Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powrot do polski z norwegii

Polecane posty

Gość gość

Od jakiegos czasu zastanawiamy sie z zona nad powrotem do ojczyzny. Tylko boje sie ze realia mnie dobija. Tutaj dobrze zarabiam i mam zero stresow w pracy czy zyciu. W polsce nie mieszkalem ponad 10 lat

Gość gość
To po co chcesz wracać jak ci dobrze?

Gość gość
Mieszkam w Szwecji 40 lat i niewyobrazam sobie powrotu dp Polski.

Gość gość
jedź do PL na miesiąc na wakacje i tyle, chyba że masz dochód z inwestycji i nie musisz pracować to wybór kraju zamieszkania zależy od ciebie.

Gość gość
Może zamień się z kimś na domy i robotę. Sporo osób chciałoby być na twoim miejscu

Gość gość
hej a powiedzcie mi czy język norweski jest łatwy do nauki? nie mam problemów z językami, raczej wchodza mi łatwo, tylko wydaje mi się, że norweski jest bardziej skomplikowany niż np. angielski

Gość gość
Norweski nie jest trudny. Rzeczywistość wcale nie jest taka różowa w Norwegii jak się wydaje. Każdy kto pomieszka tu kilka lat, marzy o powrocie do Polski.

Gość gość
Gramatycznie norweski jest dziecinnie prosty i łatwy do opanowania. Ale poprawnej wymowy nigdy się nie nauczysz. Będziesz zawsze mówił z obcym akcentem i Norweg pozna w tobie obcokrajowca zanim zdążysz coś powiedzieć. Kraj wspaniały, ludzie sympatyczni, zarobki doskonale. Pomimo to wolałbym Szwecję jak już.