Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

urodziny a prezent dla rodzenstwa dziecka

Polecane posty

Gość gość

hej czy dajecie prezent dla rodzenstwa dziecka ,na ktorego urodziny idziecie?JEsli tak to co kupujecie?

Gość gość
Jeżeli to drugie dziecko jest małe, to daję jakiś drobiazg, żeby nie było zazdrosne: ładne spinki do włosów, biżuterię (na dziale dziecięcym w H&M są fajne rzeczy), kolorowankę, mały samochodzik.

Gość gość
Tak, ale o troche mniejszej wartosci lub np slodycze.

Gość gość
Ja zazwyczaj daje słodycze albo grzechotke w przypadku niemowlaka, a gdy wiem, że dziecko z różnych przyczyn nie jest słodyczy, to jakiś drobiazg kolorowanke itp.

Gość gość
nie nigdy-dla mnie to porazka- moja kol ma rodzenstwo teraz juz w wieku gimnazjalnym ale opowiadała ze np jej rodzice i najblizsza rodzina zawsze kupowali obojgu prezenty na urodziny i jak chcieli przestac bo dzieci byly starsze to byl taki krzyk ze masakra:/ napady złosci ,,, dzieci tez powinny sie uczyc ze to nie ich dzien-ze maja swoje urodziny i pozostali domownicy takze nie rozumiem idei dawania prezentu dla drugiego dziecka...

Gość biedronka58
Jeśli dziecko ma rodzeństwo, to trzeba kupić im chociaż jakąś drobnostkę. Ciekawe propozycje znalazłam na stronie http://www.tzch.pl/ Towar sprowadzany jest z Chin i Azji. Mają naprawdę ciekawe towary. Ale oczywiście odbiorca płaci w złotówkach.

Gość gość
Nie kupuj bo będzie tak jak napisano wyżej. To wyjątkowy dzień konkretnego dziecka. A dawanie innym prezentow to takie umniejszanie.

Gość gość
oczywiście że tak!

Gość gość
kupuję, nie zbiednieję a drugie dziecko też się ucieszy. Co ma stać i patrzeć jak brat/siostra dostaje prezent. Po prostu głupio bym się czuła w takiej sytuacji JA, a w od razu dorabiacie sobie ideologię, niech się uczy że to nie jej dzien....przykre... goście nie są od wychowywania dzieci.

Gość gość
zawsze kupuje, z reguły coś mniejszego, nie wyobrażam sobie przyjść tak i obdarować jedno dziecko a drugie stoi i patrzy.

Gość gość
tak, coś drobnego, zwłaszcza jeśli to są małe dzieci

Gość gość
Ludzie z naszych pokoleń to głupieją już z tymi prezentami. Kiedyś nie było takiego bandżaju a teraz to nawet z mikołajem jest problem bo dziecko nie dostaje już jednego prezentu od mikołaja tylko 10 prezentów od różnych członków rodziny. Nie podobają mi sie te wasze zwyczaje to wy napędzacie ten chory system a potem sie mnożą tylko z tego same problemy choćby taki że dom jest zawalony tonami szpejów które trzeba potem wywalać. To nieekologiczne.

Gość Agatem
Czasem głupio nie dać jakiegoś prezentu. Ja jestem zdania, że można dziecku, które obchodzi urodziny coś większego - w końcu to jego święto, a rodzeństwu np. słodycze. Możesz też ofiarować jakieś figurki z popularnych bajek. Na stronie sklepu ToysBox - http://toysbox.pl/ można kupić np smoki z filmu "jak wytresować smoka" lub Minionki.

Gość gość chrzestna mama
NA URODZINY KUPUJE TYLKO MOJEJ CHRZESNICY-nota bene dzis ma urodzinki :) jej starszemu bratu kupowalam zawsze żelki/czekolade/itp ale to na swieta/mikolaja/dzien dziecka. ale doslownie symbolicznie, czasem 5 zł wydalam, zeby nie isc z golą reka. ale na urodziny kupuje prezent tylko małej.

Gość gość
ja tez uwazam ze jakies symboliczne słodycze wystarcza. Przeciez nie musicie kupowac prezentów wszystkim dzieciakom za każdym razem !!! ostatnio mój syn miał urodziny i siostra zamówiła dla niego taki fajny tort z samochodem z z tej cukierni www.cukierniatortykatowice.pl. Wszystkie dzieci miały frajde i zpoczatku nie chciały go jeść.

Gość zuzka9991
My na urodziny dla dzieci chcemy kupic zestaw kucyków i zabrać je na salę zabaw - http://www.incaplay.pl/ Urodziny mają w sierpniu i wrześniu dlatego staramy sie organizować je razem żeby nie było płaczu bo ktoś dostał prezent a ktoś nie :)

Gość racjonalniea
Nie sądzicie, że najlepsze pomysły są w katalogu marzeń??? http://www.katalogmarzen.pl/pl/k/prezent-dla-dzieci , a może sesja zdjęciowa, gokarty, a nurkowanie ??? :o Naprawdę oni to wszystko mają i wiele więcej. Serio polecam dla każdego dziecka :)

Gość gość
Dla rodzeństwa wspólnym prezentem może być kostka Dice + do tableta, gramy tą kostką w gry planszowe. Moi synowie dostali tą kostkę w prezencie i okazał się strzał w 10 :)

Gość gość
O ta kostka brzmi nieźle, jak to wszystko działa?

Gość gość
Kostka łączy się z tabletem przez bluetooth, kostka ma juz w sobie kilkanaście fajnych gierek. Rzucasz i grasz :) Bardzo fajna rzecz.

Gość gość
Gdzie można kupić kostkę?

Gość gość
Ja nie kupuje nigdy nic rodzeństwu i proszę, żeby moje dzieci też tak traktować. Właśnie jak niektóre poprzedniczki już pisały, uważam, ze dzieci powinny się uczyć pewnych rzeczy od małego. W urodziny świętuje jedna osoba, to ona jest najważniejsza i ona dostaje tego dnia podarunki bo to jej święto. Za kilka miesięcy przecież role się odwrócą. Zazwyczaj staram się równo traktować dzieci- nie patrzę, czy jedno z rodzeństwa jest moim chrześniakiem czy nie- obdarowuje dzieci mniej więcej po równo. Ale w urodziny niosę prezent tylko dla jednego dziecka.

Gość gość
moim zdaniem nie jest to konieczne. Dla innych dzieci kupujemy tylko jakieś słodycze, coś symbolicznego. W koncu dziecko które ma urodziny powinno odczuc, ze to ono ma urodziny, a nie wszystkie dzieci. Jak mój syn mial urodziny, to dla innych dzieci już sam tort był super zabawą. Kupiliśmy tort urodzinowy z cukierni Łukasza Szachty z Katowic. Tam robią takie torty np. ze spidermanem jak ten http://cukierniatortykatowice.pl/galeria/.

Gość gosiaczek1122
Warto kupic chociaz jakis maly drobiazg. Polecam zobaczyc na http://www.takapaka.pl/ za pomaca wyszukwiarki mozna ustawic budżet mozna cos drobnego znalezc dzieku temu

Gość rutka99
Moja córka ma urodziny 01.01 wiec miała imprezę sylwestrowo - urodzinową i do tego drobiazg w postaci książki z Matrasa. Akurat pieniążków nie miałam przez święta wiec takie promocje to pasują mi jak ulał.

Gość gość
też zawsze wręczam drobiazg, a najczęściej słodycze rodzeństwu

Gość gość
ja nic nie kupuje

Gość Edyta88
Ja daje jakąś fajną czekoladę np z chocolands.pl zamawiam bo mają naprawde urocze figurki z czekolady, dziecko sie zawsze cieszy z takiego słodkiego drobiazgu.