Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Już nie wiem co robić.

Polecane posty

Gość gość

Od zawsze byłam inna. Urodziłam się schorowana, teraz jestem zdrowa, niewielkie problemy z lewą stroną i okulary. Tylko to mi zostało. Nie powinnam przeżyć więc to i tak dobrze. Jestem nieśmiała, a poza kilkoma kumpelami nie mam nikogo. Im nie ufam, bo każda by mnie sprzedała gdyby tylko mogła. W tym roku zaczynam studia i z tym też jest problem. Jestem bałaganiarą, nieziemską, a będę wynajmować pokój. Nie boję się ale każdy uważa że sobie nie poradzę, a ta rodzina jak mnie bliżej pozna, to mnie wyrzuci. Najbardziej jednak drażni mnie to, że nienawidzę swojego ojca. Kocham go, bo jak mam jakiś problem ale taki wielki, to mogę na nim polegać. Ale ostatnio tylko się ze mnie nabija i mówi że do niczego się nie nadaję. Może to prawda. Poza nauką nie za dużo osiągnęłam. Nigdy chłopaka, pocałunku, takiej prawdziwej przyjaciółki, która skoczyłaby za mną w ogień. Nic. Dziś miałam iść na parapetówkę do wujka. Poznać nowych znajomych itd. Tylko że niedawno miałam mały wypadek na rowerze i z rany leci mi ropa. Jestem panikarą a wyczytałam, że to źle. A moi rodzice, że jak pojadę z tym do lekarza, to wyśle mnie do psychiatryka. Jestem zdołowana.Po tym jak już nie raz powiedzieli że przynoszę im wstyd postanowiłam nie iść. Teraz siedzę w pokoju i staram się jakoś nie płakać. Z marnym skutkiem... Wiele razy myślałam, żeby sobie coś zrobić, ale się boję. A poza tym kiedyś musi być lepiej co nie? Sorry za takie marudzenie, ale nie mam już komu się wygadać.

Gość gość
Wymocz ranę w ciepłej wodzie z mydłem przez kilka minut. Bardzo mocno spłucz przegotowaną, chłodną wodą. Zalej wodą utlenioną i zrób opatrunek. Obserwuj ! 1. Jeśli zacznie się goić ok. 2. Jeśli objawy się nasilą. Noga spuchnie i stanie się ciepła. Mogła wdać się infekcja, istnieje zagrożenie tężcem - powinnaś koniecznie dostać zastrzyk. Zgłoś się do lekarza ! Jeśli Twój tato się z Ciebie nabija. Nie słuchaj go. Nie ma racji w tej sprawie.

Gość gość
W twoim wieku też nie miałam chłopaka i się nie całowałam, a przyjaciele skaczący w ogień to występują w książkach i filmach. Nie wiem czemu ktoś wynajmujący pokój miałby cię wyrzucić, bo napisałaś tylko o bałaganiarstwie, a raczej syf w pokoju mało kogo będzie interesował. Obyś nie obsrywała ścian i trafiała do kosza na śmieci. Ojcu z kolei podaruj jakąś książkę z pedagogiki, gdzie nie zalecają mówić dziecku "nie poradzisz sobie" :D każdy sobie radzi, nawet jeśli na początku żywi się ciastkami :D