Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak myslicie, czy moi rodzice sie obrażą jeśli zmienie imię pierwsze na drugie?

Polecane posty

Gość gość

Bo nie lubie i nigdy nie lubiłam swojego pierwszego imienia , choc jest zwyczajne, ale go nie lubię ,a muszę je nosic całe życie Jest takie pospolite i już troche staromodne, a drugie imie jest normalniejsze i ładniejsze moim zdaniem Tylko nie chce sprawić przykrości tacie ,które moje imie wybierał i uważa ,że jest to piekne imie bo takie typowo Polskie itd Jak myslicie? mam 25 lat

Gość no cozzzz
Mysle, ze powinnas zmienic ANIU ;-)

Gość gość
Im wczesniej tym lepiej- zmien. Jak tata mialby sie obrazac za cos co go praktycznie nie dotyczy? 25 sprawialas mu przyjemnosc teraz spraw sobie;-)

Gość gość
Niby go nie dotyczy, ale jednak on to imie wybierał itd... Pewne rodzice i najbliższa rodzina i tak beda używać mojego starego imienia, ale jeszcze wielu ludzi poznam , no i już sie nawet przedstawiam nowym imieniem. Drugie imie też mam " normalne" tzn takie powszechnie używane, ale jest ładniejsze i bardziej mi pasuje Jest też wiele innych łądnych imion które mi sie podobaja, ale koleżanka co pracuje w urzędzie mi doradziła że predzej mi zmienią na drugie jesli uzasadnie ,że go używam

Gość gość
12:35- nie to nie jest imie Ania ( zreszta to imie akurat jest ladne), ale równie pospolite i gorzej brzmiące :) moim zdaniem przynajmniej

Gość gość
wiesz mam koleżankę która też nie lubi swojego imienia ale nie chce jej się go zmieniać (za dużo zabawy z dokumentami) i jak poznaje nowe osoby to przedstawia się tym drugim. W pracy oczywiście używa pierwszego ale jeśli rozmawia z kimś "po godzinach" to prosi o uzywanie tego drugiego i nikt nie ma z tym problemu ;)

Gość gość
No pewnie ze mozna uzywac drugiego imienia, ale ja chyba wole zmienic całkiem choc wiem ze bedzie duzo zmian dokumentów tzn paszportu, dyplomów, dowodu.. no ale az tak mnie to nie przeraża :)