Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najgorszegownoswiata155

Chyba potrzebuję pomocy...

Polecane posty

Dzisiaj zdałam sobię sprawę, ze chyba potrzebuję pomocy.. Chodzi o to, że jakiś rok temu trafiłam na jakiś blog pro-ana i od tego czasu się w to wkręciłam tak, ze gdy ostatnio zjadłam ok. 800-900 kcal popłakałam się, a potem oczywiście pociełam..Często mam myśli samobójcze. Wogóle uważam się, za najgorsze i najgrubsze g****o świata.. Wstydzę się sama wychodzić bo ludzie zobaczą jaka jestem tłusta.chociaż zdaje sobie sprawę z tego, ze bardzo dużo osób uważa moje nogi za szczupłe, ja uważam je za strasznie tłuste. Co o tym sądzicie? (Nie, nie podejrzewam u siebie zadnej choroby i tak, wiem ten post jest załośny.)

Gość gość
Znajdź proszę osobę w realu, z którą będziesz mogła porozmawiać. Tutaj jest dużo chamstwa. Anoreksja wciąga. Porozmawiaj z kimś zaufanym poza internetem, proszę.

Gość gość
Anoreksja + cięcie się. To wymaga pomocy psychologa. Polecam Ci wizytę. Życzę powodzenia.

Właśnie o to chodzi, że nie za bardzo ufam ludziom. Mam przyjaciółki które traktują mnie jak siostrę, ja je też. Ale nie umiałabym im tego powiedzieć, tak samo jest z każdą inną osobą którą znam

Nie sądze, ze to anoreksja..

Gość gość
anoreksja,skoro inni uwazaja twoje nogi za szczuple to tak jest,tylko tobie się wydaje inaczej zapewne jesteś chuda jak patyk no i nikt zdrowy nie placze z powodu zjedzenia czegos kalorycznego..a 900 kalorii to mało

Gość gość
to potwierdza że baby są umysłowo chore, bo faceci takich rzeczy nie robią

Gość gość
dokładnie. Baby są psychiczne

Gość gość
to tylko mięso,a mięso to nie Ty,nie musisz go ciąć

Gość gość
To prawda, że koleżanki zawsze powiedzą prawdę, zwłaszcza, gdy mówią wyszczuplałaś ostatnio. A w rzeczywistości wyglądasz jak ludzik Michle w leginsach

Gość gość
Rozmawiaj z kimś kto Cię lubi.Masz taką możliwość ? x Postaraj się skupiać na innych sprawach, żeby mniej myśleć o wyglądzie swoim lub innych ludzi. Co lubisz robić w wolnym czasie ? Masz hobby ? x Bieganie, ćwiczenia są ok. Ale nie ograniczaj jedzenia. Drastyczna dieta obniża z czasem nastrój. Nie jedz też zawsze tych samych rzeczy. Zróżnicowane jedzenie poprawia nastrój. A Ty chcesz swoje samopoczucie poprawić :) x Może masz jakieś problemy, które Cię gnębią. Pomyśl jak rozwiązać jeden z nich. Postaraj się go stopniowo rozwiązać. Wystartuj od jednej rzeczy :) Powolutku :)

Nie pytałam o to koleżanek, bardziej obce osoby mi to mówiły. Moje rozmowy z koleżankami wyglądają tak, ze one coś gadają, a ja słucham. Nie chcę im nic mówić, bo boję się, że dowie się o tym ktoś jeszcze. Skoro 'przyjaciółka' opowiada mi o nawet najbardziej intymnych sprawach, jednocześnie mówiąć, ze obiecała danej osobie, ze nikt się o tym nie dowie. To co będzie, gdy ja jej o tym powiem? Próbowałam skupiać się na czymś innym, ale to nie zabardzo działa. Chwilę pózniej znowu myślę o dietach i co zrobić by jak najbardziej przedłuzyć czas bez jedzenia.

Gość gość
Sama możesz sobie nie poradzic,ja tez juz sobie nie radzę ,próbowałem różnych sposobów, grup wsparcia, ale teraz zapisałem się na terapię prywatnie polecam sensownie.com

Gość gość
Masz obniżony nastrój, to ułatwia "wstęp" czarnym myślom. Troszkę może pomóc 1. Odwracanie uwagi czymś przyjemnym (rozmowa z kimś, kogo lubisz z wzajemnością) 2. Stopniowe rozwiązywanie swoich problemów. 3.Przebywanie w towarzystwie "ciepłych" osób.Ogrzej się :) 4. Trzymanie nastroju na poziomie "neutralnym" - gry logiczne. A może porozmawiaj z kimś z rodziny (brat, siostra, mama, tato) ?

ok. Dziękuje za odpowiedzi ☺

Gość gość
Trzymaj się :) Powolutku, cierpliwości :) Codziennie pomyśl przez chwilę o jakiejś swojej cesze, która się Tobie podoba (jesteś pracowita, wytrwała, spokojna, sprawiedliwa, dociekliwa, konsekwentna itp.). To będzie taki punkt zaczepienia, żeby nie spadać w dół :)

Gość prettygirlsdonteat
Młoda, ty nie potrzebujesz pomocy. Jesteś na dobrej drodze do perfekcji! Gratuluję! Nie słuchaj osób wyżej, oni chcą zebyś była gruba. Ale zmniejsz kcal do max 200 dziennie. Inaczej naprawdę staniesz się gruba... A tego nie chcesz. Prawda? Piszę serio. To nie jest sarkazm czy coś. Trzymaj się!

Gość gość
Gościu 14:07. Nie chcesz - nie jedz. Koścista laska jest brzydka. A perfekcję warto osiągać w pracy lub nauce.

Gość prettygirlsdonteat
O co ci chodzi? Laska się odchudza, dązy do swojego perfekcyjnego wyglądu. A wy wmawiacie jej anoreksje, to chyba oczywiste, ze się wystraszy i przestanie. A potem będzie miała tylko gorzej bo kto się będzie z grubasem zadawać? I skończy na depresji lub jeszcze czymś innym

Gość gość
Trollu spłyń z tego tematu !!!

Gość prettygirlsdonteat
Dlaczego akurat tego? Temat jak każdy inny. A wogóle to może ja mówię serio?

Gość pxxtxxk
Prettygirlsdonteat chcesz mieć ją na sumieniu? Anoreksja to nie przelewki. Autorko co u Ciebie? Zwiększasz kcal?

Właśnie sama nie wiem. Niby mogłabym zwiększyć kcal, ale też jestem na kolonii do końca Sierpnia, więć mogłabym zmniejszyć do minimum, do tego, ze będziemy dużo chodzić więć też dużo spale, a jak pójdę do szkoły to będe mniej wazyć i będą lepsze efekty...

Gość gość
Możesz się ruszać, ale zwiększ kalorie. Będziesz się lepiej czuć.

Gość Lalalalalalalalalalalala
Jedż, nie bój się nie przytyjesz. A efekty też będą! Ile kcal dzisiaj zjadłaś? Pamiętaj lepiej będzie dla Ciebie gdy będziesz jesć więcej :)

254 kcal. Ale prawię cały dzień spędziłam w autokarze...