Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zrobić sos pieczarkowy, który by smakował pieczarkami, jak te sosy z torebki

Polecane posty

Gość gość

a nie samą kwaśną śmietaną? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
to po co dajesz litra śmietany kobieto :D z wyczuciem, z wyczuciem... i dodaj troche suszonych grzybów bo to nadaje smak, sama pieczarka to ma nie wiele smaku, w tych sosach z torebek masz suszone grzyby

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
robię zawsze sos z tylu świeżych pieczarek ile mam w opakowaniu czyli ok. 0,5kg oraz z opakowania małej śmietany jakieś 200-250ml. j***e kwasem aż niemiło. to wy robicie z suszonych grzybów?? :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
:D jeśli już musisz dodawać śmietany, to do 0,5 kg jedna łyżka spokojnie wystarczy :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią, to suszone grzyby nadają ten smak i zapach. Sam tak robię :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
bo ty chyba śmietaną chcesz ten sos zaciągać tak? to jeśli już rób to ze słodką śmietanką dziewczyno a nie z kwaśną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
we wszystkich przepisach na necie piszą żeby dawac cały kubeczek:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
a co, śmietanka 18% jest niedobra do sosu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dodaj lubczyku - świeżego lub suszonego i pieprzu ziołowego a pieczarki wcześniej duś w małej ilości wody z posiekaną cebulką super smakuje duszone na ptawdziwym maśle a z tą śmietanką to za duża ilość rozcieńcza smak pieczarek bo i jedno i drugie jest w smaku mało wyraźne dltaego Aważne są przyprawy ostrzejsze nadający wyrazisty smak: ziele angielskie, pieprz ziołowy, lubczyk

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no ale przecież sos z pieczarek jak sama nazwa wskazuje ma być z pieczarek:)więc musi ich być dużo i muszą być świeże, nie wysuszone, najlepiej ze sprawdzonego źródła. Ja zawsze kupuję pieczarki tej firmy http://pieczarki.net.pl/ i sos wychodzi znakomity.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×