Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie zartujcie ze pozwolicie kozojebcom

Polecane posty

Gość gość

Chodzic po ulicach? Gdzie sie podziali blokersi?

Gość gość
Muzułmanin nigdy nie otrzyma w Japonii obywatelstwa. Japonia jest jedynym krajem, który nie przyznaje muzułmanom obywatelstwa. Bezwzględnie. Prawo jest prawem. Muzułmanie nie mają prawa ciągle znajdować się na terytorium Japonii (prawa do pobytu stałego, tłumaczenie dosłowne) Próba szerzenia islamu jest przestępstwem. Za to można iść do więzienia i to na długo. W Japonii nie znajdziemy ani jednej szkoły, w której uczą arabskiego (co nie jest do końca prawdą, bowiem są japońscy profesorowie arabiści, więc muszą też być instytuty arabistyki na uniwersytetach). Koran jest księga zakazaną. Nie można jej importować. Dostępna jest tylko „adaptowana” wersja po japońsku (jak rozumiem japońskie tłumaczenie). Wypełnianie obrzędów jest dozwolone tylko w zamkniętych pomieszczeniach. W przypadku, jeśli rytuały zobaczą zwyczajni Japończycy, muzułmaninowi grozi więzienie. Rozmowy po arabsku są surowo zabronione. Japonia praktycznie nie posiada ani jednej ambasady w krajach arabskich. Islam w Japonii wyznaje 0,12% Japończyków. Muzułmanin przyjechawszy do pracy w Japonii ma prawo pracować TYLKO w firmach zagranicznych, tj. japońskie firmy nie przyjmują do pracy osób wyznających islam. Wizy do Japonii przyznają muzułmanom bardzo rzadko. Nawet znamienici lekarze czy naukowcy wyznający islam nie mogą dostać wizy do Japonii. W umowach pracowniczych często jest zaznaczone, że pracodawca ma prawo bez wyjaśnień zwolnić pracownika, jeśli dowie się o jego muzułmańskiej wierze.

Gość gość
Żyd w Japoni tez ma przesrane

Gość gość
nie wiem nic o zydach w Japonii

Gość gość
Bo ich tam malo jest

Gość gość
Japonia ma ambasade w Izraelu i utrzymują kontakty dyplomatyczne. Japonia to ogolnie fajny kraj, dziwaczny, w wielu rzeczach ich nie rozumiem, ale podoba mi sie ich podejscie do imigrantów, ogolnie Azjatów w Tajwanie, Korei Poludniowej albo Singapurze, miasto panstwo multikulturowe ale z tradycjami i czyms w rodzaju niemieckiego ordnungu, tam jest prawo i ludzie sie do niego stosują, czysto, bezpiecznie.

Gość gość
mam znajomego Japonczyka-mowil ze nie ma zbyt dobrych kontaktow z bratem(po smierci rodzicow) i ma ciagle jekies depresje(w pracy od niego zbyt duzo wymagaja) szkoda mi go bo jest zawsze smutny,nic go nie weseli ,nie ma zadnej dziewczyny(mial ale cos tam bylo nie tak i sie rozstali) cos mi mowil ze byl bardzo zazdrosny.mowilam mu zeby sie poszedl leczyc .