Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mokate1991

Czy opłaca się wyjeżdżać do USA?

Polecane posty

Gość Mokate1991

Otóż chciałabym dowiedzieć się czy wyjazd do USA się opłaca. Jakie są zarobki oraz czy wiza turystyczna wystarczy na podjęcie fajnej pracy. Język znam na poziomie podstawowym. Ogólnie opowiedzcie mi o życiu w USA, cenach mieszkań itp. I jeśli możecie to piszcie ile lat mieszkacie w USA :)

Gość gość
na wizie turystycznej nie mozesz pracowac.

Jeśli chodzi o mnie w USA mieszkam od urodzenia, czyli 25 lat. -Wiza turystyczna nie uprawnia cię do podjęcia legalnej pracy, bo na tej wizie nie otrzymasz SSN bez tego numeru jesteś jedną z kilku milionów ludzi poszukujących pracy na czarno. Najlepszą opcją byłoby przyjechanie tu i podjęcie studiów. Wtedy otrzymujesz wizę studencką oraz legalny SSN.Co prawda to nie należy do najtańszych, gdyż studia w USA są drogie. - Jeśli chodzi o ceny mieszkań wszystko zależy od miasta. Dlatego też zachęcam cię do przejrzenia ofert wynajmu mieszkań/pokoi w danym mieście. -Przede wszystkim nie oczekuj, że dostaniesz od razu posadkę za biurkiem. Jeśli chodzi o certyfikat najlepszą opcją będzie CAE, gdyż wymaga go dużo firm. Na sam początek proponowałabym zatrudnić się jako kelnerka, gdyż otrzymujesz podstawowe wynagrodzenie oraz napiwki. Pisz co chcesz jeszcze wiedzieć, a ja z chęcią odpowiem :)

Gość gość
Nie wiem w jakim wieku jesteś ale są różne programy wyjazdu na wize studencką z Polski.Wyjeżdżasz jako student i na miejscu załatwiasz sobie pobyt dalej.Aktualnie do USA nie wyjeżdża się już w celach zarobkowych bardziej jako emigracja na całe życie!