Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niezapłacony mandat

Polecane posty

Gość gość

jeśli nei zapłacę mandatu to czy będę miał jakieś kłopoty z tego tytułu i czy jest możliwość egzekwowania ode mnie jakoś tych pieniędzy?

Gość gość
Mogą nałożyć na ciebie grzywnę, tak samo jakbyś odmówiła przyjęcia mandatu. A jeżeli grzywny też nie zapłacisz, to przypuszczalnie dostaniesz wyrok więzienia w zawieszeniu.

Gość gość
urząd skarbowy wejdzie Tobie na konto poprzez komornika.

Gość gość
Nie zaplacilam mandatu z tamtego roku i nie zabrali mi ze skarbowego. W tym roku dostalam kolejny mandat i tez nie zaplacilam. Narazie nic się nie dzieje. Pracuje takze mogli by ze mnie ściągnąć ale jak narazie ucichlo. Zobacze co bedzie w przyszłym roku czy skarbowka sobie o mnie przypomnie?

Gość gość
jak nie zapłacisz mandatu to kara cię nie minie. Komornik ściągnie z ciebie dług, tzn. z twojego rachunku bankowego albo z twojego wynagrodzenia. To jest nieuniknione. U mnie było podobnie. Dostałam mandat i poszłam do komornika http://www.tarnow-komornik.pl/ zapytać co będzie jak go nie zapłacę i się dowiedziałam że to jest nieuniknione i że pieniądze zostaną potrącone plus czynności komornicze i wyjdzie 2 razy więcej do zapłaty. Dlatego jak masz mandat to lepiej go zapłać w terminie.

Gość gość
zalezy jaki to manadat, ale najczęściej kończy się to tak, że zaległą opłatę plus odsetki ściągnie z ciebie komornik. Wiec lepiej zaplacić mandat bo odsetki z dnia na dzien rosną. Mi komornik http://www.komornikbytom.eu/ ściągnąć dodatkowo 100 zł odsetek.