Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bogactwo kleru w Polsce, obrzydliwość. kto jest za ukróceniem tego?

Polecane posty

Gość gość

czy Wy jako obywatele nie myślicie, aby to ukrócić? Każdy proboszcz jakiego znam jeździ lepszym autem niż większość polskich łebskich ludzi...może nie równajmy ich do milionerów, ale generalnie proboszczowie i księża w Polsce mają tyle hajsu że normalny Kowalski nie może sobie na to pzoowolić. Znam proboszcza który obraca majątkiem rzędu miliona złotych i skąd on to ma, z datków babć? jakoś nie wierzę. Maszyny, nieruchomości, ogrody, kasa na koncie, samochody, skąd na to mają?> dodam że te przypadki o których mówię są ze wschodniej Polski, to nie chcę myśleć co się dzieje na zachodzie kraju, gdzie ponoć proceder kwitnie jeszcze bardizej. Nie wkurza was to, że ksiądz się rozbija furą za pół miliona a woła z ambony by rzucać na tacę?

Gość gość
ja jestem za, zeby panstwo nie łożyło na księży. wiekszosc to opasłe stare dziady z kasą. żrą tylko i wyłudzają od państwa. co to ma znaczyc ze oni nie placa podatków? toż to wyzysk w bialy dzioen

Gość sekator na bezmózgi
Majątek czy nie majątek księdza, to jego prywatna sprawa. Nie ukradł tych pieniędzy, nikogo nie obrabował, nikogo nie napadł. Sam kasę to kupuje samochód. Jakbym ja miał to też bym se kupił lepszą furkę. A w ogóle to nie rozumiem tego czepiania się kleru. Na podobnym standardzie, a może nawet jeszcze lepszym, żyją żydowscy rabini i jakoś cisza. Każdy się boi słówko pisnąć, bo antysemita. W jeszcze lepszych luksusach żyją islamscy mułłowie. My tego nie widzimy, bo u nas jest stosunkowo mało innych wyznań ale za granicą to wysoko postawieni w hierarchii religijnej różni guru to często najbogatsi ludzie. I też cisza, bo wyznawców Mahometa nie można obrażać, bo zaraz bomba pod domem. Ale naszych księży to już można obrażać, tak? Dla mnie to głupie i niesprawiedliwe. Tym bardziej, że jak mówię - oni swoich oszczędności nie zdobyli jakoś nieuczciwie. Czasem ludzie sami dają. Dobrowolnie. Ok, ich sprawa. Każdy może swoją kasą dysponowac jak chce.

Gość gość
bogactwo lewicowej żydokomuny , przekrętów i POwskiej nowej urzędniczej nomenklatury - lekarzy , urzędników , mecenasów , adwokatów - to jest dopiero przekręt