Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

panicznie boje sie smierci

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj sni mi się czyjś pogrzeb, nawę nie bliskiej mi osoby ale byl. Byla na nim.moja mama, ktora się do mnie nie odzywa i jest na mnie zla z powodu męża, którego sobie wybrałam. W tym snie zdalam sobie sprawę, ze ona jest stara i prawdopodobnie chora przez tryb zycia jaki prowadzi i niedługo może umrze w. Tak bardzo przerażają mnie myśli, ze ona będzie leżała w tym piachu pod kamieniem, ze nie będzie istnieć tu na ziemi jest dla mnie nie do wytrzymania. Tak samo myśl o sobie i innych bliskich. Nie potrafię tego zrozumieć. Strasznie się boje. Gdy uświadamiam sobie, ze juz cześć zycia za mna placze a serce bije mi jak oszalałe. Czemu musiały wszyscy umrze...a jesli czeka nas pieklo? Tak się boje.... PS. Czy sen o tym,ze mama umrze może miec jakiś związek z rzeczywistością ?

Gość gość
modl sie do Maryji i Aniola Stroza to ci przejdzie

Gość gość
Boje się tez tego, ze w każdej chwili jakiś demon może opętać moich bliskich. Tu akurat to chyba za dużo horrorów ale to jest przerażające. Śnią mi się od zawsze straszne rzeczy. Boje się :(

Gość gość
nie oglądaj horrorów,

Gość gość
smierc to ulga i odpoczynek po trudach zycia

Gość gość
strach o swoją lub czyjąś śmierć nic ci nie da bo nie ty decydujesz o życiu lub śmierci. przyswój sobie, że tak jest i koniec. nie masz na to żadnego wpływu. zajmij się więc czymś innym, może rozwojem siebie w jakiejś dziedzinie, daj sobie szansę na poznanie czegoś, o czym nie wiesz, naucz się np.jakiegoś języka obcego perfekt dla własnej satysfakcji, naucz się malować, zwiedzaj, podróżuj, fotografuj, tańcz...tylko przestań użalać się nad śmiercią własną i innych tu i w życiu bo to infantylne.

Gość gość
Śmierć jest czymś naturalnym i moim zdaniem nie warto się jej bać. Uświadomiłam to sobie na pogrzebie babci, zorganizowanym przez zakład http://pogrzeby-vektor.pl/.

Gość gość
ty wyżej z firmą pogrzebową zbrataj się już teraz; zamów sobie trumnę, po co czekać?:P sama świadomość nie wystarczy :D

Gość gość
martyna 33 - ty jechówka jakaś, czy co?