Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanaaa

urlop macierzynski

Polecane posty

Gość zatroskanaaa

Witam jestem obecnie w 7 miesiącu ciąży, do tej pory pracowałam 3 lata na umowie zleceniu w jednej firmie, mając zapewnienie,iż podpiszą ze mną umowę o pracę z powodu mojego stanu. Okazało się że nic takiego nie zrobią i zostałam z niczym i pracuje do końca sierpnia. Jednakże nadarzyła się okazja zatrudnienia mnie w innej firmie, lecz nie jestem pewna czy teraz mając zatrudnienie od września mam szanse na płatny urlop macierzyński, czy przypadkiem nie będzie brane to pod tzw,,wyłudzenie zasiłku". Zatem czy któraś mama orientuje się jak to wygląda i jaki trzeba mieć okres zatrudnienia by nie zostać z niczym. Będę wdzięczna za jakiekolwiek porady w tej sprawie.

Gość gość
średnia zasiłku bierze się z ostatnich 12 miesięcy. Dodatkowo- skąd się biorą takie głupie baby co to czekają na obiecanki cacanki? gdzie ty głowe masz kobieto?

Gość gość
Nie dostaniesz maciezynskiego

Gość gość
A co miala zrobic jak nie czekac? Zwolnic sie? Do macierzynskiego wystarczy 30 dni - dokladnie jedna skladka na umowie o prace. Do wychowawczego potrzeba 6. W pl nie ma zakazu zatrudniania kobiet w ciazy, ale pewnie zus sie przywali. Jezelibedziwsz normalniepracowala to nic ci nie zrobia.