Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goac

PIT

Polecane posty

Gość goac

Hej, proszę doradzcie co zrobić. moja mama wypelniala PIT, złożyła wszelkie potrzebne dokumenty aby zwrot wplacili jej na konto, wcześniej nie miała konta w banku i dostawala poczta. Czekała na pieniążki 4 miesiące. Nie dostała ich. Okazało się ze zwrot przyszedł pocztą, a ze mama nie mieszka już pod tym adresem odebrał pieniądze mój ojciec (alkoholik)... co teraz ? Co robić? To było prawie 2000 zl ! Od ojca juz ich nie odzyskamy, zapewne przepil kase w parę dni...

Gość gość
Trudno mi w to uwierzyć,bo jeżeli złożyła pit dołączając swój nr konta wraz z zaznaczeniem,że zwrot ma przyjść na konto to wątpię by US się pomylił. Przecież wygodniej im wysłać przelew bankowy niż pocztą. Musicie iść do US i sprawę wyjaśnić. Poprosić o ten pit i zobaczyć czy Twoja mama na pewno zaznaczyła ,że zwrot ma przyjść na konto bankowe.

Gość gość
Zaskarżyć us!!!

Gość goac
Tak, zaznaczyła ze zwrot ma być konto... ma ksero nawet tego wszystkiego. ...

Gość gość
dowiedz się czy listonosz mógł dac pieniądze innej osobie pod tym adresem. Jesli tak to nic nie zrobisz bo od ojca nie odzyskasz

Gość goac
Tak, listonosz wydalby ojcu kase, na pewno. Mieszkałam tam wiele lat i nie raz nawet sąsiedzi odbierali przesyłki polecone i wiele razy np ja zwracalam mu uwagę ze nie życzę sobie by ktokolwiek inny odebieral listy zaadresowane do mnie

Gość goac
Więc wychodzi na to ze US może robić co chce, poczta może wydawać moje pieniądze komu się zywnie podoba a ja muszę siedzieć cicho i nic nie mogę z tym zrobić ze straciłam prawie 2 tyś ?