Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie imiona żeńskie uważacie za ładne, z klasą

Polecane posty

Gość gość
Mój dziadek dał mi psa, pies cztery łapy ma :D. Tylko nie Natalka.

Gość gość
Karolina :) Ja mam tak na imię i jest pięknie :D

Gość gość
Nie, żadna Kasia i Ania. Imię ma mieć to coś w sobie, charakter. Dagmara, Tamara, Roksana, Paulina . To są moje typy.

Gość gość
Roksana tandetne

Gość baby pany
Ta dyskusja jest bez sensu dla jednego Anna/Natalia/Roksana, Sandra/Katarzyna będzie wspaniałe i pięknie brzmiące i ma prawo się podobać, a dla drugiego będzie okropne, tandetne i brzydko brzmiące i ma prawo mu się nie podobać. Nie da się ustalić uniwersalnego imienia, koloru, potrawy dla wszystkich. Ludzie takie dyskusje prowadza do nikąd! To tak samo jakby dyskutować co jest smaczniejsze Maliny czy truskawki. Powiecie dajmy na to truskawki i będziecie się wykłócać i argumentować, że słodsze, delikatniejsze bla bla bla ale co ja na to poradzę, że mnie smakują maliny? Czy mój smak się myli, a wasz ma rację?

Gość gość
Roksana nigdy mi się nie podobało, tandetne tak samo jak Wanessa i Jesika, ponieważ to jest spolszczone imię, a nie polskie. Roksany we Francji to kurtyzany lub prostytutki. Nigdy nie zrozumiem komu może się podobać to imie

Gość gość
baby pany masz rację dla jednego Zdzicha będzie piękne i ma rację, a dla drugiego okropne i też ma rację to jest dokładnie tak samo jak ze smakiem potraw, trafiłaś w samo sedno. Każdy inaczej odbiera smak, zapach i dźwięk imienia także :D

Gość gość
Królewskie: np Maria, Anna, Joanna, Katarzyna, Krystyna,

Gość gość
Ja bardzo lubie imiona: Eliza Milena Wioletta Emilia Weronika Wiktoria

Gość gość
Jadwiga! :)

Gość gość
Znane osoby noszące imię RoksanaRoksana – żona Aleksandra Wielkiego, została zamordowana w 316 roku p.n.e. Roksana – córka Heroda Wielkiego, królewna żydowska Roxana Cogianu – rumuńska wioślarka Rachel Caine, właśc. Roxanne Conrad – amerykańska pisarka Roxanne Day – amerykańska aktorka filmowa i telewizyjna Rossana Fernández Maldonado – aktorka kolumbijska Roxane Gabriel – francuska wioślarka Roksana Jonek (ur. 1978) – Miss Polonia 1997 Roksana Krzemińska – polska aktorka Rossana Martini – włoska aktorka, Miss Włoch 1946 Roxanne Pallett – angielska aktorka Rossana de los Ríos – paragwajska tenisistka Roksana Vikaluk – ukraińska wokalistka i instrumentalistka Jak widać nie wszystkie Roksany to prostytutki a poza tym to imię perskie tak samo jak 90 procent imion które są w Polsce to imiona pochodzenia greckiego, łacińskiego, rzymskiego itp. Wszystkie kiedyś zostały spolszczone nieprawdaż? Tylko staropolskie imiona sa polskimi ale one są już martwe.

Gość gość
Kamila, piekne imię z klasą. Helena. Ohydne Lena, kojarzy mi się z ruską prostytutką, to samo natasza i tamara.

Gość gość
Taa, Roksana we Francji to prostytutka, takim tokiem myślenia możnaby popaść w kompleks z powodu każdego imienia bo każde imię będzie miało pozytywny i negatywny wydźwięk w konkretnym kraju ;). Mnie się Roksana podoba, tak miała na imię dziewczynka z mojego osiedla,podwórka, prześliczna, potem bardzo dobra uczennica a dziś wysoko wykształcona osoba. Spokojna, opanowana i inteligentna. To imię do niej pasowało. Podoba mi się też imię Olga .

Gość gość
Aleksandra, Helena, Hanna Nela- nie wiem czy z klasą, ale ładne, wg mnie Na pewno nie nazwałabym TOP 3 w Polsce, czyli: LENA, JULIA, MAJA nie nie nie nie nie, a Lena najgorsze imie, strasznie oklepane i bardzo zle mi sie kojarzy, z ladacznicą

Gość gość
Emilia piekne! Helena również. Lena, lenusia srusia, lenuś fuuuu paskudne

Gość gość
imie z klasa Marianna bez klasy zupelnie lena

Gość gość
Katarzyna to imię z klasą :D ?? Chyba tylko dla Kasiek . Wg. mnie imię z klasą to np. Lidia. Najbardziej bez klasy ? Mariola.

Gość gość
Elżbieta (brzydkie ale z klasą), Alicja (z mniejszą klasą, ale ładne), Maria (ładne i dostojne)

Gość gość
gość dziś Nie napisałam że Roksany to tylko prostytutki. Zauważ że ze znanych Roksan jest większość aktorek, przypominam że kurtyzany często były aktorkami, śpiewaczkami i zdolnymi artystycznie kobietami, ale i tym samym damami do towarzystwa, więc przytaczając tą listę nie napisałaś niczego odkrywczego, a wręcz się ze mną zgodziłaś. Nie rozumiem po co to oburzenie. Poza tym Roksana kojarzy mi się z burkiem, pieskiem, nie wiem jakoś tak reks mix :D Proszę się nie obrażać to tylko moja osobista opinia. Nikogo nie oceniam :)

Gość gość
Sandra ale to tylko moje zdanie

Gość gość
O jakiej klasie imion wy mówicie? Przecież Katarzyna to Kaśka Elżbieta to Ela, Alicja to Ala Anna to Andzia Aleksandra to Ola Maria to Maryśka Dostojnie to te imiona brzmią owszem ale tylko w dowodzie osobistym, bo tak do siebie nie mówicie. Osobiście znam jedną dziewczynę Marię do której tak się zwraca rodzina, znajomi, nauczyciele, bo jej mama tego pilnowała, a potem już ona sama tak się przedstawiała i pilnowała. O jakim dostijeństwie i klasie mówicie? żebyście jeszcze faktycznie się tak przedstawiały i mówiły do innych ale tak? no nie rozśmieszajcie mnie!

Gość gość
Hanna Anna Joanna Elżbieta Gabriela Maria

Gość gość
Przykład Hanna Gronkiewicz Waltz Patrycja Gronkiewicz Waltz Monika Gronkiewicz Waltz tu wlasnie to to chodzi . Kazde imie da sie jakos zdrobnić ale jedne wyglądaja ladnie w dowodzie osobistym czy na dyplomie a inne gorzej .

Gość gość
Gabriela,Katarzyna

Gość gość
O jakim dostijeństwie i klasie mówicie? żebyście jeszcze faktycznie się tak przedstawiały i mówiły do innych ale tak? no nie rozśmieszajcie mnie! xxx Nawet osobę o najpiękniejszym imieniu można nazywać zdobnieniem, albo też niezwiązaną z imieniem ksywką, ale chyba w związku z tym nie możemy uznać, że nie ma ładnych i dostojnych imion.

Gość gość
Dziwaczne skojarzenia tu macie, Roksana rexmix ? A co to takiego? Katarzyna z katarem? Ludzie, ile wy macie lat? Czy Roksana to kurtyzana? Moja ciocia pracuje w kadrach a koleżanka w banku (znam tylko te dwie Roksany) a współczesna aktorka z kurtyzaną ma tyle co piernik do wiatraka ale nie każdy zna pojęcia . Anna zimna i oschła ...hmmm . Zauważcie że kierujecie się jakimiś kretyńskimi skojarzeniami i żadna z waszych wypowiedzie nie jest obiektywna ani sensowana. Imię z klasą? Owszem są takie ale co świadczy o klasie? Brzmienie, delikatność i gracja połączona z mądrością i inteligencją właścicielki tego imienia bo tak kojarzona jest tak zwana klasa . Nie zrozumiała nic a nic z tematu pani od Rexmix i kurtyzan , nie zrozumiała tego większość z was która poddała się własnym skojarzeniom.

Gość gość
Anastazja Gabriela agata

Gość gość
A ja znam Roksanę która studiuje literaturoznastwo i to zawsze był Taki zatopiony w książkach mól, nic a ktorki ani artystki nie ma w sobie. Znam też Anny , nawet kilka . Jedna Ania (moja dobra koleżanka) pracuje na kasie w markecie , wykształcenie ma średnie z dyplomem, druga Anna to artystka samouk, bez wykształcenia, trzecia to koleżanka z podwórka , prosta dziewczyna, nie utrzymuję z nią kontaktu ale wiem że studiowała weterynarię. Moja kuzynka to Katarzyna, zaborcza i ambitna dziewczyna, nie ma nic z ciepłej, rumianej Kasi , bardziej z zimnej Anny jak wy to nazwałyście. I co? Jak się mają te osoby do waszych wyobrażeń z głowy wziętych?

Gość gość
Zrozumcie wreszcie jedna z drugą, że imię to tylko imię i wcale nie znaczy, że Angelika będzie prostytutką, a Anna lekarzem, tylko dlatego, że rodzice w porywie serca dali jej takie, a nie inne imię. To, że jedno imię wam się podoba, a inne nie, to oprócz zwykłych upodobań (takich jak np do koloru ścian w salonie), to także wpływ otoczenia. Jak ktoś znał Kaśkę, która uprzykrzała mu życie w podstawówce, to to imię będzie mu się kojarzyć źle, a jak ktoś w młodości miał przyjaciółkę Sandrę, to będzie je wspominał miło. Co do polskości imion - większość imion nadawanych w naszym kraju to zapożyczenia - poza Wojciechem, Stanisławem, Mirosławem, i kilkoma podobnymi imionami, które faktycznie są słowiańskie, cała reszta nie jest nasza. Nawet Maria nie jest polskim imieniem - przywędrowała do nas wraz z chrześcijaństwem, razem z Anną i wieloma innymi imionami. Poszukajcie sobie na youtubie Polimaty - skąd pochodzi twoje imię. Może przestaniecie pisać takie głupoty, że Jan to polskie imię ;) I to, że teraz dziwią i śmieszą nas zapożyczenia imion z zachodu, tak za ileślat nikogo nie będzie dziwić Nikola czy Wanessa.

Gość gość
Antonina jest dla mnie z klasa podobnie jak Anna Hanna Alicja