Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miśka1986

Ciąża na Wyspach

Polecane posty

Witam. Nie wiem czy istnieje podobny juz temat ale postanowiłam założyć już nowy. Dziewczyny czy któraś z Was mieszkających na wyspach (ja dokladnie Szkocja) boryka się z problemem opieki podczas ciąży. Ja zaszlam tutaj w ciąże (ogołem trzeci raz,dwie pozostałe w Polsce które zakonczyły sie niepowodzeniem) i niestety nie udało sie jej utrzymać. Podejrzewam juz ze mogę mieć jakiś problem z hormonami (za niski poziom progesteronu)Czy jest możliwość zrobienia tutaj badań pod tym kątem. Do jakiego lekarza mam się sgłosic by dostac może jakieś skierowanie. Pomóżcie bo nie chce by kolejna próba znowu się zakończyła w ten sam sposób.

Gość gość
Mie mozesz zrobic prywatnie?

Gość gość
Chyba raczej niz nie zrobisz. Chyba ze masz dokumentacje ze trzy poprzednie ciaze zakończyły sie niepowodzeniem. Wtedy jest szansa ze wyślą cie na badania. I o tym decyduje chyba GP. Zawsze moga cie wysłać na usg w 8tc zeby sprawdzic czy wszystko jest ok jesli bedziesz panikować. Ja sama załatwiłam sobie w Polsce duphaston, którego tutaj nie dostaniesz. Biorę rowniez aspirynę. Jestem po dwich poronieniach, moja znajoma była po czterech i powiedzieli ze jak z 5-tym sie nie uda to wtedy zrobią badania.

Gość Miśka1986
Zauważyłam właśnie ze tutaj zostawiają sprawę naturze. Chce zrobić badania i wyniki przesłać mojemu lekarzowi w Polsce by on dobrał mi jakieś leki by następnym razem się udało no bo ile można. ..

Gość gość
Nie zgodze sie ze zostawiaja wszystko naturze, a nie polecam robic badan prywatnie bo jak pojdziesz do lekarza panstwowo to i tak zrobia swoje od nowa. Ja tak zaczynalam, slyszalam tyle zlego o tej sluzbie zdrowia ze chodzilam do polskiego lekarza, tylko wycisgala kase, zmienilam na inna i juz na pierwszej powiedziala mi ze moze mnie leczyc ale do bezsens bo i tak trafie wreszcie do gp wiec szkoda czasu i pieniedzy. Uczciwa byla. W gp mile zaskoczenie, powiedzialam ile sie staramy i wszystko ruszylo, powoli ale jednak. I w uk tez sa leki podtrzymujace ciaze, bralam do 15 tc. Idzcie z mezem do gp, on da skierowanie na podstawowe badania i wysle cie do ginekologa. Przedstaw cala sytuacje jaka mieliscie i napewno pomoga. Czasem trzeba cierpliwosci z czekaniem na wizyty ale pomoga. Jesli zajdziesz w ciaze to idz do early pragnency unit, przy szpitalach, po kilku poronieniach zajma sie toba, beda bardziej pilnowac , robic krew i usg - nieprawda jest ze do 3 miesiaca ciazy nie ma tu pomocy.

Dziekuje za podpowiedz. Musimy sie z mezem teraz raczej zabezpieczac bo dosc szybko zachodzimy w ciążę tyle ze ja nie mogę donosić...:-(dlatego najpierw zrobimy badania a dopiero bedziemy wyczekiwac

Gość gość
Jasne ze warto zrobic badania zwlaszcza ze to, ze nie mozesz donosic moze bysc tez uwarunkowane genami meza a wtedy lepiej byc pod kontrola lekarza. Warto leczyc sie, nie jest tak zle nowia ;) trzymam kciuki ;)

Gość Ankazzzzzzzzz 1
Nie nakrecaj sie w ta zla strone, czasami jedna rzecz - jeden lek i dotrzymasz ciaze bezpiecznie do konca. Musisz byc dobrej mysli. Zaufaj lekarzom i nie kombinuj nic sama z lekami czy ziolkami. W polsce podali ci jaki mogl byc powod poronien ?

Niestety nie. Usłyszałam ze tak może poprostu wyszło. Ale skoro 3 razy się nie udało to jakiś problem jest. Mnie nurtuje ten progesteron albo to ze czasami miewam wysokie ciśnienie :-/Tracę powoli nadzieje. Zwłaszcza że lata leca ( 30 niebawem) -:(

Gość gość
Jeśli chodzi o typową przychodnię to polecę Tooting, jeśli chodzi o klinikę to Clapham, na stronie https://polski-lekarz.london/ jest kontakt w jedno i drugie miejsce. Fajnie prowadzona strona można się dowiedzieć wszystkiego włącznie z cenami za wizyty, badania itp.

Gość gość
Zajęcie może wykonywać każdy w domu. Wystarczy laptop, telefon lub tablet. Należy przepisywać czterocyfrowe kody przy wyświetlających się reklamach. Nasz zarobek zależy od poświęconego czasu i nakładu pracy jaki wykonamy. Należy zarejestrować się na stronie kożystając z linku: http://famoney.pw/1957765017881/ Proszę nie wysyłać wiadomości i CV. Każdy może po prostu zarejestrować się i to wystarczy. Dalsze instrukcje znajdują się na stronie po zarejestrowaniu.Zajęcie może wykonywać każdy w domu. Wystarczy laptop, telefon lub tablet. Należy przepisywać czterocyfrowe kody przy wyświetlających się reklamach. Nasz zarobek zależy od poświęconego czasu i nakładu pracy jaki wykonamy. Należy zarejestrować się na stronie kożystając z linku: http://famoney.pw/1957765017881/ Proszę nie wysyłać wiadomości i CV. Każdy może po prostu zarejestrować się i to wystarczy. Dalsze instrukcje znajdują się na stronie po zarejestrowaniu.