Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nfreitag

opieka dla starszej osoby niepełnosprawnej

Polecane posty

Witam serdecznie W życiu bywa różnie i nie zawsze możemy pomóc tak jak byśmy tego chcieli. Sąsiadka jest osobą starsza, niepełnosprawną i bez najbliższej rodziny. Dopóki jeszcze była w miarę samodzielna, to pomagaliśmy jej w bieżących sprawach tj. zakupy, sprzątanie itd. Niestety od jakiegoś czasu przestała wstawać, a my nie dajemy rady zajmować się nią przez całą dobę. W zaistniałej sytuacji sąsiadka poprosiła nas o pomoc w znalezieniu dobrego domu opieki dla seniorów, do którego mogłaby się przeprowadzić i uzyskać profesjonalną opiekę. Lokalizacja jest kwestią drugorzędną.

Fajnie ,że tak sama wzięła sprawy w swoje ręce i chce się wyprowadzić do domu opieki. Z tego co wiem to jest dom opieki jutrzenka . Jest tam naprawdę elegancko zrobione z tego co widziałam , pokoje 1 os a także 2 i 3 os. Babcia mojej kumpeli tam była i cała jej rodzina sobie chwaliła kadrę. Zajrzyj sobie na internecie , pooglądaj ofertę , pokaż tej Pani ;) Pokaż jej też inne domy opieki i niech sobie sama wybierze , który jej będzie pasował ;)

Bardzo was podziwiam i szanuję za to że zajęliście się praktycznie kimś dla was zupełnie obcym, dziś wszyscy są zapracowani i nie zauważają albo nie chcą widzieć ludzi którzy żyją obok i maja takie właśnie problemy, wiem coś o tym ponieważ miałam babcię w podobnej sytuacji, tylko ciężko jet wam cokolwiek polecić ponieważ nie wiem skąd jesteście a to jest istotne

Kurcze szkoda ze nie wskazaliście chociaż ogólnego rejonu w jakim mieszkacie - łatwiej byłoby pomóc. Ja mogę polecić w okolicach Warszawy dom opieki Olimp (http://www.domyopiekiolimp.pl/nasze-domy/) mają kilka domów i w każdym z nich oferują wysokiej jakości opiekę. Ważne że w takich miejsach wszystko jest zadbane, warunki są dobre no i dużo ludzi do pogadania

Skoro lokalizacja nie ma takiego znaczenia, to także polecam Domy Olimp. Mamy tam dziadka, od jakiegoś roku i zarówno on, jak i my jesteśmy bardzo zadowoleni z usług tego domu opieki:-) Jest bezpiecznie, wiemy, że w razie jakiejś awaryjnej sytuacji zawsze tam jest jakaś profesjonalna opieka i pomoc. To najważniejsze jest – spokój i opieka. Powodzenia w załatwianiu formalności.

Gość gość
Dla naszej babci znaleźliśmy dom koło Warszawy www.domopiekinestor.pl mają szacunek do osób starszych i godnie się z nimi obchodzą więc jesteśmy spokojni.

Gość ewelina546
Zerknij także na ofertę tego domu seniora: http://domseniora24.pl , mają opiekę cało dobową, lekarza, różne udogodnienia dla osób starszych i fajny przyjazny klimat jak w własnym domu.