Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aldona1223

Skąd te zaskórniki?

Polecane posty

Gość aldona1223

Cześć, mam 21 lat i mam pewien problem. Od 8 lat walczę z zaskórnikami, ale to walka z wiatrakami. Najlepsze jest to, że codziennie pielęgnuję skórę myje ją rano i wieczorem delikatnym , niezapychającym żelem, stosuje maseczki oczyszczające, peelingi enzymatyczne, delikatnie nawilżam... a one ciągle powstają! Dodam, że nie maluję się na codzień, więc nic nie ma prawa mnie zapychać... są to zarówno zaskórniki zamknięte, jak i otwarte.... całe czoło jest po prostu jedną wielką tarką ... ;/ Help!

Gość gość
z łoju i bakterii

Gość gość
To nawet wiedziałam :) Ale skoro dbam o cere, to bakterii nie powinno być w takich ilościach, czy łoju,żeby powodowały zaskórniki

Gość gość
ilość produkowanego łoju nie zależy od zabiegów pielęgnacyjnych, tylko od hormonów, a ilość bakterii zależy od ilości łoju i vice versa

Gość gość
dokladnie, hormony. idz do endokrynologa, zrob badania.

Gość gość Agnieszka
No cóż, dieta, dbanie o cerę, hormony, przyczyn może być kilka, ale jak chcesz się teog pozbyć, tozacznij coś w tym kierunku robić. Mi akurat pomógł peeling kokosowy z biocosmetics-polska. Nie wiem, spróbuj, wydatek nie jest jakiś katastrofalny, a kosmetyk skutecznie u mnie rozwiązał ten problem