Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

EasyLang opinie

Polecane posty

Gość gość

Widziałem, że reklamują się na kafeterii. Podobno w 14 dni można nauczyć się języka, ktoś testował? Jakoś nie mogę w to uwierzyć.

Gość gość
Nie ma takiej opcji. Rozsądnie to jest 3 miesiące do stopnia dukania, 6 miesięcy do stopnia porozumiewania i około roku do stopnia komunikatywnej rozmowy z w miarę poprawnym językiem. Wiem co mówię, bo jestem poliglotą i znam prawie 6 języków (ostatniego się uczę). W afirmacjach do nauki języków http://hepika.pl/szybka-i-skuteczna-nauka-jezyka-obcego masz podane do roku i to jest moim zdaniem najrozsądniejszy termin. Nie ma co się nastawiać żeby się później zrazić.

Gość gość
Też widziałam tę reklamę EasyLang, mają różne opinie, ale co by mi ktoś nie powiedział, to w 14 dni nauczyć się języka, to trochę za mało.

Gość gość
A z afirmacjami do nauki języków Hepika jak Ci szła nauka? Czy to prawda, że dziennie wchodzi dużo słówek do głowy?

Gość gość
To nie jest tak, że wchodzą słówka jakoś super do głowy. No ok, może i wchodzą, ale nie dlatego że siedzisz i wkuwasz te słówka, tylko dlatego że bardzo chcesz się uczyć języka. Oglądasz filmy, słuchasz muzyki i ciągle masz taką myśl, że chcesz się nauczyć tego języka. Bardzo specyficzne uczucie. Przez to nauka faktycznie idzie szybciej.

Gość gość
Zgadzam się, że nauka samych słówek, bez rozmowy, budowania konstrukcji zdaniowych, poznawania podstawowych zwrotów, idiomów, konstrukcji czasowych (nawet bez gramatyki, tylko w formie "na czuja"), jest trochę bez sensu. Jak budowanie domu z samych cegieł, bez zaprawy ;)

Gość gość
Programy do nauki typu Easy lang są ciekawe, ale warto pamiętać, że to jedynie wspomagacze. Wiele zależy od regularnego uczenia się.

Gość gość
Bardzo dobry programik, ale z doświadczenia wiem, że nauka z samym programem na wiele się nie zda jeśli nie nastawisz się na naukę danego języka tak od wewnątrz. Musisz się uzależnić od tego i wtedy będziesz się samodzielnie mobilizować. Afirmacje się w tym celu świetnie sprawdzają.

Gość gość
Na nie lepiej działa ta hipnoza do nauki :) Poprawia znacznie koncentracje w nauce :)

Gość gość
Bardzo dobre do nauki jest także Fruiti z tego co teraz czytam a znalazłem to na forum naukowym http://fruiti.pl/ tutaj możecie poczytać o tych sesjach fruiti na koncentracje

Gość gość
Ale te techniki, które tutaj podajecie to pomagają tylko w nauce angielskiego zy działają tez we wspomaganiu nauki w innych językach?

Gość gość
Z tego co ja wiem to easy lang to są zwykłe fiszki więc nie ma tutaj nic innowacyjnego - takie fiszki do nauki języków obcych bez problemu kupicie na allegro :) i to taniej :)

Gość gość
Ja nie wiem jak dokładnie działa to easy lang ale stosuję hipnozę do nauki i jak najbardziej polecam - mnie bardzo pomogła w nauce na pamięć... Uczę sie teraz znacznie szybciej.

Gość gość
A czy to nie jest to samo co metoda nauki Allena Collinsa? Też są fiszki...

Gość gość
fiszki to fiszki - dobre sa dla początkujących, którzy uczą się słówek i całych zwrotów - na pewno w tym fiszki bardzo pomagają jeśli chodzi o naukę języka obcego...

Gość gość
Tutaj macie sporo opinii o nauce fiszkami http://forumnauka.pl/sposoby-nauki/fiszki-opinie/ to poczytajcie w czym dokładnie pomagają fiszki bo jak widzę niektóre odpowiedzi to az nóż się w kieszeni otwiera. TAK SAMO z hipnozą gadają ludzie takie głupoty że nie działa czy coś tam - a PRÓBOWAŁ KTOŚ? ja próbowałem i działa. ROBIŁEM BADANIA O HIPNOZIE a dokładnie o skuteczności i działa na ponad 90% osób

Gość gość
Mnie hipnoza też pomogła i wiem ze działa - ale do nauki jeszcze nie próbowałem...

Gość gość
Tej szkoły nie znam, ale za to chodizłam na kurs do speak upa, tam dają gwarancję na to że się nauczysz języka, jak nie nauczysz się to możesz sobie kurs za darmo powtórzyć

Gość gość
ja kupiła i jest całkiem nieźle, dobre połączenie dzięki temu łatwiej się zapamiętuje. Mi zawsze ciężko nauka wchodziła ale jakoś teraz daje radę. W 2 tygodnie nie dam rady się nauczyć może też ze względu na prace ale miesiąc, półtora i można kawę zamówić na wakacjach za granicą ;)