Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem gruba bo mam wodę w organiźmie :D

Polecane posty

Gość gość

Chyba w mózgu. Nowa wymówka grubasek.

Gość gość
Mam taki sam problem , szybko zbieram wode , mam okragla nalana twarz .

Gość gość
Najlepsza metoda na pozbycie sie wody to duzo pic , unikac soli i dieta niskoweglowodanowa.

Gość gość
Ja mam z tym problem, co prawda nie jestem gruba nawet z wodą, ale wyglądam o wiele gorzej. Ale u mnie to sprawa hormonów. Zależy od dnia

Gość gość
Sport, dieta właściwie bez soli, mało słodyczy, nie opychanie się bułkami i makaronami i nawet z chorą tarczycą, policystycznymi jajnikami można być szczupłą.

Gość przerost tresci nad forma
no bo to prawda większość wagi to woda co cię tak dziwi i szczupli i grubi składają się głównie z wody. puchnięcie to problem z nerkami przeważnie.

Gość gość
Do osoby ktora pisala ze to sprawa hormonow , moglabys to rozwinac .Czy mozna to leczyc ?

zapewne chodziło jej o tarczycę. badanai na poziom tsh. chociaż u wiekszosci ta choroba sie nazywa za dużo żarcia i nie ma na to tabletek.

jeszcze moze bcy kortyzol ale to bys musiala duzo sterydow zrec aby zaburzaly prace nadnerczy.

Gość gość
dobry wieczor ...czytam dzis rozne tematy . i ja tez mam Problem , ale starsza pani mnie nauczyla gotowac natki selera i pietruszki bardzo dobze wywar i zjedzenie zieleniny odwadnia ,prosze sprobowac

no jak ma chore nerki i puchnie to odwodnienie jej tak pomoze ze dializy tylko zostana :D co ci z teog ze sie chwilowo odwodnisz ? zamiast wywary przyzadzac lepiej diretyki kupic tylko po co przeciez to chwilowe a umrzec mozna zanim sie schudnie na chwile :D tez jej rady dajesz.

Gość gość
przepraszam bardzo moze dokladnie nie doczytalam ale jezeli faktycznie sa dializy bo teraz mysle ze mozesz miec racje ale chwile myslalam zanim odpisalam ze te nacie czyli zielona czesc gotuje sie tylko w wodzie bez zadnych przypraw a faktycznie nie slyszalam w swojej glugiej pracy jako opiekunka i dzieci iosob starszych ze jezeli nie stosuje sie bardzo scislej diety to jakas osobe uczulilo nie napisalam ze jestem pewna na 100 procent tylko zaproponowalam poniewaz mi to pomoglo

kazde odwodneinie moze byc grozne chudniecie nie polega na stracie wody a ty jej to doradzasz. jak chce schudnac to musi mniej zrec albo sie wiecje ruszac a nie szukac srodka ktory pozbawi ja wody bo to prowadzi w krotkiej lub dlugiej perspektywie do uszkodzenia nerek a nie do schudniecia. ta zielona czesc ma potas i dlatego pewnei dziala jak diuretyk bo one wiaza potas z czyms tam i powoduja odwodnienie. jak puchnie to juz moze miec chore nerki i po czyms takim skonczy na dializach. zdrowy czlowiek nie puchnie a chory nie powienien kombinowac z odwadnianiem.z tego co wiem a to dopiero zaawansowany etap niewydolnosci nerek czyli egr ponizej chyba 60 to jest puchniecie i kwalifikuje sie do szpitala o ile ona puchnie a nie zre za duzo i sie tylko oszukuje ze to nadmiar wody :D stawiam ze jest grubasem i nie przyjmuje tego do wiadomosci jesli jednak organizm zatrzymuje jej faktcyznei wode to nie ma na co czekac bo za rok dwa zostanei jej przeszczep i dializy. skrajna glupota jest odwadnianie.

Gość gość
Ludzie!! czytajcie i jeszcze raz czytajcie zanim coś skomentujecie:P Nie widzicie, że to topick prześmiewczy? Autorka nie pisze o sobie tylko się nabija z grubasek, które własną otyłość tłumaczą nadmiarem wody w organizmie:D

my nie piszemy do autorki tylko do kogos nizej kto pisal o hormonach.

Gość gość
jestem w stanie oczywiscie sie zgodzic z kazda wypowiedzia poniewaz jest takie stare przyslowie ,,,ze jeszcze sie nikt nie narodzil zeby kazdemu dogodzil ,,, i z ok moze nie powinnam tej osobie nic doradzac poniewaz nie jestem lekazem specjalista wtej dziedzinie

Gość gość
ale borykam sie z podobnymi problemami od lat i bedac w ciazy cierpialam na kolke nerkowa i zaden z lekazy mi nie odradzil picia tego wywaru wiec dlatego zaproponowalam

Gość gość
a pracujac i z dziecmi i z osobami doroslymi zauwazylam ze otylosc nie jest absolutnie zwiazana ztym ile sie je ............tylko osoby nie doswiadzczone moga taka wypowiedz dzac

Gość gość
Ta osoba tez doradza autorce:P Skupcie się na temacie, bo wszyscy doradzają autorce jak się pozbyć wody lub wynajdują jej różne choroby, a temat nie dotyczy autorki:D Temat dla jaj,a tyle rad na serio:D

Gość gość
z chorobami to do lekarza a nie na debilne forum

Gość gość
a ta osoba ktora pisze ze ta pani nabija sie z grubasek tez moze miec racje ...........poniewaz cie rpiac na chorobe otycia nie ma sie tyle odwagi ze by o tym pisac ............ wiec komenaz moze byc prawdziwy albo nie ,,,,,,,,,,ale do osoby ktora to napisala to moja odpowiedz nigdy nie zycze nikomu nic wiecej jezeli jest dla mnie nie dobry tylko dokladnie tyle samo ..........wiec pozdrawiam

z chorobami to do lekarza a nie na debilne forum >>to nie zawsze jest rozwiazanie bo w polskich warunkach lekarz tez czesto debil :D

a temat sie wzial z innego termatu w ktorym ktos to pisal na serio w jednym poscie tak a propos. dopieor pozniej ktos zalozyl ten z cytatem z tamtego.

Gość gość
jezeli ta osoba ktora zalozyla post bedzie miala ochote to prosze odpisac ...dziekuje

Gość gość
Osoba, która założyła ten temat nabijając się z chorych ludzi sama jest sfrustrowaną debilką. Bądź pewna raszplo, że ciebie dopadnie jeszcze gorsze choróbsko - takie, że ci ryja wykręci i będziesz wyglądać jak upiór