Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mam sie zachowac slub kolezanki

Polecane posty

Gość gość

Kochani doradzcie mi prosze. Zostalam zaproszona na slub i wesele do kolezanki. Jest moja dobra kolezanka, nie zadna przyjaciolka ale znamy sie od dziecinstwa i utrzymujemy kontakt. Tak wyszlo ze nie bede mogla byc na weselu ale do kosciola na slub ide. Kupilam juz na pamiatke kuferek grawerowany z zyczeniami w srodku bedzie wino bo mlodzi chcieli zamiast kwiatow. I teraz mam dylemat bo nie wiem czy to wystarczy. Ja chcialam dorzucic do koperty jakas kase ale kolezanki w pracy mowia mi zebym sie nie wyglupiala i ze jak nie ide na wesele to nie powinnam dawac. Prosze napiszcie szczerze jak uwazacie? Dac czy nie dac i ewentualnie ile?

Gość gość
Oczywiście, że dać! Nie ośmieszaj się!!!

Gość gość
Ktos jeszcze sie wypowie?

Gość gość
Ja bym dała inaczej pomysli ze nie przyszlas bo ci bylo szkoda kasy. Ale skoro nie będziesz na weselu to trochę skromniej czyli kup prezent np reczniki w ksztalcie tortu, mikser, zestaw talerzy lub sama coś wymyśl

Gość gość
Juz wole dac kase niz prezent. Tylko nie wiem ile?

Gość gość
Bylam tylko na ślubie kolezanki z mężem i dzieckiem a do koperty wlozylam 200 zl. Nie zbiednialam a sumienie czyste

Wiesz co - ja bym im kupiła jakis "bon" na jakąś małą sesje zdjęciową - bo jako kolezanka jak nie idziesz na wesele to głupio dać kase...a samo wino mimo ze nie idziesz to tak....tez nie bardzo. Zalezy tez od twojej sytuacji finansowej...jak masz luxna stówke... to albo im daj jednak do koperty albo im kup jakąś sesje zdjęciową u fotografa. Zawsze jakas pamiatka - skoro prezentów nie chca.

Wiesz co - ja bym im kupiła jakis "bon" na jakąś małą sesje zdjęciową - bo jako kolezanka jak nie idziesz na wesele to głupio dać kase...a samo wino mimo ze nie idziesz to tak....tez nie bardzo. Zalezy tez od twojej sytuacji finansowej...jak masz luxna stówke... to albo im daj jednak do koperty albo im kup jakąś sesje zdjęciową u fotografa. Zawsze jakas pamiatka - skoro prezentów nie chca.

Gość gość
ja mam podobnie - tyle że to kolega mojego faceta - ale w zasadzie się nie widują - nie wiem czemu dał mu zaproszenie na wesele - podzięoiwaliśmy i idziemy tylko do kościoła ale co kupić? Dostaną piękny duży bukiet ale co do tego? Te ręczniki są trasznie oklepane - Pan młody jest zawodowym kucharzem i jakiś tam mikser za 200zł go na 100% nie usatysfakcjonuje... jakieś niebalanlne pomysły?