować? Ja szukam w Warszawie.

Gość gość
Ja zdecydowałam się na prywatne lekcje.

Gość gość
ALe tępe te dzieci teraz, a matury coraz łatwiejsze! niech się uczą na bieżąco, a nie jakieś specjalne kursy żeby dziecior raczył zdać banalną dzisiejszą maturkę :D

Bardzo chętnie podeślę Ci arkusz maturalny z matematyki na przykład, przekonajmy się czy z taką łatwością go rozwiążesz. Łatwo oceniać mając na koncie "starą maturę" polegającą głównie na przekazywaniu ściągi z ławki do ławki. Ciekawe też czy jak się doczekasz własnego dziecka, które będzie podchodziło do egzaminu, to też będziesz je nazywał tępakiem, czy tak jak my poszukasz sposobu, żeby mu ułatwić start na studia. Wracając do tematu: przekalkulowałam koszty prywatnych lekcji i nawet najdroższych kursów w stolicy. I jak nic wychodzi na to, że jednak prywatne lekcje pochłaniają majątek! Z kursami dla odmiany jest ten problem, że często grupy są bardzo duże, więc nie ma co liczyć na indywidualne podejście...

Gość gość
fajna opcja takie kursy, myślę,że nawet daje to więcej niż korepetycje z kimś obcym, bo w grupie młodzież może uczyć się z rówieśnikami na takim kursie. Moi byli na kursach języka niemieckiego przed maturą, właśnie w warszawie, w Austriackim Instytucie - http://www.warszawa.oei.org.pl/ i faktycznie, poszło im bez problemu, myślę,że dość dobry poziom zajęć mają.

Gość gość
wiesz co, to też zależny od frekwencji i tego ile osób ostatecznie się zapisze, jest test poziomujący przeprowadzany, aby lektorzy mogli się rozeznać z umiejetnosciami. Na stronie mają też sporo informacji :)

Gość gość
no wiadomo, warto aby miały dzieciaki jakies przygotowanie, w warszawie jest jeszcze dobra szkoła językowa Archibald - http://www.archibald.pl/angielski/mlodziez/ maja kursy językowe dla maturzystów, myślę,że też są one skuteczne, znajomych córka uczęszczała, nie miała żadnych problemów podczas egzaminu.

A słyszałyście coś o Autostradzie Maturalnej? Na stronie mają informację, że grupy max 8 osób, 3 godziny w tygodniu za 1400 zł za kurs. Coś pięknie to brzmi, nie wiem czy nie bać się jakiegoś haczyka. Jak nie ma jakiegoś drobnego druczku, to chyba to by było dobre

Kudę, ten Archibald to tylko języki obce. Masakra jak człowiek tak musi wybierać spośród tylu ofert. Chyba jednak postawię na tę Autostradę Maturalną. Mają super zdawalność, małe grupy..no i nie zdzierają do ostatniego grosza. Dzwoniłam do nich i robią bardzo dobre wrażenie, chyba dzisiaj swoje młode zapiszę :)

Gość magka12
Cześć! Jeśli chcecie solidnie przygotować się do egzaminów i sprawdzianów, polecam Galileusza na Pradze. Sama uczęszczam na kurs maturalny z matematyki i jestem bardzo zadowolona z efektów. Dużo więcej rozumiem i oceny w szkole też się poprawiły. Ceny mają przystępne i można załapać się na fajne zniżki. Największym plusem są jednak nauczyciele – młodzi, energiczni, uśmiechnięci. Mają tam nawet ofertę kursów feryjnych, więc można szybko nadrobić zaległości. Możecie zajrzeć na ich FB/ Galileusz Warszawa Praga

Gość hania70
Moja córka ma niestety spore problemy z angielskim więc wysłałam ją rok temu do http://personaltutor.edu.pl/ i robi powolne postępy, jak to ona :D. Ale jest zadowolona z nauczycieli i mowi, że ma fajną grupę, także liczę, że maturę zda na dobrym poziomie.