Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mając 158cm wzrostu z jaką wagą byłabym za chuda, a z jaką za gruba?

Polecane posty

Gość gość

jaka najlepsza waga dla takiego wzrostu?

Gość gość
Około 45 kilogramów maksymalnie w zależności od budowy szkieletu i przy założeniu że biust masz ładny mały.

Gość gośćzapentt
gość dziś dokladnie. 45-47 kg. powyzej to za duzo. a ile masz?

Gość gość
45kg? Ktoś tu jest chory na głowę :) niedowagę będziesz miała od około 49kg a nadwagę od około 62kg. Ja mam taki wzrost i najlepiej wyglądam i czuje się przy 52-53kg potem. Naturalnie każdy będzie wyglądał lepiej przy innej wadze. Mi potem strasznie zapada się buzia i wyglądam marnie :O :O

Gość gość
ważę 46 kg, mam miseczkę 65E (w biuście 86cm, pod biustem 65cm), w talii mam 63cm, w biodrach 90cm

Gość gość
Nie lubię takich anorektycznych niskich dziewczyn.

To zależy od kośćca, figury, ilości mięśni. Nie da się określić uniwersalnej wagi dla wszystkich dziewczyn o danym wzroście.

Gość gfdjgfdjkjkdfjjdf
Po co się pytasz tu na forum? Sprawdź sobie BMI i będziesz wiedziała od ilu do ilu powinnaś ważyć.

Gość gość
gość dziś daj maila :)

Gość gość
gość dziś 45kg? Ktoś tu jest chory na głowę usmiech.gif x Z pretensjami do kafeterii. To ona wbrew twojej woli pozwala mi moje własne opinie pisać Szkoda że sama na to nie wpadłaś że twojej opinii nie napiszę napewno.

Gość gość
Błagam...jakie 45? Ja mam dokładnie tyle samo wzrostu i ważyłam 36 kg wiec postanowiłam przytyć, ćwiczę dużo i nabieram masę w kobiece miejsca, teraz ważę 46 i wciąż mi wytykają, że jestem okropnie chuda i staram się dobić w końcu do 49. Myślę że wszystko zależy od budowy ciała

Gość gość
nie ćwiczę ze względów zdrowotnych (lekarz zakazał) więc właściwie nie mam masy mięśniowej, kiedyś ważyłam 40 kg, ale po tabletkach przytyłam 3kg i po dojrzewaniu (w wieku 19l) przytyłam kolejne 3kg i teraz nie widać mi kości, jednak moje uda są według mnie spore (mam 51cm)

Gość gość
gość dziś Może i możesz mieć, ale dobrze by było aby Twoja opinia nie narażała na utratę zdrowia innego człowieka. 45kg to jest niedowaga, która może wiązać się z dużymi problemami zdrowotnymi w późniejszym czasie. Potem się młode kobietki dziwią, że mają osteoporozę.

Gość gośćzapentt
gość dziś daj mailaa

Gość gość
to na co jesteś chora, że nie możesz uprawiać żadnego sportu? Ruch jest podstawą naszego zdrowego życia. Bez masy mięśniowej to musisz być bardzo wątła, nie jesteś już dzieckiem, a kobieta. Kobieta powinna mieć troszeczkę ciałka. A Ty widać masz jakieś problemy ze sobą. Do bycia grubą to Ci naprawdę dużo braku, także nie zastanawiaj się nad tym. I uda masz ok. Widać jesteś gruszką, także nie możesz wymagać żeby mieć mega chudych nóg. Genetyki nie oszukasz. Pokochaj to co dała ci bozia..Ja zmarnowałam kilka lat swojego życia przez anoreksje i nikomu nie życzę tego. Muszę się pilnować non stop bo głupie myśli co jakiś czas powracają.

Gość gość
gość dziś A jak dziewczyna posłucha twojej rady to będzie mieć najpierw kompleksy, później depresję, a w końcu wykona skok samobójczy z balkonu i wybije swoim tłustym cielskiem wielki krater w chodniku. Takie które w każdej ładnej dziewczynie widzą anorektyczkę same są tłuściochami i wyglądają jak godzille.

Gość gość
gość dziś [13:33 rozumiem Cię w pełni :) ja dopiero przy 49-50kg wyglądałam jak człowiek i znajomi mi przestali zwracać uwagę. Teraz ważę 52kg i naprawdę jestem zadowolona. Mam naprawdę spore piesi, spory krągły tyłek i nie narzekam na powodzenie, czego nie mogłam powiedzieć jak byłam taka chuda :O

Gość gość
właściwie do 15 roku życia było ok, jednak potem wyszły mi jakieś problemy zdrowotne z oczami, groziła mi utrata wzroku, mam coś w ciele szklistym czy coś (nie znam się na tym), ale musiałam mieć zastrzyki w oczy i je mam co jakiś czas, do tego przyjmuje sterydy i różne krople na obniżenie ciśnienia między innymi, polprazol żeby nie uszkodzić żołądka, gdyż mam o wiele za duże ciśnienie w oczach, raz jak poszłam na w-f w liceum to skończyło się tym że nagle przestałam widzieć na 2 dni i lekarz mnie zbeształ, że nie powinnam się w ogóle tak przemęczać, czyli żadnego biegania, noszenia ciężkich rzeczy, jedynie co robię to spacery kilku godzinne bo to akurat mogę

Gość gość
gość dziś Ty masz serio coś z głową nie tak? 49kg uważasz za grube cielsko? Byłam chora na anoreksje, nie masz pojęcia o czym mówisz. Lekarz mi powiedział ile powinnam ważyć. W porównaniu do Ciebie sama sobie takich głupot nie wymyślam. 45kg to niedowaga.

Gość gość
gość dziś Naprawdę bardzo mi przykro z powodu Twojej chory. Mam nadzieje, że uda ci z niej wyjść i znów cieszyć się życiem. Tak jak pisałam naprawdę nie zastanawiaj się nad tym czy będziesz gruba, bo jesteś szczuplutka. Po Twoich wymiarach bioder i ud widać, że jesteś gruszką. Naprawdę piękna kobieca figura. Podkreślaj swoje atuty, zakrywaj niedoskonałości i spaceruj skoro możesz. Twoje ciało ci wynagrodzi to w późniejszych latach i jakiś mięśni nabierzesz. A co z dietą? dobrze się odżywiasz? Powiedz szczerze, boisz się przytyć?

Gość gość
spokojnie przy tym wzroście 65 kg

Gość gość
gość dziś Ty masz serio coś z głową nie tak? x Jeśli masz taki sam wzrost jak autorka i twierdzisz że nie jesteś gruba przy wadze 49 kg to sama masz coś z głową. Informuję cię że z anoreksji przeszłaś otyłość. Jesteś gruba.

Gość gość
Mam 158 waże 49 kilo i noszę rozmiar XS. Jakbym schudła musiałabym się ubierać w dziale dziecięcym, tylko wszystkie koszule rozchodziłyby mi się w cyckach. 49kg to normalna waga przy tym wzroście, jak dla Ciebie to otyłość to radzę iść do psychiatry bo masz zaburzenia postrzegania własnego ciała.

Gość gość
gość dziś ważę 46 kg, mam miseczkę 65E (w biuście 86cm, pod biustem 65cm), w talii mam 63cm, w biodrach 90cm X Ja ważąc 46 kg wyglądałam jak etiopskie dziecko, ofiara wielkiego głodu. Miałam ok 60 cm w talii, niecałe 80 w biodrach, w biuście 82, a kolana miałam grubsze niż uda. Biustonosz nosiłam 65 A. Optymalna waga dla mnie to 50-52 kg.

Gość gość
gość dziś tacy ludzie jak Ty powinni dostawać stałego bana na każde forum. Trollu.... Mnie nie zmanipulujesz, także pisz sobie co chcesz.Mam to głęboko w du/pie :) Ale mam nadzieje, że autorka i inne dziewczyny nie uwierzą w Twoje głupie gadanie o maksimum 45kg. Na szczęście istnieje coś takiego jak karma i nim się obejrzysz wróci do Ciebie za te pier/do/le/nie chorych głupot. Na tym zakończę karmienie trolla :)

Gość gość
owszem bardzo boje się przytyć bo w ostatnich 2 latach przytyłam nagle te 6kg, a kiedyś nic nie mogłam utyć, z jednej strony ciesze się z obecnej wagi z drugiej jednak boje się że zacznę mocno tyć, bo nie oszukujmy się, metabolizm z wiekiem jest coraz gorszy, a sam spacerek niczego nie zmieni, jem dlatego przeważnie owoce i warzywa, trochę mięsa, posiłki są małe ale dość regularne (4/5 posiłków dziennie), jednak choć chcę nie potrafię do końca zrezygnować ze słodyczy i co jakiś czas zjem batonika, pączka, czekoladę czy ciasteczka, tak samo jest z niektórymi tłustymi rzeczami typu kebab, pizza, również i te rzeczy zjadam raz na 2 tygodnie bo trudno jest mi się ich pozbyć całkowicie z jadłospisu :( gdybym mogła ćwiczyć nie widziałabym problemu że raz na jakiś czas skubnę coś bardziej kalorycznego, niezdrowego, bo bym spaliła to ćwiczeniami, ale w obecnej sytuacji gdzie nawet nie mogę się przebiec, czy zrobić serii podnoszenia niewielkiego ciężaru nie mogę sobie na to pozwolić, a i tak to robię :( dlatego bardzo boje się utyć :(

Gość gość
gość dziś Mam 158 waże 49 kilo i... x I jesteś tłusta.

Gość gość
gość dziś Na szczęście istnieje coś takiego jak karma i nim się obejrzysz wróci do Ciebie... x Pewnie że istnieje! Uczą tego na biologii molekularnej! ;) Wierz nadal w głupoty.

Gość gość
No jak prosie, szkoda tylko, że mam rozmiar ekstra mały ;) zgadzam się z przedmówczynią - jesteś zwykłym trollem ;)

Gość gość
gość dziś jedzenie to przyjemność. Od czasu do czasu powinniśmy sobie pozwolić na przyjemności. Przecież to radość :) Także nie mniej wyrzutów sumienia, jak zjesz coś pysznego raz na jakiś czas to nic się niestanie. A przytyłaś bo stałaś się kobieta. Nie jesteś już dziewczynką. Do spowolnienia metabolizmu masz jeszcze dużo czasu. Ciesz się życiem kochana, bo jakoś nie widać w tobie tego szczęścia, życie mamy tylko jedno. Poza tym masz spory biust, a to duży atut. I na pewno także jesteś piękną kobieta. I naprawdę do bycia gruba brakuje ci naprawdę dużo, obserwuj po prostu swoją wagę i wszystko będzie ok. Jak masz wątpliwości zapytaj lekarza ile powinnaś ważyć i kiedy powinnaś zacząć się martwić o problemy z waga. Może to Cię uspokoi.