Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niepokojace zachowania u syna

Polecane posty

Gość gość

Moj 13 miesieczny synek ma troche dziwne tiki. Czasem zaczyna dosc mocno "uciekac oczami" oraz zaciskac powieki. Dzieje sie to sporadycznie ale czasem zdarzabsie cos takiego 3 sekundy a czasem ok minuty. Jesli chodzi o jego rozwoj to niepokoi mnie jego " nieobecnosc". On ciagle zajmuje sie soba i latwo siw denerwuje. Czy ktoras z mam miala podobnie? Wiecie skad to zachowanie? Uprzedzam ze bylam u lekarza i mam skierowanie do neurologa. Czekam juz na wizytę

Gość gość
ujc mam podobnie i tez sie martwe... potrafi zajac sie soba przez nawet 2h, denerwuje sie jak probuje uczestniczyc w jego zabawach. I tez ma taki tik ze zaciska oczy i bardzo szybko oddycha ni stad ni z owad, przez kilka sekund.

Gość gość
Pewnie jest to autyzm :( niestety objawia się on zajmowaniem się sobą podobno i to wtedy ponoć najgorsze przypadki autyzmu som

Gość gość
No są to jakieś tam objawy autyzmu, nawet dziś miałam pogadanke na ten temat w fundacji ale równie dobrze może być to chwilowe, dzieci maja różne etapy w rozwoju, może akurat teraz ma etap "ja sam" odkrywa jakieś nowe fascynujące rzeczy, zabawy, a Wy poprostu przeszkadzacie dzieciaczkom, denerwują się i stąd te tiki. Ale obserwacja i wizyta u neurologa konieczna. A dzieci reaguja na swoje imię? Utrzymuja kontakt wzrokowy? Pokazują paluszkiem?

Gość gość
A ja bym bardziej stawiała na epilepsje:(

Gość gość
Pediatra wlasnie powiedziala ze na autyzm tutaj nic nie wskazuje. Synek bawi sie sam ale bardzo lubi sie przytulac chętnie wyciaga do mnie rączki i cieszy sie na moj widok. Podejrzenie pada bardziej na padacZkę lub jakies zaburzenia nerwowe

Gość gość
ja obstawiam padaczkę :(

Gość gość
Tu autorka. DZiecko nie reaguje na imie i nie lubi kontaktu wzrokowego. Ale nie powiem ze jest tak zawsze. Czasem jak go zawolam to reaguje a czasem nie. Palcem nie pokazuje.

Gość gość
Poczytaj o zespole tourette'a.

Gość gość
A kiedy masz wizytę u neurologa

Gość gość
Czy synek układa wszystko w takiej samej kolejności? Czy umie sie bawić w udawanie? Np ze klocek to telefon i dzwoni gdzies itp

Gość gość
przestan szukac u dziecka chorob typowa polska patologia spoleczna to porowy=nhywanie dzieci do rowiesnikow i na sile szukanie czegos,

Gość gość
epilepsja:( oby bez autyzmu. mój bratanek identycznie miał jak był niemowlakiem. potrafił się izolować w zabawie nigdy nie wolał mama tata tylko sam. zawiesza się jakby się gdzieś daleko za patrzył. czasem reagował na imię ale najczęściej nie. tak ma do teraz. a ma 7 lat. zdiagnozowana padaczka i opóźnienie w rozwoju. idź do neurologa dobrego