Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ide na wesele. i mam problem

Polecane posty

Gość gość

Idę na wesele do kuzynki, kupiłam drogą sukienkę, buty, juz zamówilam fryzjerke, wszystko ładnie pięknie, jako ze to bardzo bliska kuzynka, z mężem ustaliliśmy ze damy 1000zl w kopertę. I nagle okazuje się że państwo młodzi nie zalatwili ani autobusu ani noclegu! Juz nawet nie chodzi o to żeby placili za nas, ale żeby chociaż powiedzieli, słuchaj Monika, jest hotel, możecie załatwić sobie nocleg, czy coś w tym stylu, ale nic. Wesele jest 50 km od naszego domu. Jestem mega wkurzona, bo powiedzieli o tym dwa tygodnie przed weselem. Juz nie ma żadnych miejsc w hotelach. Oczywiście albo ja, albo maz nie będzie pil, bo trzeba do domu wrócić. Iść tylko na wesele i dać mniej kasy? Czyjechać jeszcze na poprawiny i dać te 1000zl?

Gość gość
Daj mniej kasy, 500 starczy. A ewentualnie za resztę znajdź sobie jakaś podwózkę, albo taksówkę. Może jest ktoś, kto by po was przyjechał.

1000 zł to jest kupa kasy, nie dałabym tyle i to kuzynce... No, chyba że idziecie z 3 dzieci, to już rozumiem.

Gość gość
A dlaczego sama się nie zainteresowałaś wcześniej tym tematem?

Gość gość
50 km to ja codziennie dojezdzam do pracy w jedną stronę... spokojnie moglabys kogos poprosic zeby po ciebie przyjechal...

Gość gość
dlaczego wcześniej nie zapytałaś o nocleg? ciamajda życiowa...

Gość gość
nie ma was kto podwieźć? ja wolałabym się wyspać we własnym łóżku niż w dziadowskim hotelu

Gość gość
Zrozumialabym,gdyby to bylo 500 km,ale 50 ???? No prosze cie.... :-o

Gość gość
prowo :D

Kobito PRZESADZASZ ! 50 km to nie koniec świata :o Możesz sobie zorganizować "szofera " lub sama zapytać się co z transportem/hotelem.

Gość gość
Racja 50km to nic, można załatwić sobie podwózkę i elegancko wyspać się w domu. Co za problem? Nie znacie miłych ludzi , można się dogadać.

Gość gość
Ale jaki autobus? Czy ślub i wesele są w różnych miejscowościach? Byłam na takich ślubach i wtedy albo byl autobus albo nocleg. Raz kuzyn zrobil tak wesele i nie starczyło noclegów dla gości, teściu musial po nas przyjezdzac o 4 rano, oczywiście juz na poprawiny nie jechaliśmy (ok 40km). Osobiście zapewniałam wszystkim nocleg i wg mnie to najlepsza opcja ALE o tym się gości informuje. Skoro nie otrzymałaś informacji o noclegu i dowozie z zaproszeniem (nie żeby pisemnie, ale zwykle młodzi przy wręczaniu o tym wspominają), wiec zawsze lepiej założyć, ze nic nie będzie niz ze wszystko opłacą młodzi. Na Twoim miejscu dałabym 500zl i załatwiła sobie kogoś kto po Was rano przyjedzie (nawet za opłatą), na poprawiny bym już nie jechała :)

Gość gość
Wy jesteście totalnie odrealnione. 50 kilometrów to jest sporo. Musieliby sobie załatwić kogoś kto ich tam zawiezie odjedzie, a potem po nich wróci i odwiezie, a to daje nam 200km no, bo chyba bez sensu byłoby jechać własnym autem, a potem załatwiać kogoś na samą odwózkę (co wtedy z własnym autem?)

Gość anietteraska
No właśnie jak wy widzicie to samo odwożenie? co z ich samochodem? znów kogoś trzeba by załatwić aby ich zawiózł na następny dzień i trzeba wracać na dwa auta ale oczywiście wy takie tępe jesteście, że na to nie wpadłyście nawet, ktoś po nich przyjedzie w nocy, a ich samochód co? teleportuje się? "Co tam 50 km, nie przesadzaj" - kafeterianki bez pomyślunku i pewnie bez auta, które nawet o prawo jazdy się nie otarły nie są dobrymi doradcami w takich sprawach :o Autorko daj mniej w kopercie i tyle i załatw sobie kierowcę, bo to co odwaliła kuzynka to jest bezczelność! taszczenie gości 100 km bez noclegu i transportu jak gdyby nigdy nic i oczekiwanie, że jakoś to będzie :o

Gość gość
21:02 brawo najpierw fala krytyki na kafeterianki a potem samobój :o

Gość gość
e tam, jedziemy na wesele ponad 40 km, po prostu maz nie bedzie pic, nie pierwszy i nie ostatni raz. Innym razem ja nie piłam, zadne wyrzeczenie.

Gość gość jjnb
Z tą teleportacją samochodu to nie przesadzajcie. My nigdy nie mamy problemu z transportem. Jak jest blisko ktoś nas zawozi i odbiera a jak daleko to jedziemy swoim i przyjeżdżają po nas dwie osoby, żeby ta druga wróciła naszym autem.

Gość gość
Rany boskie ja do swojego faceta mam 30 w jedna strone i jezdzimy tak czasem are razy dziennie. Wiadomo ze nikt nie zalatwia noclegu 50 km jak masz do domu. Bedzie kierowca jakis na pewno a tam niech was ktos odwiezie. Najwyzej mu zaplacicie.

Gość gość
Ale tylko wy macie te 50 km czy ogólnie wesele jest gdzies poza miejscowością z której jest większość gości? Może da rade w więcej osób zrzucić sie na busa? Ja tak kiedys robiłam w kilka par, wyszlo taniej niż hotel i spisz w swoim domu.