Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Raczkowanie i siadanie kiedy ??

Polecane posty

Gość gość

Hejka, moj synek ma 4 miesiace. Juz dwa tygodnie temu zaczął się podnosic jak siedzial tak połlezaco. Ciagle sie gimnastykuje nie jest spokojny probuje sie podniesc a jak lezy przewraca sie na brzuch i probuje wszystkimi silami nozkami i raczkami ruszac. Czy to nie za wczesnie? Ciagle sie denerwuje jak go klade nawet w lezaczku bujaczku mu za bardzo nie pasuje a jak go wezme na kolana to od razu na stojaco nozki bieze albo chce tylko siedziec. Wolalabym zeby wiecej polezal. Corcia moja byla spkojniejsza i z tym chodzeniem i raczkowaniem bylo duzo duzo pozniej a ten juz gdyby mogl by poszedl na wlasnych nozkach. Powinnam go poprawiac czy pozwolic troszke posiedziec ? nie chce obciazac jego kregoslupa

Gość gość
Ja mam tak samo i tez sie zastanawiam czy to nie za wczesnie, a spacery w gondoli to horror, musze w nosidelku wozic bo nie wiem czy 4, 5 mczne dziecko mozna do spacerowki :/ narazie robie tak, ze pozwalam jej "posiedziec" chwilke ale zaraz przewracam na brzuszek i staram sie czyms zajac

Gość gość
fajnie wam, moj ma 10 miesiecy, nie siedzi, nie raczkuje. Od dwoch dni chodzimy na rehabilitacje, koszmar...

Gość gość
Moje dziecko zaczęło samodzielnie siedzieć jak miało pół roku, i wtedy wsadzalismy core do krzesełka żeby ją pokarmów, do spacerówki wsadzalismy ja jak miała pół roku