Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SzalonaKobietka

Strach przed wizytą u ginekologa... :(

Polecane posty

Więc tak... Mam lat 18. Planuję iść pierwszy raz do ginekologa. Raczej nie planuję, a nie mam innego wyjścia. Chodzi o to że moje miesiączki są ostatnio długie i bardzo obfite. Boję się tam iść. Jak może wyglądać taka wizyta? Cholera no, boję się. Uspokoicie mnie jakoś? :(

Gość gość
Naucz się zrucać prezentować bez majtek i problem z głowy

Gość gość
moze cie nie zje zacofancu

Gość gość
Spokojnie, poczytaj http://www.forumginekologiczne.pl/artykul/pierwsza-wizyta-u-ginekologa/2732.html Najpierw lekarz poprosi Cię o rozmowę. Powiedz, ze jeszcze nie współżyłaś (?? Albo i nie, tego nie wiem) i co Cię niepokoi. Zastanów się nad wyborem lekarza, zapytaj mamę, przyjaciółki do kogo chodzą, kogo polecają. Albo sprawdź kto w Twoje okolicy ma dobre opinie wśród pacjentek na stronie www.znanylekarz.pl

Jeżeli ciebie na to stać, to najlepiej wybierz się prywatnie i do ginekologa, co ma dobre opinie. Poczytaj opinie w internecie i dowiedz się od znajomych. Naprawdę to ważne. W tym wieku mogą być zaburzenia hormonalne, za dużo progesteronu. Poczytaj o tym. Miałam niedawno ten sam problem. Po tabletkach mi przeszło.

Z problemem miesiączki na pewno nie będzie kazał Ci się rozbierać tylko wtedy gdy współżyjesz i jeśli masz jakiś problem typu grzybica czy coś. Nie ma się czego bać, rozmowa, pytania - to da się przeżyć.

Gość gość
Jak chodzisz w bikini po plazy to jesteś przyzwyczajona do zdejmowania majtek więc nic strasznego.Przytnij włosy na ci/pie.

Gość gość
Poproś mamę to ci wszystko opowie w szczegółach.