Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Aanissaa

Technikum, czy zawodówka?

Polecane posty

Gość Aanissaa

Cześć, mam mały problem, bo chociaż mam dużo czasu do namysłu, wolę już teraz zacząć o tym myśleć. Zastanawiam się gdzie iść. Wiem że gdy kończę zawodówkę nie mam matury, a gdy kończę technikum, to mam itd., ale w mojej miejscowości jest technikum, które daje możliwość zostania fototechnikiem, ale w zawodówce mogę zostać fotografem (fotografką?). Niby zawodówka dla tych , którzy są tępi i nie mają nic w głowie, ale znam ludzi, którym się dobrze powodzi, choć ukończyli tylko zawodówkę. Ja obmyśliłam jak to zrobić. 1. Iść do zawodówki na fotografa. 2. Po ukończeniu zawodówki, iść do liceum (fototechnik) na zaoczne, żeby mieć maturę (po co ona musi być? Wszędzie zawsze tylko o niej. Bez niej zero pracy) 3. Studia. Chce iść na lingwistykę. Od zawsze interesował mnie ten język i chce się go uczyć. Ja nie wiem, czy dobrze zrobię wprowadzając w życie taki plan. Poza tym nie chce, żebym została bez pracy, no ale na to nic nie poradzę. Powiedzcie mi czy to dobry pomysł iść do zawodówki, potem technikum i na studia? Sama już nie wiem i zaczynam się denerwować że nie potrafię wybierać i nie dam sobie rady w życiu :( Błagam doradźcie mi coś!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować