Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tabletki, torbiel, spóźniający się okres

Polecane posty

Gość gość

Witam! Okres spóźnia mi się 10 dzień, tj 42 dzień cyklu. Miał pojawić się 7.08. Zazwyczaj okres u mnie jest w miarę regularny, pierwszy raz jest takie spóźnienie. Od tego miesiąca miałam stosować tabletki antykoncepcyjne, ovulastan, pod koniec lipca byłam u Pani ginekolog, która mi je przepisała oraz wykryła u mnie małych rozmiarów torbiel na jajniku. Miałam plamienie w czwartek tj 5 dnia spóźnienia, kolor brunatny, ciemna czerwień, pojawiło się tylko jednorazowo. Niestety pomyliłam to plamienie z okresem i zażyłam 1-wszą tabletkę. kolejnego dnia druga tabletkę. Kochałam się w ten dzień z moim chłopakiem bez zabezpieczenia. Kiedy zauważyłam, że to jednak nie był okres zaprzestałam brania ich. Testy ciążowe zrobiłam 2. Pierwszy 13.08 kolejny dziś tj. 16.08 OBA NEGATYWNE. 14.08 tj piątek miałam silny ból brzucha, który trwał przez długi czas. Czy torbiel może być powodem spóźniającej się miesiączki? Co p owinnam zrobić? Dziękuję z góry za jakiekolwiek rady

Gość gość
Tylko 2 tabletki zażyłaś? Kiedy dokładnie współżyłaś -data

Gość gość
Torbiel może być przyczyną opóźnienia. Błędem było odstawienie tabletek, trzeba już było kontynuować ich branie. Teraz czekaj dalej na miesiączkę. Powtórz test po 14 dniach od ostatniego stosunku (tego podczas przyjmowania tabletek). Jeśli w ciągu dwóch tygodni od przyjęcia tych tabletek miesiączka się nie pojawi wówczas udaj się do lekarza.

Gość gość
Tak tylko dwie tabletki, gdyż zorientowałam sie ze to nie okres,a naczytałam się, że branie tabletek w ciąży prowadzi do powikłań itd. Wcześniej współżyłam z zabezpieczeniem często, nie pamiętam dat praktycznie codziennie. Po tych tabletkach bez zabezpieczenia współżyłam w dzień przyjęcia pierwszej i drugiej tabletki tj. 13.08 i 14.08.

Gość gość
I serio uważasz że test w dniu współżycia i 3 dni później jest wiarygodny?

Gość gość
a poza tym dziś jest 17.08 a nie 16.08

Gość gość
tak, 17.08 pomyliłam się. Nie uważam, ze to jest wiarygodne po prostu juz od dłuższego czasu tego okresu nie ma, zastanawiał mnie tylko fakt czy mogło to byc przyczyną torbiela. Oczywiście zdaję sobie sprawę z błędu, który zrobiłam i powtórzę test za pare dni. chodziło mi tylko o to czy te tabletki mogły mieć negatywny wpływ, a nie o to czy test był wiarygodny po 2 czy 1 dniu od stosunku, chodziło mi raczej o te wcześniejsze z zabezpieczeniem.

Gość Alicja 1995
Ja obecnie mam podobnie okres spóźniał mi sie 3 tyg robiłam 2 testy i wynik był negatywny byłam u ginekologa i stwierdził że to może być przez torbiel teraz biore tabletki na wywołanie okresu i po okresie jeżeli nie zniknie sam to możliwa jest operacja ale mam nadzieje że mi on sie wchłonie