Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzina ma do mnie pretensje ze nie chce mie dzieci a nie chce ich miec

Polecane posty

Gość gość

bo nie podoba mi sie ten swiat bol cierpienie choroby wszedzie trzeba mieć znajomości, inaczej nawet pracy się nie dostanie mało radości mamy z tego życia, bardzo mało

Gość gość
to nie miej.... po co ten temat? co nas to obchodzi?

Gość gość
zmień rodzinę i nie będzie problemu

Gość gość
matka z depresją nie wychowałaby szczęśliwego dziecka więc dobrze robisz Nie miej dzieci

Gość gość
ta depresją:o dlaczego jeśli ktoś patrzy realnie na świat to zara deresje ma, przecież autorka ma racje, świat to raczej kiepskie miejsce

Gość gość
bo zawsze trzeba mieć porównanie W życiu może zawsze być albo lepiej albo gorzej niż dziś ale to stosunek do życia mówi ile z niego wyciągniemy dla siebie Zmiast zachodzić w ciaże najpierw naucz się kochać życie i siebie samą a to niezależne od kasy, układów itp. Sprawy materialne to coś co można zdobyć a wewnętrzego spokoju już nie Musisz to wypracować dlatego pisze o twojej depresji

Gość gość
Ja tam najpierw 2 lata chciałam dziecko i nic... Potem zaczełam skupiać sie na pracy i doszłam do wniosku że tak jest dobrze mam 26 lat to jeszcze moge porzyć bo czas jest a tu bam ... Obecnie to już prawie 13 tc L4 oddane i teraz mam popracowane... Dziwny jest ten świat bo zawsze coś komplikuje ale ja nie martwie sie bo zawsze sie wszystko ułorzy

Gość gość
a ja sie zgodze z autorką, szczeście mamy w dziecinstwie, pozniej ciezka praca, ktora bardzo ciezko zdobyc jeśli nie ma się znajomosci lub ustawionej rodziny, a jest się niezbyt zaradnym, brak mieszkania, konieczność petli szyjnej kredytowej, zdrady męża lub rozwód -teraz co 3 małżenstwo sie rozwodzi, z wiekiem zdrowie zawodzi, zarcie mamy podłe i środowisko tez wiec od czego mamy być zdrowi? szczescie to dziecinstwo, zycie to walka o przetrwanie

Gość gość
bo jak autorka topiku myśli logicznie to źle, najlepiej jakby napieprzyła kilkoro tak jak to robią co niektóre pieprznięte matki i latała po opiece społecznej, czy np. Jaworowicz itp. instytucjach aby głupi podatnicy dali bo takiej mamuśce nie chce się myśleć a już o pójściu do pracy to nie ma mowy http://f.kafeteria.pl/temat/f10/i-po-co-pracowac-jak-daja-za-darmo-p_6312354

Gość gość
z takim mysleniem logicznym jak autorki to ludzkosc by wygineła

Gość gość
no i dobrze ze by wyginela... Czlowiek jest najpodlejszy ze ssakow

Gość gość
do mnie mają pretensje że mam dzieci i to 5 mimo tego że nic od nikogo nie oczekuje i mam pracę i mąż też pracuje my jednak nigdy nie będziemy pasować do naszych rodzin ponieważ nie żegnamy się w imię euro ,dolara ,funta ,itd. a w niedziele jemy razem obiad czasem mi przykro że więcej wsparcia i życzliwości dostaję od obcych ludzi niż od zamożnej teściowej .. autorko ja bym nie urodziła nawet 1 dziecka gdybym nie czuła potrzeby bycia matką ,żoną ,kobietą więc nie przejmuj się bo i tak wszystkim nie dogodzisz zawsze będzie ktoś za i przeciw tobie

Gość gość
ż eby miec dzieci to trzeba umieć je wychować

Gość gość
no i kochać bo jeżeli nie jesteśmy gotowi na miłość to czy jesteśmy gotowi na życie jutro może nas nie być a świat i życie jest cudowne jak ktoś to dostrzega ludzie są zaślepieni kasą i tylko kasa się dla niektórych liczy no i spokój czyli cisza grobowa no i po co żyć ?

Gość gość
no to pokarz jak żyć bez kasy

Gość gość
do gość dziś a co, zamożna teściowa nie chce dać za darmo, ma rację, 5 dzieci, faktycznie jesteś nie do z***bania przez faceta, a ile jeszcze będzie,

Gość gość
nie oczekuje od teściowej :-) jak mi trzeba to mam inne opcje na pomoc i psychiczną i finansową hehe śmieszny człowieczku wiem że jestem nie do z***bania dziękuję Bogu za moje zdrowie do dzieci bo pracę mam lekką przy biurku no co do tego ostatniego pytania to niestety ale warsztat zamknięty trzeba mierzyć siły na zamiary a człowiek już młodszy nie będzie tak że kochani miłego dnia ja zmykam z moją 5 dzisiaj nad wodę bo wiem jakie tu zaraz będą na mnie komentarze na szczęście jestem dość asertywna dziękuję za pochwały i z godnością przyjmuję krytykę nie odpowiadam tylko na patologiczne i wulgarne wypowiedzi elementu z poza :-)

Gość gość
mamo 5 s/p/i/e/r/d/a/l/a/j/ s stąd puki czas bo na kafe czasem można wpaść w takie towarzystwo że szok szkoda czasu i życia na niektóre zjeby :-)

Gość gość
lekka praca przy biurku, chyba, że papierki przekładasz, a, że jesteś asertywna, no bo wielodzietne to nauczone są walki o byt, mam w pracy taką, każdy grosz innym by z ręki wyrwała

Gość gość
OJP jedna pisze że jak wielodzietna to nierób i tylko do mopsu gania w kolejce inna ,że jak wielodzietna i pracowita to źle bo na kasę pazerna ludzie co z wami nie macie problemów szukacie tam gdzie ich nie ma miłego dnia :-P

Gość gość
do gość wczoraj 8 :19 nie mam normalną teściową i dobrze traktuje wnuki nigdy na nie nie żałuje pieniędzy mimo tego że ja tego po prostu nie oczekuje jako żeby to był jej obowiązek i nie wymagam bo sami z mężem się nimi zajmujemy i zaspokajamy ich potrzeby :-) po prostu my nie żyjemy tylko dla pieniędzy nie to jest dla nas najważniejsze i człowiek przesiąknięty materializmem nigdy tego nie pojmie dlatego zacznie mi wmawiać swoje modły i ubliżać :-p bo inaczej nie potrafi