Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odpowiedź na pytanie o zarobki na rozmowie kwalifkacyjnej

Polecane posty

Gość gość

Czy na rozmowie kwalifikacyjnej podajecie swoje oczekiwania finansowe w kwocie netto czy brutto? I podajecie kwotę czy jakiś przedział?

Gość gość
Up nikt na kafe nie chodzi na interviews

Gość gość
ja chodze i pracuje, zazwyczaj sami mowia jaka stawka a jak pytaja to lepiej i tak sie spytac ile placa i juz, jak cos to zawyzaj

Gość gość
Proponowane odpowiedzi: – spokojnie zmieszczę się w państwa budżecie, a w ogóle macie jakiś, czy u was pracuje się za darmo? – najchętniej milion dolarów, ale jestem otwarty na propozycje – tyle ile fabryka daje – na tym etapie rekrutacji nie odpowiadam na to pytanie, o pieniądzach porozmawiamy, jak ostatecznie stwierdzicie państwo, że jestem idealnym kandydatem i zaproponujecie mi umowę

Gość gość
Odpowiedź numer 1 mnie nie satysfakcjonuje, bo nie wiem, czy zmieszczę się w budżecie firmy. Nie przyjmę jakiś ochłapów, bo nie mam noża na gardle. Mam pracę nieco powyżej średniej krajowej ale bez szans rozwoju, awansu, podwyżki, dlatego szukam lepszej pod względem zarobków i możliwości rozwoju, ale mogę jeszcze parę miesięcy popracować w obecnej, jeśli nie będzie nic godnego uwagi. Odpowiedź numer dwa mi się podoba, ale niestety aż tak wypasionej pensji nikt mi nie zaoferuje. :0 Co do odpowiedzi numer trzy, drażni mnie, że firmy przeprowadzające rekrutację w ogłoszeniach nie publikują od razu przedziału oferowanego wynagrodzenia, tyko piszą ogólnikowo atrakcyjne wynagrodzenie, a potem okazuje się, że mieli na myśli jakieś marne 2500 netto. Powinien być prawny wymóg ogłaszania oferowanych stawek przez firmy rekrutujące w ofertach pracy, bo zaoszczędziłoby to wiele czasu zarówno kandydatowi jak i firmie rekrutującej. Po co obie strony mają tracić czas na kilku etapach rekrutacji tylko po to, żeby potem okazało się że nie ma kompromisu w kwestii płac. Gdybym znała od razu oferowane wynagrodzenie wielu firm, to w ogóle nie zadawałabym sobie trudu z wysyłaniem aplikacji, nie mówiąc już o chodzeniu na rozmowy. Czynność bez wartości dodanej, ale zbędne działy HR muszą się przecież czymś :wykazać", dlatego proces rekrutacji bywa nie tylko wieloetapowy ale i do ostatniej chwili utajnia się podstawową kwestię zarobków.