Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo wstydliwy problem ;C

Polecane posty

Gość gość

Hej Wam wszystkim :) Mam na imię Wiktoria, mam 18 lat i mam bardzo wstydliwy problem. Od podstawówki mam problem z nad potliwością dłoni , stóp i pach ;C Jest to naprawdę dla mnie ciężki temat,ponieważ zawsze, ale to zawsze bardzo się wstydziłam swojego problemu, a uwierzcie mi , że jest z tym cholernie ciężko żyć :C 5 września idę z chłopakiem na wesele jego kuzyna i boję się, że jak będę z kimś tańczyć ( chłopaka się nie wstydzę , ale jego taty tak i boję się po prostu , że się będzie ze mnie śmiał, bo mam mokre łapy , dosłownie ). Jestem tym kompletnie załamana i nie wiem co mam robić :( Zawsze marzyłam, abym już zawsze miała suche dłonie ( bo najbardziej mi na nich zależy, bo przy zwykłym podaniu ręki, mam od razu je mokre ) .Bardzo Was proszę , pomóżcie mi :C

Gość gość
Bloker ziaja, stosowany na newralgiczne miejsca na noc , co dzień, kilka dni (co najmniej 5) przed imprezą. Jakieś ziołowe tabletki uspokajające też się przydadzą, bo przypuszczam, że stres zwiększa problem (z alkoholem nie będą kolidować, jeśli zechcesz wypić za zdrowie młodych :) ).

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedź :)

Gość gość
pij herbatkę z szałwii, zapobiega nadmiernej potliwości a oprócz tego możesz stosować specjalne medyczne antyperspiranty np. medispirant, stosuje się go raz w tygodniu

Gość gość
możesz spróbować też nacierać na noc ciało olejem kokosowym, nadmierna potliwość jest często wywoływana przez namnażające się bakterie - olej je zabije. Ja np. dodaję 2 łyżli oleju do każdej kapieli - przy okazji świetnie nawilży Ci skórę http://hh-life.pl/produkt/olej-kokosowy-ekogram-280g/